درمان‌های دندانپزشکی

فلوراید تراپی و اهمیت آن

دندان ها دارای یک سیستم دفاعی هستند که از آنها در برابر پوسیدگی و کرم خوردگی حفاظت می کند. این سیستم دفاعی مینای دندان نامیده می شود که یک پوسته سخت محافظ بر روی سطح دندان ها است. باکتری های می توانند در صورت عدم رعایت بهداشت دهان به مینای دندان نفوذ کنند. آیا می دانید فلوراید تراپی برای کمک به تقویت مینای دندان و معکوس کردن فرآیند پوسیدگی استفاده می شود؟ با ما همراه باشید تا با این روش بسیار مفید آشنا شوید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: آنچه درباره ی ارتودنسی لینگوال باید بدانید


فلوراید چگونه ماده ای است؟

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که باعث استحکام دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنها می شود. فلوراید سلامت مینای دندان را حفظ می کند و با باکتریهایی که دندانها را خراب می کنند، مقابله می کند. مینای دندان بیرونی ترین لایه دندان است که سخت ترین ماده در بدن انسان محسوب می شود.

توصیف فلوراید تراپی

استفاده از فلوراید اهّمیت ویژه ای در کنترل و پیشگیری از پوسیدگی دندان بویژه در سطوح بین دندانی دارد. فلوراید تراپی به معنای کاربرد موضعی فلوراید به صورت دوره ای بر روی دندان ، به منظور افزایش مقاومت آنها در برابر پوسیدگی است. در این روش دندانپزشک ابتدا دندان ها را با برس و خمیر مخصوص تمیز می کند. سپس فلوراید بصورت ژل یا وارنیش روی دندان ها مالیده می شود. پس از آن، کودک باید چند بار آب دهان خود را خالی کند ولی دهان نباید شسته شود. تا نیم ساعت هم کودک نباید چیزی بخورد یا بیاشامد.
توصیه می شود فلوراید تراپی در مطب و توسط بهترین دندانپزشک کودکان انجام شود.. این کار از وقتی که همه ی دندان های شیری رویش یافتند (حدود ۳ سالگی) شروع شود. سپس تا ۲ سال بعد از رویش آسیای دوم دائمی (حدود ۱۴ سالگی) با نظر دندانپزشک ۶-۳ ماه یکبار ادامه یابد.

جالب و آموزنده  همه چیز درباره پریودنتیت لثه

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: حفره خشک دندان چیست؟


فلوراید تراپی در سنین کودکی چگونه انجام می شود؟

استفاده از فلوراید برای کودکان بسیار مفید است.

فلوراید تراپی برای کودکان

دندان پزشکان از فلوراید تراپی کودکان به منظور تشکیل دندان های دائمی سالم و کاهش ریسک ایجاد پوسیدگی در دندان ها استفاده می کنند.

به هر حال، اگر کودکان بیش از حد در معرض فلوراید قرار گیرند، احتمال مواجه شدن آنها با مشکل فلوئوریس وجود دارد. فلوئوریس باعث می شود دندان ها قهوه ای شود و این شرایط می تواند احتمال ایجاد پوسیدگی دندان را افزایش دهد.

کودکان لازم است از بهترین خمیر دندان های حاوی فلوراید در خانه دو بار در روز استفاده کنند. به هر حال، لازم است والدین نحوه مسواک زدن دندان ها توسط کودک را تحت نظارت داشته باشند و مطمئن شوند کودکان به مقدار زیاد از خمیر دندان استفاده نمی کنند. کودکان بزرگتر از دو سال باید از خمیر دندان به اندازه یک دانه نخود فرنگی در هر بار مسواک زدن استفاده کند.

این موضوع بطور خاص برای کودکان کم سن و سال به این خاطر اهمیت دارد. دلیل ایر امر این است که آنها تمایل به بلعیدن خمیر دندان به جای خارج کردن آن از دهان دارند. به این ترتیب کودکان زیر دو سال نباید خودشان مسواک بزنند. در نقش والدین، شما باید از یک مسواک دارای موی نرم برای مسواک زدن دندان های کودک خود با خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید. به آنها کمک کنید محتویات دهان خود را پس از مسواک زدن از دهان خارج کنند.

