کاشت ابرو یکی از بهترین روشها برای حل مشکل ریزش ابروهاست که میتواند به صورت طبیعی تراکم و فرم دلخواه را ایجاد کند. کاشت ابرو مزایای زیادی دارد و توانسته بسیاری از زیباجویان را که از روشهای دیگر نتیجه مطلوب دریافت نکردهاند به رضایت برساند. با این حال کاشت ابرو نیز مثل هر عمل زیبایی دیگری ممکن است عوارضی داشته باشد که فرد را نگران کند. در ادامه با انواع عوارض کاشت ابرو و روشهای پیشگیری و کنترل آنها آشنا میشویم.
عوارض کاشت ابرو چیست؟
کاشت ابرو یک جراحی زیبایی کم خطر است که معمولا عوارض محدود و موقتی دارد. این عمل در حال حاضر با استفاده تکنیکهای کم تهاجمی و ابزارهای پیشرفته و دقیق انجام میشود و عوارض آن به حداقل رسیده است. علاوه بر این عوارض کاشت ابرو معمولا محدود به خود ابروها و نواحی اطراف آن میشود و بدن را به صورت سیستمی درگیر نمیکند. این عوارض در بسیاری از افراد ممکن است مشاهده نشوند و یا اینکه شدت بسیار کمی داشته باشند؛ اما بنا به دلایلی ممکن است برخی افراد عوارض بیشتری تجربه کنند.
در ادامه با برخی از متداولترین عوارض کاشت ابرو آشنا میشویم.
ورم صورت بعد از کاشت ابرو
ورم صورت یکی از متداولترین عوارض کاشت ابرو است که به عنوان یک عارضه طبیعی شناخته میشود. این تورم ناشی از مداخلات درمانی داخل پوست میباشد و علت آن واکنش طبیعی بدن به عمل زیبایی است. معمولا پس از چند روز این تورم به طور کامل بهبود مییابد و اثری از آن باقی نمیماند؛ اما در صورتی که وضعیت ورم صورت رو به بهبودی نباشد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
به منظور کاهش ورم صورت بعد از کاشت ابرو برخی توصیهها توسط متخصصان ارائه میشود که میتواند مفید باشد. به عنوان مثال اجتناب از خم کردن سر یا برداشتن اشیاء سنگین میتوانید از تورم بیشتر جلوگیری کند. همچنین فعالیتهای ورزشی سنگین نیز میتواند تورم را تشدید کند؛ به همین دلیل توصیه میشود حداقل تا ۲ هفته از هر گونه فعالیت سنگین پرهیز کنید. استفاده از کمپرس سرد نیز میتواند به بهبود تورم بعد از کاشت ابرو کمک کند. معمولا متخصصان توصیه میکنند در هنگام خواب یا استراحت سر بالاتر از تنه قرار گیرد تا از بروز این عارضه جلوگیری شود.
خارش در ناحیه کاشت
یکی دیگر از متداولترین عوارض کاشت ابرو، خارش در ناحیه کاشت است. معمولا خارش نشانه بهبودی زخم است و بعد از کاشت ابرو نیز همین پیام را دارد. خارش ابروها اگرچه کمی آزار دهنده است اما میتواند نشانهای از بهبود فرد باشد. نکته قابل توجه این است که اکیدا توصیه میشود از خاراندن ناحیه ابرو خودداری کنید؛ با لمس و خاراندن فولیکولهای تازه کاشته شده آنها را در معرض آسیب قرار میدهید و ممکن است بعدا نتیجه مطلوبی از کاشت ابرو دریافت نکنید.
در صورتی که خارش ابروها بیش از حد ادامه داشته باشد، پزشک میتواند با استفاده از داروهای خاصی به برطرف کردن آن کمک کند.
ریزش ابروها
ریزش گرافتهای کاشته شده یکی از شایعترین عوارض کاشت ابرو است که ممکن است برای برخی دلسرد کننده باشد. با این حال ریزش ابروهای کاشته شده یک عارضه کاملا طبیعی است؛ چرا که فولیکولها با جابجایی محل خود به مرحله ریزش وارد شدهاند و مجددا رشد خود را از سر میگیرند. بنابراین در صورتی که بعد از عمل دچار ریزش ابروها شدید لازم نیست نگران باشید و کافی است ۲ تا ۴ هفته صبر کنید تا رویش مجدد آنها را مشاهده کنید.
رشد سریعتر ابروهای کاشته شده
ابرو در حالت طبیعی رشد کمی دارد و از حدی بیشتر رشد نمیکند. اما در اغلب موارد ابروهای کاشته شده رشد بیشتری نسبت به ابروهای اصلی فرد دارند و ممکن است ظاهری نامنظم ایجاد کنند. بنابراین لازم است فرد هر چند وقت یکبار ابروها را با استفاده از قیچی مخصوص کوتاه کند. با این حال توصیه میشود تا ۶ ماه از کوتاه کردن ابروها خودداری کنید؛ چرا که این کار ممکن است باعث آسیب به فولیکولهای جدید شود.
درد
درد نیز یکی از شایعترین عوارض کاشت ابرو است که تقریبا در تمام تکنیکهای زیبایی مشترک است. با استفاده از روشهای جدید کاشت ابرو و تکنیکهای بهینه، درد به حداقل رسیده و فرد حین عمل درد خاصی احساس نمیکند. با این حال ممکن است بعد از کاشت ابرو و با بی اثر شدن داروهای بی حسی، کمی درد داشته باشید. در این شرایط پزشک مصرف یک سری داروهای مسکن را تجویز میکند تا درد کنترل شود.
ظاهر ناخوشایند ابروها
دریافت نتایج نامطلوب از کاشت ابرو یک عارضه نادر است اما مثل سایر روشهای زیبایی اغلب علت خاصی دارد. عدم مهارت کافی پزشک یا بی توجهی نسبت به مراقبتهای بعد از کاشت ابرو ممکن است باعث ایجاد نتایج نامطلوب در ابروها شود. تفاوت در زاویه رشد فولیکولهای کاشته شده با ابروهای اصلی یکی از مواردی است که باعث ایجاد ظاهر ناخوشایند در ابروها میشود. همچنین عدم تقارن دو ابرو یا فرم نامناسب آنها می تواند به نتیجه عمل خدشه وارد کند.
برای جلوگیری از ایجاد ظاهر نامطلوب در ابروها لازم است به یک کلینیک زیبایی معتبر مراجعه کنید و کاشت ابرو را تحت نظر یک پزشک مجرب انجام دهید. علاوه بر این ضروری است که مراقبتهای بعد از عمل توصیه شده توسط پزشک را جدی بگیرید. همچنین باید توجه داشته باشید که دستیابی به نتایج کامل کاشت ابرو ماهها طول میکشد و باید صبر داشته باشید.
راهکارهای کاهش عوارض کاشت ابرو
برای کاهش عوارض کاشت ابرو لازم است یک سری اقدامات را با دقت بالا و به صورت مداوم انجام دهید تا نتایج بهتری هم دریافت کنید. اولین نکته انتخاب کلینیک معتبر و پزشک متخصص و حاذق است که باعث میشود عوارض کاشت ابرو به حداقل رسیده و این روش خطری برای شما نداشته باشد. علاوه بر این برخی فاکتورها میتواند به کاهش عوارض کاشت ابرو کمک کند که در ادامه بیشتر با آنها آشنا میشویم.
تغذیه سالم و مناسب
دوری از غذاهای ناسالم و بهره مندی از یک رژیم غذایی مقوی و مناسب تاثیر قابل توجهی در کاهش عوارض کاشت ابرو دارد. بعد از عمل کاشت بهتر است مصرف مایعات را بیشتر کنید و با استفاده از سبزیجات و میوهها، ویتامین و املاح مورد نیاز بدن را تامین کنید. همچنین توصیه میشود در روزهای اول بعد از عمل از غذاهای پر پروتئین استفاده کنید.
استراحت خوب
استراحت و خواب کافی برای تسریع بهبودی و جلوگیری از بروز عوارض کاشت ابرو لازم است. برای خواب و استراحت بهتر است با دو عدد بالشت سر را بالاتر از تنه قرار دهید و به صورت طاق باز بخوابید.
رعایت مراقبتهای بعد از کاشت ابرو
رعایت توصیههای پزشک و نکات بهداشتی بعد از عمل بدون شک یکی از مهمترین عوامل کاهش عوارض کاشت ابرو میباشد. مواردی مثل عدم دستکاری ابرو، استفاده از کمپرس یخ، اجتناب از تعریق سر، دوری از ورزش و فعالیت سنگین، اجتناب از مصرف الکل و دخانیات، مصرف منظم داروهای تجویز شده و … تنها مثالهایی از مراقبت بعد از عمل هستند.
انتخاب کلینیک مناسب
بهتر است قبل از اینکه به دردسر بیفتید یک کلینیک زیبایی معتبر و مجهز را انتخاب کنید تا از هرگونه عارضه غیر معمول دور باشید. شما با کاشت ابرو در یک کلینیک مناسب بهترین خدمات را دریافت میکنید و در صورت همکاری کامل کمترین میزان عوارض را تجربه میکنید. کلینیکهای مجهز از بهترین امکانات برای کاشت ابرو استفاده میکنند و همین تاثیر قابل توجهی در کاهش عوارض و بهبود نتایج کاشت ابرو دارد.
در نهایت بهتر است با مشاهده عوارض غیر طبیعی یا نگرانی در مورد وضعیت خود حتما به پزشک خود مراجعه کنید؛ توجه داشته باشید که استرس و نگرانی نه تنها تاثیری در بهبود شما ندارد، بلکه باعث تشدید عوارض نیز میشود.