جالب و آموزنده  جرم گیری دندان ، یکی از واجبات بهداشت دندان

درباره‌ی بیماری هپاتیت c چه می‌دانید؟


نگهداری بعد از از فلوراید تراپی

پس از فلوراید درمانی، کودک احساس می‌کند یک پوشش بر روی دندان‌های وی قرار گرفته است. این پوشش دارای رنگ خردلی تیره است. به این ترتیب به کودک توصیه می‌شود دندان‌های خود را به مدت ۴ تا ۶ ساعت پس از درمان مسواک نزده یا نخ دندان نکشد تا به این ترتیب امکان دستیابی به بهترین نتایج ممکن از طریق وارنیش فلوراید وجود داشته باشد.

نکات مثبت وارنیش فلوراید

نکات مثبت وارنیش فلوراید به شرح زیر هستند:

وارنیش فلوراید
  • ساده‌تر بودن تحمل فرآیند درمان برای کودک (عدم استفاده از سینی‌ها یا اسفنج‌های مخصوص)
  • ایجاد امکان خوردن و آشامیدن برای کودک بلافاصله پس از درمان
  • وجود شواهد کلینیکی تایید شده درباره حداکثر اثربخشی برای درمان پوسیدگی دندان
  • خطر کمتر به خاطر احتمال پایین‌تر بلع مواد حاوی فلوراید در هنگام استفاده از وارنیش فلوراید در مقایسه با استفاده از ژل‌ها و فوم‌ها.

برای مطالعه بیشتر: همه چیز درباره بیماری هپاتیت B


فلوراید تراپی در سنین بزرگسالی

فلوراید تراپی در افراد بزرگسال می تواند نتایج زیر را به همراه داشته باشد:

  • کاهش یا حذف حساسیت دندان ها در نتیجه از بین رفتن مینای آن
  • کاهش پوسیدگی دندان ها به خاطر خشکی دهان که در نتیجه مصرف داروهای خاص مثل داروهای فشار خون ایجاد می شود
  • افزایش طول عمر روکش، پل، و پر کردگی دندان با تقویت ساختار ارتباطی بین ترمیم و بخش طبیعی باقیمانده از دندان
  • کاهش ریسک پوسیدگی ریشه دندان در محل هایی که لثه دچار عقب رفتگی شده است
  • کمک به حفظ تمامیت ترمیم های قدیمی دندان با جلوگیری از تشکیل مجدد پوسیدگی
  • کمک به افرادی که تحت درمان برای بیماری لثه هستند یا قبلاً جراحی لثه انجام داده اند
  • تقویت مینای دندان در برابر فرسایش و رفلکس اسیدی
  • تقویت مواد معدنی از بین رفته مینای دندان در نتیجه مصرف نوشیدنی های اسیدی، گاز دار، الکلی و سایر موارد مانند آن
جالب و آموزنده  حفره خشک دندان چیست؟

پیامد های احتمالی


فلوراید تراپی زمانی که بطور صحیح انجام شود، بی خطر است و نتایج مناسب برای بیمار به همراه دارد. به هر حال، همواره هنگام فلوراید تراپی خطر مصرف بیش از حد فلوراید وجود دارد.

در صورتی که کودکان بیش از حد فلوراید مصرف کنند، ممکن است دچار حالت تهوع شوند. علاوه بر این مصرف بیش از حد فلوراید می تواند باعث ایجاد لکه های سفید بر روی مینا در مرحله رشد دندان ها شود. این لکه ها هنگام کامل شدن رشد دندان در دهان قابل مشاهده خواهند بود. در صورت وجود نگرانی درباره این مشکلات شما می توانید با یک دندان پزشک حرفه ای مشورت کنید.

اوردوز فلوراید

دندان پزشک می تواند محصولات حاوی فلوراید مناسب برای مصرف کودک به شما پیشنهاد دهد.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد:  همه چیز درباره بیماری هپاتیت A


سخن پایانی

در این نوشتار راجع به با فلوراید تراپی و اهمیت آن اطلاعات خوبی کسب کردید. در بسیاری از کشورهای دنیا، به آب آشامیدنی مقداری فلوراید افزوده می شود تا از دندانها در مقابل پوسیدگی محافظت می شود. تحقیقات نشان می دهند آب آشامیدنی فلوراید دار پوسیدگی دندان را ۲۵% کاهش می دهد. هرچند جهت حفظ سلامتی خود و اطرافیانتان همیشه نشانه های مصرف دوز زیاد فلوراید را به خاطر داشته باشید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا