اخبار پزشکیصنعت پزشکی

سم زدایی بدن چیست؟

سم زدایی متابولیک چیست؟

سم زدایی متابولیک، در چارچوب این پروتکل، به مسیرهایی اشاره دارد که بدن مواد شیمیایی ناخواسته را برای حذف پردازش می کند. بدن xenobiotics (مواد شیمیایی خارجی) و اندوبیوتیک های غیر ضروری (مواد شیمیایی تولید شده درون زا) را متابولیزه می کند تا بتوان انها را دفع کرد.

هورمون های اضافی، مواد سمی محیطی و داروهای تجویزی همه از طریق سیستم های سم زدایی انزیمی یکسان پاک می شوند. بنابراین سم زدایی متابولیک برای محافظت از بدن در برابر عوامل محیطی و حفظ هموستاز داخلی ضروری است.

مداخلات طبیعی مانند ویتامین های B و سولفورافان ممکن است به حمایت از مسیرهای سم زدایی با ترویج فعالیت انزیم های ضروری کمک کند.

توجه: بدن به طور کلی در سم زدایی خود بسیار موثر است. ارائه ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی ضروری به بدن بهترین راه برای اطمینان از سم زدایی مناسب است. بسیاری از رژیم های غذایی و روندهایی که ادعا می کنند بدن را “سم زدایی” می کنند، مرزهای علمی را تحت فشار قرار می دهند و حتی ممکن است مضر باشند.

بدن چگونه خود را سم زدایی می کند؟

فرایند سم زدایی متابولیک از سه مرحله اساسی تشکیل شده است:

  • فاز I – تبدیل انزیمی:
    • هدف این است که ترکیبات شیمیایی را از محلول در چربی به محلول در اب تبدیل کنیم
    • به طور کلی توسط انزیم های سیتوکروم P450 (CYP) انجام می شود
  • فاز دوم – مزدوج انزیمی:
    • هدف این است که بیشتر حلالیت اب را افزایش دهد و واکنش پذیری محصولات فاز I را کاهش دهد
    • به طور کلی توسط UDP-glucuronlytransferases (UGTs)، گلوتاتیون S-transferases (GSTs) و سولفوترانسفرازها (SULTs) انجام می شود
  • فاز سوم – حمل و نقل:
    • هدف این است که ترکیبات محلول در اب را از سلول دفع کنیم
    • به طور کلی توسط ATP-اتصال کاست (ABC) حمل و نقل انجام

توجه: محصولات فاز I اغلب سمی تر از ترکیبات اصلی هستند. واکنش های فاز دوم محصولات را خنثی می کند تا سمیت انها را کاهش دهد. عوامل متعددی از جمله تاثیرات رژیم غذایی، سیگار کشیدن و مصرف الکل، سن بالا و بیماری های خاص ممکن است باعث شود انزیم های فاز II غرق شوند (که منجر به سمیت می شود، مانند مصرف بیش از حد استامینوفن).

چگونه می توان قرار گرفتن در معرض سموم / مواد سمی را به حداقل رساند؟

  • محصولات تمیز کننده ای را انتخاب کنید که عاری از ترکیبات الی فرار هستند
  • چوب، کاشی یا سایر گزینه ها را برای کفپوش به جای فرش انتخاب کنید
  • استفاده از ظروف پلاستیکی بدون بیس فنول A (BPA) یا بدون فتالات؛ اجتناب از گرم کردن مواد غذایی در پلاستیک
  • در صورت امکان محصولات ارگانیک را انتخاب کنید
  • شستن میوه ها و سبزیجات قبل از مصرف یا حذف پوست
  • محدود کردن مصرف غذاهای فراوری شده
  • غذاها را در دمای پایین تر بپزید اجتناب از charring

چه مداخلات طبیعی ممکن است به سم زدایی بدن کمک کند؟

  • ویتامین ها کمبود ویتامین های A، B2، B3، B9 (فولات)، C و E با کاهش فعالیت فاز I مرتبط است و می تواند متابولیسم داروهای خاص را کاهش دهد. ویتامین های B نیز به عنوان کوفاکتور در واکنش های فاز II بسیار مهم هستند.
  • مواد معدنی. کمبود اهن، کلسیم، مس، روی، منیزیم و سلنیوم نشان داده شده است که فعالیت انزیمی فاز I را کاهش می دهد.
  • “مثیونین” و “سیستئین”. گلوتاتیون کاهش یافته برای مزدوج GST نیاز به اسیدهای امینه حاوی گوگرد رژیم غذایی کافی (methionine یا سیستئین) برای فعالیت.
  • فلاونوئیدها چندین فلاونوئیدها مهار خفیف CYP های متعدد را در مدل های حیوانی نشان داده اند (که می تواند به زمانی که انزیم های فاز II بیش از حد بیش از حد کمک می کنند) کمک کند. این شامل genistein، diadzein و equol از سویا و theaflavins از چای سیاه است.
  • عصاره چای سبز تانن های چای سبز می توانند فعالیت CYP را در بدن افزایش دهند، اما همچنین فعالیت فاز II (GST و UGT) را افزایش می دهند.
  • سولفورافان سولفورافان، یک ایوسیتوسیانات موجود در کلم بروکلی و سایر سبزیجات صلیبی، یکی از قوی ترین القا کننده های طبیعی انزیم های سم زدایی فاز II است.
  • دی-لیمونن D-limonene به دلیل القای انزیم های فاز I و II دارای فعالیت های شیمی درمانی است. در موش صحرایی، نشان داده شده است که D-limonene فعالیت کل CYP، فعالیت UGT روده و فعالیت GST و UGT کبد را افزایش می دهد.
  • N-استیل سیستئین (NAC). NAC می تواند گوگرد را برای تولید گلوتاتیون فراهم کند. این در کاهش استرس اکسیداتیو موثر است، به ویژه به دلیل سمیت فلزات سنگین.
  • خار شیرsilymarin مشتق خار شیر ترویج سم زدایی توسط چند مکانیسم مکمل. این می تواند به عنوان یک انتی اکسیدان برای کاهش استرس اکسیداتیو کبد مرتبط با متابولیسم سم، که سطح گلوتاتیون سلولی را حفظ می کند، عمل کند.
  • کنگر فرنگی کنگر فرنگی و سایر گیاهان و سبزیجات می توانند جریان صفرا را تحریک کنند که برای دفع سم ضروری است.
  • انواع محصولات طبیعی در شرایط ازمایشگاهی یا کشت سلولی نشان داده شده است که به طور مستقیم فعالیت انزیم های فاز II را افزایش می دهد. این شامل epigallocatechin گالات (EGCG)،رزوراترول، کورکومین و متابولیت تتراهیدروکورکومین ان، اسید لیپوئیک الفا، الفا توکوفرول، لیکوپن، جینکو بیلوبا، سولفیدهای الیل از سیر، در میان دیگران.
  • سایر مداخلات طبیعی که ممکن است برای سم زدایی مفید باشند عبارتند از کلسیم-D-گلوکارات، کلروفیلین، پروبیوتیک ها و مشتقات کورستین.

۲ مقدمه

سم زدایی (“سم زدایی”) دارای مفاهیم گسترده ای از معنوی تا علمی است و برای توصیف شیوه ها و پروتکل هایی که هر دو مکمل (روزه داری، تمیز کردن کولون) و متعارف (کیلاسیون یا ضد سم درمانی) دانشکده های فکری پزشکی و همچنین برخی که مرزهای قابل قبول علمی (مانند سم زدایی پای یونی) را تحت فشار قرار می دهند، مورد استفاده قرار می گیرد.

در زمینه بیوشیمی انسان (و این پروتکل)، سم زدایی را می توان با دقت بسیار بیشتری توصیف کرد. در اینجا به یک مسیر متابولیک خاص اشاره دارد که در سراسر بدن انسان فعال است و مواد شیمیایی ناخواسته را برای حذف پردازش می کند. این مسیر (که به عنوان سم زدایی متابولیک نامیده می شود) شامل یک سری واکنش های انزیمی است که سموم را خنثی و خنثی می کند و انها را به اندام های ترشحی (مانند کبد یا کلیه ها) منتقل می کند تا بتواند از بدن دفع شود. این نوع سم زدایی گاهی اوقات متابولیسم زنوبیوتیک نامیده می شود، زیرا مکانیسم اصلی برای خلاص شدن از بدن از xenobiotics (مواد شیمیایی خارجی) است. با این حال، واکنش های سم زدایی اغلب برای تهیه اندوبیوتیک های غیر ضروری (مواد شیمیایی تولید شده درون زا) برای دفع از بدن استفاده می شود.

هورمون های اضافی، ویتامین ها، مولکول های التهابی و ترکیبات سیگنالینگ، در میان دیگران، معمولا توسط همان سیستم های سم زدایی انزیمی که بدن را از سموم محیطی محافظت می کند یا داروهای تجویزی را از گردش خون پاک می کند، از بدن حذف می شود. بنابراین، واکنش های سم زدایی متابولیک نه تنها برای حفاظت از محیط زیست مهم است، بلکه برای تعادل هومئواستاتیک در بدن مهم است.

جالب و آموزنده  تالاسمی

این پروتکل رویکردهای تغذیه ای را برای بهینه سازی عمومی سم زدایی متابولیک توصیف می کند. این طراحی شده است تا پایه ای برای عملکرد مناسب این سیستم بحرانی فراهم کند. نگرانی های بهداشتی خاص ممکن است نیاز به پروتکل های “مداخله” سم زدایی مکمل (مانند “سم زدایی فلزات سنگین” یا “الکل: کاهش خطرات”) داشته باشد.

۳ قرار گرفتن در معرض سموم و مواد سمی

سموم ترکیبات سمی تولید شده توسط موجودات زنده هستند؛ گاهی اوقات اصطلاح “بیوتوکسین” برای تاکید بر منشا بیولوژیکی این ترکیبات استفاده می شود. ترکیبات شیمیایی ساخته شده توسط انسان با پتانسیل سمی به درستی مواد سمی نامیده می شوند. سموم و مواد سمی می توانند اثرات مضر خود را بر سلامت به روش های مختلفی اعمال کنند. برخی به طور گسترده ای به عنوان جهش یا مواد سرطان زا عمل می کنند (باعث اسیب DNA یا جهش می شوند که می تواند منجر به سرطان شود)، دیگران می توانند مسیرهای متابولیک خاص را مختل کنند (که می تواند منجر به اختلال در سیستم های بیولوژیکی خاص مانند سیستم عصبی، کبد یا کلیه ها شود).

رژیم غذایی منبع اصلی قرار گرفتن در معرض سم است. سموم می توانند راه خود را به رژیم غذایی از چندین مسیر پیدا کنند، به ویژه الودگی توسط میکروارگانیسم ها، مواد سمی ساخته شده توسط انسان (از جمله افت کش ها، باقی مانده از پردازش مواد غذایی، داروهای تجویزی و زباله های صنعتی) یا کمتر، الودگی با سموم از سایر منابع گیاهی “غیر غذایی”. برخی از فلزات سنگین سمی (سرب، جیوه، کادمیوم، کروم)، در حالی که “ساخته شده توسط انسان” نیستند، توسط انسان در سطوح بالقوه خطرناک منتشر شده اند و می توانند راه خود را به رژیم غذایی نیز پیدا کنند. سموم میکروبی، ترشح شده توسط باکتری ها و قارچ ها، می توانند همراه با مواد غذایی الوده یا نامناسب اماده شوند.

حتی روش اماده سازی مواد غذایی پتانسیل تبدیل مواد غذایی طبیعی به سموم را دارد. به عنوان مثال، درجه حرارت بالا می تواند ترکیبات حاوی نیتروژن را در گوشت و محصولات غلات به ترتیب به جهش های قوی بنزوپیرن و اکریلامید تبدیل کند. ماهی و پنیر دودی حاوی پیش سازهای سموم به نام ترکیبات N-nitroso (NOCs) هستند که هنگام متابولیزه شدن توسط باکتری های روده بزرگ جهش زا می شوند.

خارج از رژیم غذایی، قرار گرفتن تنفسی در معرض ترکیبات الی فرار (VOCs) یک خطر شایع است که با چندین اثر نامطلوب سلامتی از جمله اسیب کلیه، مشکلات ایمنی، عدم تعادل هورمونی، اختلالات خونی و افزایش میزان اسم و برونشیت همراه است. ۴

یکی از بزرگترین منابع قرار گرفتن در معرض مواد سمی غیر غذایی، هوا در خانه است. مصالح ساختمانی (مانند پوشش کف و دیوار، تخته ذرات، چسب ها و رنگ ها) می توانند “خارج از گاز” چندین ماده سمی را ازاد کنند که می توانند در انسان شناسایی شوند. به عنوان مثال، یک مشتق بنزن سمی که معمولا در ضد عفونی کننده ها و دئودوریزرها استفاده می شود، در ۹۸٪ از بزرگسالان در مطالعه “TEAM” اژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) شناسایی شد. در یکی دیگر از مطالعات EPA، سه حلال سمی اضافی در ۱۰۰٪ نمونه های بافت انسانی ازمایش شده در سراسر کشور وجود داشت. ۸

ساختمان های تازه ساخته شده یا بازسازی شده می توانند مقادیر قابل توجهی از مواد شیمیایی “خارج از گاز” داشته باشند و باعث ایجاد انچه که “سندرم ساختمان بیمار” نامیده می شود. ۹ فرش یک مجرم به خصوص بزرگ است، به طور بالقوه ازاد چندین نوروتوکسین؛ در ازمایش بیش از ۴۰۰ نمونه فرش، سم های عصبی در بیش از ۹۰٪ نمونه ها وجود داشت که در برخی از نمونه ها برای ایجاد مرگ در موش ها کافی بود. به طرز عجیبی، مدت کوتاهی پس از گزارش TEAM، کارکنان بیمار ۷۱ دفتر مرکزی جدید EPA در واشنگتن دی سی را تخلیه کردند و ادعا کردند که مشکلات بهداشتی دارند که در نهایت به ۲۷،۰۰۰ فوت مربع فرش جدید نسبت داده شد. ۱۱

فرش همچنین سموم زیست محیطی را به دام می اندازد. “مطالعه قرار گرفتن در معرض افت کش های غیر حرفه ای” (NOPES) به طور متوسط ۱۲ باقی مانده افت کش را در هر فرش نمونه برداری کرد و مشخص کرد که این مسیر قرار گرفتن در معرض احتمالا نوزادان و کودکان نوپا را تقریبا تمام قرار گرفتن در معرض غیر رژیم غذایی خود را به افت کش های بدنام DDT، الدرین، اترازین و کارباریل فراهم می کند. ۱۲

اجتناب از قرار گرفتن در معرض سم / سم

در حالی که حذف کامل قرار گرفتن در معرض سم / سمیت از تمام منابع امکان پذیر نیست، راه هایی برای به حداقل رساندن ان وجود دارد:

  • محدود کردن معرفی VOC ها در خانه با استفاده از محصولات تمیز کننده بدون VOC، رنگ های کم VOC و انتخاب فرش های پرتاب به جای فرش جدید۱۳;
  • مواد غذایی را در ظروف بدون بیس فنول A (BPA) یا بدون فتالات ذخیره کنید و از گرم کردن مجدد مواد غذایی در ظروف پلاستیکی اجتناب کنید.
  • به دنبال محصولات ارگانیک باشید که بدون افت کش ها رشد می کنند و حاوی باقی مانده کمتری نسبت به میوه ها و سبزیجات تولید شده معمولی هستند (اگرچه اگاه باشید که محصولات ارگانیک لزوما “بدون افت کش” نیستند);
  • شستن میوه ها یا سبزیجات می تواند برخی از باقی مانده افت کش ها را کاهش دهد، اگرچه در برابر تمام انواع افت کش ها موثر نیست، ۱۵ و راه حل های شستشوی میوه و سبزیجات تجاری ممکن است موثرتر از اب به تنهایی نباشد. ۱۶ لایه برداری پوست از محصولات ممکن است به کاهش بیشتر سطح افت کش ها کمک کند.
  • محدود کردن مصرف غذاهای فراوری شده حتی انهایی که عاری از مواد نگهدارنده مصنوعی هستند ممکن است حاوی مقادیر قابل تشخیصی از ترکیبات سمی باشند که در طول پردازش (با تبدیل شیمیایی) معرفی شده اند. به عنوان مثال، سموم متعددی توسط درجه حرارت بالا مورد استفاده برای تولید برخی از مواد غذایی فراوری شده تولید می شود. ۱۷
  • اگر چه خطر سمیت حاد ناشی از گوشت نپخته (مسمومیت غذایی) احتمالا خطر بیشتری نسبت به قرار گرفتن در معرض سم ناشی از پخت بیش از حد ان دارد، راه هایی برای کاهش تولید سم در طول اماده سازی گوشت وجود دارد: اجتناب از قرار گرفتن در معرض مستقیم گوشت برای باز کردن شعله یا سطوح فلزی داغ؛ طبخ گوشت در یا زیر ۲۵۰ °F از طریق خورش، braising، پخت و پز crockpot (روش های اماده سازی مواد غذایی اهسته که استفاده از مایع)؛ گوشت را اغلب در طول پخت و پز بچرخانید، از زمان پخت طولانی مدت در دمای بالا اجتناب کنید و از مصرف بخش های سوخته خودداری کنید. ۱۸
جالب و آموزنده  مزایای آب تصفیه شده توسط دستگاه تصفیه آب خانگی

۴ بررسی اجمالی از متابولیسم زنوبیوتیک

نیروی محرکه در تکامل سیستم های سم زدایی متابولیک پیچیده در واقع نسبتا مستقیم به جلو و وابسته به توانایی اب به عنوان یک “حلال” برای حل مواد بود.

از انجا که غشاهای سلولی در درجه اول مبتنی بر چربی هستند و برای اکثر مواد محلول در اب (از نظر علمی: “قطبی”) نفوذ ناپذیر هستند، انتقال ترکیبات محلول در اب به یک سلول نیاز به پروتئین های حمل و نقل تخصصی دارد. با قرار دادن پروتئین های حمل و نقل مناسب بر روی غشای سلولی، یک سلول تنها اجازه می دهد مولکول های محلول در اب مطلوب وارد شوند و از ورود سموم محلول در اب جلوگیری می کنند. این پارادایم همان نیز اعمال می شود زمانی که سلول نیاز به دفع ترکیبات محلول در اب ناخواسته (مانند زباله های سلولی)؛ انها با یک مکانیسم مشابه از سلول خارج می شوند.

بر خلاف ترکیبات محلول در اب، غشای سلولی لیپیدی مانع کمی برای ترکیبات محلول در چربی است که می توانند ازادانه از ان عبور کنند. بنابراین سموم محلول در چربی که به طور بالقوه مضر هستند می توانند دسترسی ازاد به فضای داخلی سلولی داشته باشند و حذف انها بسیار دشوار است.

سیستم های سم زدایی متابولیک این مشکل را با تبدیل سموم محلول در چربی به متابولیت های محلول در اب غیر فعال حل می کنند. “انحلال” یک سم توسط انزیم هایی انجام می شود که مولکول های محلول در اب اضافی را به سم محلول در چربی در نقاط اتصال خاص متصل می کنند. اگر سم حاوی هیچ یک از این نقاط اتصال نباشد، ابتدا توسط مجموعه ای جداگانه از انزیم ها اضافه می شود که به صورت شیمیایی سم را تبدیل می کند تا این “دسته های” مولکولی را شامل شود. پس از واکنش های حل کننده، سم اصلاح شده شیمیایی از سلول خارج و دفع می شود.

این سه مرحله یا فاز از بین بردن ترکیبات محلول در چربی نامطلوب یا مضر توسط سه مجموعه از پروتئین ها یا انزیم های سلولی، به نام انزیم های فاز I (تبدیل) و فاز II (مزدوج) و پروتئین های فاز III (حمل و نقل) انجام می شود.

متابولیسم فاز I، II و III دارای نیازهای بیوشیمیایی متفاوتی هستند و به سیگنال های متابولیک مختلف پاسخ می دهند، اما باید برای حذف مناسب زنوبیوتیک های ناخواسته (مانند سموم یا داروها) یا اندوبیوتیک ها (مانند هورمون های اضافی) کار کنند. انزیم های مسیرهای فاز I، II و III دارای ویژگی های متعددی هستند که انها را برای نقش های مهم خود مناسب می کند. ۱۹ بر خلاف بسیاری از انزیم های دیگر، انزیم های سم زدایی؛ می تواند با بسیاری از ترکیبات مختلف واکنش نشان می دهند گسترش تعداد سموم یک انزیم تنها می تواند متابولیزه؛ بیشتر در مناطقی از بدن متمرکز هستند که بیشتر به طور مستقیم در معرض محیط زیست قرار دارند (مانند کبد، روده یا ریه ها)؛ القا ناپذیر هستند، به این معنی که سنتز انها می تواند در پاسخ به قرار گرفتن در معرض سم افزایش یابد.

کبد ارگان سم زدایی اولیه است؛ خون را که مستقیما از روده ها می اید فیلتر می کند و سموم را برای دفع از بدن اماده می کند. مقادیر قابل توجهی از سم زدایی نیز در روده، کلیه، ریه ها و مغز رخ می دهد، با واکنش های فاز I، II و III در سراسر بقیه بدن به میزان کمتری رخ می دهد.

۵ سه مرحله سم زدایی

فاز I سم زدایی: تبدیل انزیمی

در بیشتر شرایط، انزیم های فاز I فرایند سم زدایی را با تبدیل شیمیایی ترکیبات محلول چربی به ترکیبات محلول در اب در اماده سازی برای سم زدایی فاز II اغاز می کنند. بخش عمده ای از واکنش های تحول فاز I توسط خانواده ای از انزیم ها به نام سیتوکروم P450s (CYPs) انجام می شود. برای پاکسازی سموم از بدن میتوانید از دستگاه سم زدایی بدن نیز استفاده کنید.

انزیم های CYP نسبتا غیر اختصاصی هستند، هر کدام دارای پتانسیل تشخیص و اصلاح سموم مختلف بی شماری هستند. پس از همه، تنها ۵۷ CYPs انسانی باید قادر به سم زدایی هر سم بالقوه ای باشد که وارد بدن می شود. ۲۰ با این حال، هزینه این تطبیق پذیری سرعت است؛ CYPs سموم را در مقایسه با سایر انزیم ها بسیار اهسته متابولیزه می کند. به عنوان مثال، CYP3A4 غالب را مقایسه کنید که ۱\u201220 مولکول در ثانیه،۲۱ را با سوپراکسید دیسموتاز (SOD) متابولیزه می کند که بیش از یک میلیون مولکول در ثانیه متابولیزه می کند. سایت های عمده سم زدایی غلبه بر سرعت اهسته تر با تولید مقادیر زیادی از CYPs؛ CYPs ممکن است تا ۵٪ از کل پروتئین های کبد را نشان دهد و غلظت های مشابه زیادی را می توان در روده یافت. CYPs در میان پروتئین های سم زدایی به خوبی مورد مطالعه و بهترین توصیف به دلیل نقش انها در متابولیسم داروهای تجویزی و نقش انها در متابولیسم بیوشیمیایی های درون زا (به عنوان مثال، اروماتاز، که تستوسترون را به استرادیول تبدیل می کند، CYP است). ۲۲

چندین انزیم دیگر نیز به فرایند فاز I کمک می کنند، به ویژه فلاوین مونواکسی ژنازها (FMOs؛ مسئول سم زدایی نیکوتین از دود سیگار)؛ الکل و الدهید دهیدروژناز (که متابولیسم نوشیدن الکل)؛ و مونوامین اکسیدازز (MAO)؛ که سروتونین، دوپامین و اپی نفرین را در نورون ها تجزیه می کند و هدف چندین داروی ضد افسردگی قدیمی است). ۲۳

فاز دوم سم زدایی: Conjugation انزیمی

پس از تبدیل فاز I، سم محلول در چربی اصلی به شکل محلول در اب تبدیل شده است. با این حال، این متوسط واکنشی هنوز هم برای حذف فوری از سلول به چند دلیل نامناسب است: ۱) واکنش های فاز I کافی نیست تا سم را به اندازه کافی محلول در اب برای تکمیل کل مسیر دفع کند. و ۲) در بسیاری از موارد، محصولات از واکنش های فاز I نسبت به سموم اصلی واکنش پذیرتر شده اند، که باعث می شود انها به طور بالقوه مخرب تر از گذشته باشند. هر دو این کاستی ها توسط فعالیت انزیم های فاز II مورد توجه قرار می گیرند که محصولات فاز I را تغییر می دهند تا حلالیت انها را افزایش دهند و سمیت انها را کاهش دهند. فعال سازی انزیم های فاز II مسئول خواص ضد جهش زا و ضد سرطان زای سیستم های سم زدایی متابولیک است. به طور گسترده ای پذیرفته شده است که انزیم های فاز II در برابر سرطان زایی شیمیایی، به ویژه در مرحله شروع سرطان ها محافظت می کنند. ۲۴

در سطح ژنتیکی، تولید اکثر انزیم های فاز II توسط پروتئینی به نام فاکتور هسته ای اریتروئید مشتق شده ۲ (Nrf2)، تنظیم کننده اصلی پاسخ انتی اکسیدانی کنترل می شود. در شرایط سلولی طبیعی، Nrf2 در سیتوپلاسم (مایع داخل سلول هایی که اجزای سلول در ان قرار دارند) سلول در حالت غیر فعال قرار دارد. با این حال، حضور استرس اکسیداتیو (که توسط متابولیسم سموم توسط CYPs ایجاد می شود) Nrf2 را فعال می کند و به ان اجازه می دهد تا به هسته سلول برسد. در هسته سلول، Nrf2 ژن های بسیاری از پروتئین های انتی اکسیدان، از جمله انزیم های فاز II را روشن می کند. به این ترتیب، Nrf2 استرس اکسیداتیو یا حضور سموم در سلول را حس می کند و به سلول اجازه می دهد تا پاسخ مناسب را نشان دهد. Nrf2 فعالیت ژن های درگیر در سنتز و فعال سازی مولکول های سم زدایی مهم از جمله گلوتاتیون و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) را تنظیم می کند. همچنین نقش مهمی در شروع سم زدایی فلزات سنگین و بازیافت CoQ10، یک انتی اکسیدان قوی دارد. ۲۹-۳۱

جالب و آموزنده  از بین بردن سریع کبودی صورت بعد از عمل بینی با انجام این 10 کار به گفته دکتر فرزان نقشوار

برخی از ترکیبات غذایی (از جمله سولفورافان از کلم بروکلی و زانتهومول از رازک) نیز ممکن است به طور مستقیم فعال Nrf2 و تحریک فعالیت انزیم انتی اکسیدان؛ این ممکن است تا حدی اثرات مفید خود را در سم زدایی توضیح دهد. ۳۲

چندین خانواده از انزیم های فاز II وجود دارد که در فعالیت ها و بیوشیمی انها تفاوت قابل توجهی دارند. در چندین مورد، انزیم های فاز II افزونگی را نشان می دهند – یک زنوبیوتیک خاص یا اندوبیوتیک می تواند توسط بیش از یک انزیم فاز II سم زدایی شود.

UDP-glucuronosyltransferases. UDP-glucuronosyltransferases (UGTs) واکنش های گلوکورونیداسیون را کاتالیز می کند، اتصال اسید گلوکورونیک به سموم برای ارائه انها کمتر واکنش پذیر و محلول در اب. چندین UGTs مختلف وجود دارد که در سراسر بدن توزیع می شود و کبد محل اصلی ان است. در انسان، بسیاری از زنوبیوتیک ها، مواد سمی محیطی و ۴۰٪ u201-270٪ از داروهای بالینی توسط UGTs متابولیزه می شوند. پلاستیسایزر بیسفنولA34 و بنزوپیرن (از گوشت پخته شده) ۳۵ دو نمونه قابل توجه از بسترهای UGT هستند (یک سوبسترا یک مولکول است که انزیم بر روی ان عمل می کند). UGTs روده ممکن است بر فراهمی زیستی خوراکی چندین دارو و مکمل های غذایی تاثیر بگذارد و ممکن است مسئول جلوگیری از شیمی درمانی در این بافت باشد. ۳۶

گلوتاتیون اس ترانسفراز Glutathione S-transferases (GSTs) انتقال گلوتاتیون (یک انتی اکسیدان سلولی قابل توجه) را به محصولات فاز I کاتالیز می کند. GSTs نقش مهمی در متابولیسم چندین اندوبیوتیک، از جمله استروئیدها، هورمون تیروئید، ویتامین های محلول در چربی، اسیدهای صفراوی، بیلی روبین و پروستاگلاندین ها دارد. GSTs 37 همچنین می تواند به عنوان انزیم های انتی اکسیدان عمل کند، رادیکال های ازاد۳۸ و چربی های اکسید شده یا DNA را سم زدایی کند. ۳۹ GSTs انزیم های محلول هستند که در طبیعت و انسان همه جا هستند و حدود ۴٪ از پروتئین محلول در کبد انسان را تشکیل می دهند و در چندین بافت دیگر (از جمله مغز، قلب، ریه، روده، کلیه، پانکراس، لنز، عضله اسکلتی، پروستات، طحال و بیضه) وجود دارد. ۴۰،۴۱ محصولات مزدوج GST را می توان از طریق صفرا دفع کرد یا می تواند به کلیه ها منتقل شود و در انجا بیشتر پردازش و در ادرار حذف شود.

سولفوترانسفرازها سولفوترانسفرازها (SULTs) سولفات ها را از یک اهدا کننده گوگرد به مولکول های گیرنده اندو یا زنوبیوتیک متصل می کنند. این واکنش هم در واکنش های سم زدایی و هم در بیوسنتز طبیعی مهم است (به عنوان مثال، اضافه کردن سولفات به کندرویتین و هپارین توسط SULTs خاص کاتالیز می شود). ۴۲ SULTs نقش مهمی در سم زدایی دارویی و زنوبیوتیک و متابولیسم چندین مولکول درون زا (از جمله استروئیدها، هورمون های تیروئید و ادرنال، سروتونین، رتینول، اسکوربات و ویتامین D) دارد. تصور می شود که ۴۳ SULTs در جفت، رحم و پروستات در تنظیم سطح اندروژن نقش داشته باشد. بر خلاف سایر انزیم های فاز II، SULTs می تواند تعدادی از پروکراسینوژن ها (مانند امین های هتروسیکلیک از گوشت پخته شده) را به واسطه های بسیار واکنشی تبدیل کند که ممکن است به عنوان مواد سرطان زا و جهش زای شیمیایی عمل کنند. ۴۵

در حالی که UGTs، GSTs و SULTs بخش عمده ای از واکنش های سم زدایی انسان را کاتالیز می کنند، چندین انزیم فاز دوم دیگر به این فرایند کمک می کنند، اما هنوز هم مهم است، از جمله:

  • انزیم های متیل ترانسفراز. انزیم های متیل ترانسفراز واکنش های متیلاسیون را با استفاده از S-adenosyl-L-methionine (SAMe) به عنوان بستر کاتالیز می کنند. Catechol O-methyltransferase (COMT) یک مسیر اصلی برای از بین بردن انتقال دهنده های عصبی کاتکول امین اضافی (مانند ادرنالین یا دوپامین) است. واکنش های متیلاسیون یکی از چند واکنش فاز II است که حلالیت اب را کاهش می دهد۴۶;
  • اریامین N-استیل ترانسفرازها (NATs). NATs سم زدایی امین اروماتیک سرطان زا و امین هتروسیکلیک۴۷;
  • امینو اسید conjugating enzymes. اسیل کوا سنتتاز و اسید امینه اسیل کوا N-acyltransferases اسیدهای امینه (معمولا گلیسین یا گلوتامین) را به زنوبیوتیک ها متصل می کنند. اسید بنزوئیک نگهدارنده مواد غذایی یک نمونه از سمی است که توسط مزدوج اسید امینه متابولیزه می شود. ۴۸

فاز سوم سم زدایی: حمل و نقل

حمل و نقل فاز III در بسیاری از بافت ها، از جمله کبد، روده ها، کلیه ها و مغز وجود دارد، جایی که انها می توانند مانعی در برابر ورود زنوبیوتیک یا مکانیسمی برای حرکت فعال زنوبیوتیک ها و اندوبیوتیک ها در داخل و خارج از سلول ها فراهم کنند. از انجا که ترکیبات محلول در اب نیاز به حمل و نقل خاص برای حرکت به داخل و خارج از سلول ها دارند، حمل و نقل فاز III برای دفع محصولات فاز II تازه تشکیل شده از سلول ضروری است. حمل و نقل فاز III متعلق به یک خانواده از پروتئین ها به نام حمل و نقل ABC (برای کاست اتصال ATP)، ۵۰ به دلیل انها نیاز به انرژی شیمیایی، به شکل ATP، به طور فعال پمپ سموم از طریق غشای سلولی و خارج از سلول. انها گاهی اوقات پروتئین های مقاومت چند دارویی (MRPs) نامیده می شوند، زیرا سلول های سرطانی مقاوم به دارو از انها به عنوان محافظت در برابر داروهای شیمی درمانی استفاده می کنند. ۵۲

در کبد، حمل و نقل فاز III گلوتاتیون، سولفات و گلوکورونید را از سلول ها به صفرا برای حذف حرکت می دهد. در کلیه و روده، حمل و نقل فاز III می تواند زنوبیوتیک ها را از خون برای دفع از بدن حذف کند. ۵۳

۶ تعادل واکنش های فاز I و فاز دوم

محصولات متابولیسم فاز I به طور بالقوه سمی تر از مولکول های اصلی هستند، که اگر انزیم های فاز II با سرعت کار می کنند تا محصولات فاز I را به سرعت خنثی کنند، مشکلی ایجاد نمی کند. اما همیشه اینطور نیست. عواملی که نسبت فعالیت فاز I به فاز II را افزایش می دهند می توانند این تعادل ظریف را مختل کنند، متابولیت های مضر را سریعتر از انچه که می توانند سم زدایی شوند، تولید کنند و خطر اسیب سلولی را افزایش دهند. برخی از عوامل عبارتند از: رژیم غذایی (برخی از غذاها و مکمل ها فعالیت انزیم فاز I را افزایش می دهند)، سیگار کشیدن و مصرف الکل (هر دو باعث ایجاد فاز I)، سن (که می تواند فاز دوم UGT، GST و فعالیت SULT را کاهش دهد)، رابطه جنسی (زنان قبل از یائسگی ۳۰\ u201240٪ فعالیت فاز I CYP3A4 را نسبت به مردان یا زنان یائسه نشان می دهند)، بیماری و ژنتیک. ۵۴

جالب و آموزنده  کم کاری تیروئید چند باشد خطرناک است

یک مثال گویا (و متاسفانه رایج) از عواقب عدم تعادل فاز I / فاز II سمیت ناشی از مصرف بیش از حد استامینوفن ضد درد (پاراستامول) – ماده فعال در تیلنول است. سمیت استامینوفن شایع ترین علت نارسایی کبد در ایالات متحده است. با دوز درمانی طبیعی استامینوفن، این دارو عمدتا توسط انزیم های فاز II UGT و SULT سم زدایی می شود. مقدار کمی از مواد مخدر توسط یک مکانیسم سوم سم زدایی: ان است که برای اولین بار به متابولیت سمی NAPQI تبدیل (N-استیل-P-بنزوکینونیمین) توسط فاز I انزیم CYP؛ و این واسطه با مزدوج با گلوتاتیون با استفاده از انزیم فاز II GST سم زدایی می شود.

در طول مصرف بیش از حد استامینوفن، انزیم های UGT و SULT به سرعت غرق می شوند. به طور نسبی بیشتر دارو تحت مکانیسم سم زدایی سوم (تبدیل به NAPQI و مزدوج توسط GST) قرار می گیرد. در نهایت، فعالیت انزیم فاز II GST با تخلیه ذخایر گلوتاتیون کاهش می یابد، ۵۶ و NAPQI سریعتر از انچه که می تواند سم زدایی شود، تولید می شود. افزایش سطح NAPQI در کبد باعث اسیب گسترده، از جمله پراکسیداسیون چربی، غیر فعال شدن پروتئین های سلولی و اختلال در متابولیسم DNA می شود. ۵۷ درمان برای مصرف بیش از حد استامینوفن شامل به موقع دوباره پر کردن ذخایر گلوتاتیون از طریق تجویز اسیدهای امینه پیشرو برای سنتز گلوتاتیون (معمولا N-استیل سیستئین). ۵۸

۷ جنبه های اضافی فرایند سم زدایی

چندین مکانیسم دیگر در هماهنگی با سیستم های انزیم فاز I، II و III برای بهبود کارایی انها یا گسترش عملکرد انها کار می کنند. در حالی که به طور رسمی به عنوان بخشی از متابولیسم زنوبیوتیک مشخص نمی شود، با این حال برای کاهش یا کاهش قرار گرفتن در معرض سم مهم است.

ترشح صفرا

ترشح صفرا یک فرایند گوارشی حیاتی برای جذب چربی های رژیم غذایی و مواد مغذی محلول در چربی است، اما همچنین به عنوان مکانیسم اصلی برای انتقال سموم مزدوج از کبد و روده ها عمل می کند، جایی که می توان انها را حذف کرد.

انتی اکسیداسیون

انتی اکسیداسیون یک اقدام حفاظتی ضروری در برابر واکنش های اکسیداسیون فاز I است که اغلب محصولات جانبی رادیکال ازاد تولید می کنند. تولید انزیم های انتی اکسیدان، که بسیاری از انها تحت تنظیم ژنتیکی مشابه (توسط Nrf2) به عنوان انزیم های فاز II هستند، برای به حداقل رساندن این اسیب رادیکال های ازاد مهم است.

سمیت فلزات سنگین

سمیت فلزات سنگین می تواند با تولید مستقیم گونه های رادیکال ازاد و کاهش ذخایر انتی اکسیدانی منجر به اسیب اکسیداتیو شود. ۵۹ جیوه، ارسنیک و سرب، به عنوان مثال، به طور موثر مولکول گلوتاتیون را غیر فعال می کند، بنابراین به عنوان یک انتی اکسیدان یا به عنوان یک بستر برای سم زدایی زنوبیوتیک در دسترس نیست۶۰؛ سرب همچنین می تواند فعالیت انزیم هایی را که گلوتاتیون را بازیافت می کنند کاهش دهد. یکی از روش های حذف فلزات سنگین، کیلیت انها توسط پروتئین های سلولی متالوتیونئین ها (MTs) است که ظرفیت بالایی برای اتصال یون های مختلف فلز واکنشی مانند روی، کادمیوم، جیوه، مس، سرب، نیکل، کبالت، اهن، طلا و نقره دارند. یک مولکول MT می تواند ۷ تا ۹ یون روی یا کادمیوم (یا هر ترکیبی از این دو)، تا ۱۲ یون مس و تا ۱۸ یون جیوه را متصل کند. ۶۳ استرس سلولی (به ویژه استرس اکسیداتیو)، تولید MT را افزایش می دهد که مانند انزیم های فاز II توسط فعالیت Nrf2.64 تحریک می شود.

پیشگیری از جذب

پیشگیری از جذب از طریق به دام انداختن سموم بالقوه (مانند چسبندگی سطح به مولکول دیگری در روده، مانند زغال چوب فعال یا خاک رس کائولین) ۶۵ یک وسیله موثر برای کاهش قرار گرفتن در معرض است. این مکانیسم نیاز به برخی از جاذب های غذایی دارد که باید در حالی که سم در حال انتقال در دستگاه گوارش است، مصرف شود. جذب سموم بالقوه و سم زدایی انها توسط فلور مفید کولون می تواند اثر مشابهی داشته باشد.

انچه باید در مورد سم زدایی متابولیک بدانید

  • سم زدایی فرایند متابولیک از بین بردن ترکیبات محلول در چربی ناخواسته از بدن است.
  • این ترکیبات “ناخواسته” می توانند خارجی (مانند مواد سمی زیست محیطی) یا درون زا (سموم؛ مانند هورمون بیش از حد) در طبیعت باشند.
  • واکنش های سم زدایی در سراسر بدن رخ می دهد، با کبد که ارگان سم زدایی غالب است.
  • واکنش های سم زدایی سه مرحله یا “مرحله” را دنبال می کنند که هدف نهایی تبدیل سم به یک فرم بی اثر و محلول در اب برای دفع است:

واکنش های فاز I سم را به یک فرم شیمیایی تبدیل می کند که می تواند توسط انزیم های فاز II متابولیزه شود. واکنش های فاز I در درجه اول توسط انزیم های سیتوکروم P450 انجام می شود.

واکنش های فاز II سم را به سایر مواد محلول در اب متصل می کند تا حلالیت ان را افزایش دهد. هر یک از انواع مختلف انزیم های فاز II نوع متفاوتی از واکنش مزدوج را کاتالیز می کند.

  • UDP-glucuronosyltransferases (UGTs) گلوکورونیداسیون اکثر داروهای بالینی و چندین سموم محیطی را کاتالیز می کند
  • گلوتاتیون-S-ترانسفراز (GSTs) سموم مزدوج با گلوتاتیون انتی اکسیدان؛ انها همچنین می توانند به طور مستقیم رادیکال های ازاد را سم زدایی کنند
  • سولفوترانسفرازها (SULTs) کاتالیز واکنش سولفوناسیون؛ انها همچنین ممکن است برای کنترل سطح هورمون جنسی مهم باشند

انواع دیگر واکنش های فاز II که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند شامل واکنش های متیلاسیون و امینو اسید مزدوج است.

سم زدایی فاز III شامل انتقال سم تبدیل شده و مزدوج به داخل یا خارج از سلول ها است. پروتئین های فاز III مختلف به طور هماهنگ کار می کنند تا سموم را از قسمت های مختلف بدن به صفرا یا ادرار برای دفع منتقل کنند.

پس از واکنش های سم زدایی، سموم با دفع از بدن حذف می شوند:

الف) محصولات سم زدایی کبد اغلب بدن را با ترشح صفرا به روده ترک می کنند، اما گاهی اوقات می توانند برای پردازش توسط کلیه ها به جریان خون منتقل شوند.

ب) سلول هایی که روده ها را خط می کنند می توانند سموم را در صورت جذب سم زدایی کنند و انها را به لومن روده ازاد کنند.

ج) کلیه ها می توانند سموم را از گردش خون فیلتر و بیشتر پردازش کنند و انها را از بدن به عنوان ادرار دفع کنند.

جالب و آموزنده  جدول کامل آزمایش چکاپ زنان + شرایط انجام

۸ مواد

با توجه به تعداد زیادی از انزیم های متنوع و پروتئین های حمل و نقل درگیر در سم زدایی متابولیک و مسیرهای مرتبط با ان، جای تعجب نیست که سم زدایی به تعداد زیادی از عوامل رژیم غذایی بستگی دارد و حساس است.

مصرف مواد مغذی و ریز مغذی بر سیستم های فاز I و II تاثیر می گذارد. کمبود پروتئین متابولیسم CYP را کاهش می دهد، در حالی که رژیم های غذایی با پروتئین بالا ان را افزایش می دهند. ۶۶ اثرات مخالف برای کربوهیدرات مشاهده؛ اثرات لیپیدها بر متابولیسم CYP مشخص نیست. واکنش های فاز I کارامد نیاز به کافی در چندین ریز مغذی دارد. کمبود ویتامین های A، B2 و B3، فولات، C، E، اهن، کلسیم، مس، روی، منیزیم، سلنیوم همه نشان داده شده است که فعالیت یک یا چند انزیم فاز I را کاهش می دهد یا تبدیل داروهای خاص را کند می کند. ۶۷

مجموعه متنوعی از انزیم های فاز II نیاز به مجموعه ای به همان اندازه متنوع از مواد مغذی ضروری، به ویژه ویتامین های B، به عنوان کوفاکتور دارند.

گلوتاتیون کاهش یافته برای مزدوج GST بستگی به اسیدهای امینه حاوی گوگرد رژیم غذایی کافی (مدینین یا سیستئین)، ویتامین B6 برای تبدیل مدینین به سیستئین، و همچنین ویتامین های B2 و B3 برای فعالیت گلوتاتیون گاوتاز، که گلوتاتیون اکسید شده را بازیافت می کند.

واکنش های متیلاسیون استفاده از SAMe به عنوان یک بستر؛ که به نوبه خود از طریق واکنش های انزیمی وابسته به فولات و ویتامین B12 سنتز می شود.

واکنش های مزدوج NAT و اسید امینه اسیل ترانسفرازها از استیل کوانزیم کوفاکتور A (استیل کوا) استفاده می کنند که از ویتامین B5 سنتز می شود، با استفاده از انزیم هایی که خود به چندین ویتامین B وابسته هستند.

چندین واکنش فاز II نیاز به مولکول انرژی ATP در برخی از مد. به عنوان مثال، کوفاکتورهای شیمیایی برای متیلاسیون فاز II، سولفوناسیون، گلوکورونیداسیون و واکنش های مزدوج گلوتاتیون همه با استفاده از ATP ساخته می شوند. این واکنش های واسطه ATP وابسته به منیزیم هستند.

فلاونوئیدها به طور گسترده ای در شرایط ازمایشگاهی و در مدل های حیوانی برای توانایی انها در کاهش فعالیت CYP ها و افزایش فعالیت انزیم فاز II (به جز SULTs، که انها تمایل به مهار دارند) مورد مطالعه قرار گرفته اند. ۶۸ مهار فعالیت CYP توسط naringenin (فلاونوئید اصل در گریپ فروت) به خوبی در انسان مستند شده است۶۹؛ از این رو توصیه برای جلوگیری از گریپ فروت در هنگام مصرف داروهای تجویزی. فلاونوئیدهای دیگر که مهار خفیف CYP های متعدد را در مدل های حیوانی نشان داده اند عبارتند از genistein، diadzein و equol از سویا، ۷۰،۷۱ و theaflavins از چای سیاه. ۷۲

عصاره چای سبز و مشتقات کورستین ایزوکرستین و روتین استثنا به بسیاری از فلاونوئیدهای دیگر هستند؛ تانن چای سبز می تواند فعالیت CYP را در vivo،۷۳ افزایش دهد، اما همچنین فعالیت فاز II (GST و UGT) را افزایش می دهد. به طور مشابه، مشتقات کورستین برای افزایش CYPs روده و کبد در موش صحرایی نشان داده شد؛ کورستین در این ازمایش هیچ تاثیری بر CYPs نداشت. ۷۴

فعال کننده های Nrf2 طیف گسترده ای از اجزای رژیم غذایی در شرایط ازمایشگاهی یا کشت سلولی برای فعال کردن Nrf2 و افزایش مستقیم فعالیت انزیم های فاز II نشان داده شده است. این شامل اپیگالوکاتچین گالات (EGCG)، ۷۵ رزوراترول، ۷۶ کورکومین۷۷ و متابولیت تتراهیدروکورکومین ان است که فعالیت فاز دوم بیشتری دارد، ۷۸ سینامالدهید، ۷۹ کافئیک اسید فنیتیل استر، اسید الفا لیپوئیک، ۸۰ الفا توکوفرول، ۸۱ لیکوپن، ۸۲ پلی فنول سیب (اسید کلروژنیک و فلوریدزین)، ۸۳ جینکو بیلوبا، ۸۴ کالکون، ۸۵ کپسایسین، ۸۶ هیدروکسی تیروزول از زیتون،۸۷ الیل سولفید از سیر،۸۸ کلروفیلین،۸۹ و xanthohumols از رازک. ۹۰ اثرات مفید این فیتوکمیکال ها در مطالعات متعدد حیوانی و انسانی نشان داده شده است، به خصوص توانایی chemopreventative و انتی اکسیدانی خود را؛ این اثرات را می توان با تحریک غیر مستقیم تولید انزیم انتی اکسیدان و سم زدایی فاز II از طریق سیگنالینگ Nrf2 توضیح داد. ۹۱

Isothiocyanates مشتق شده از گلوکوزینولات ترکیبات گوگرد واکنشی با خواص شیمی درمانی قوی هستند؛ عضو نمونه سازی سولفورافان، تشکیل دهنده کلم بروکلی است که موضوع چندین ازمایش سرطان انسانی است. شما می توانید آموزش کار با دستگاه سم زدایی را مشاهده کنید و خودتان این کار را با خیال راحت انجام دهید.

ایزوتیوسیانات هایی مانند سولفورافان و ایندول هایی مانند ایندول-۳-کاربینول (I3C) از قوی ترین القا کننده های طبیعی انزیم های سم زدایی فاز II هستند. ۹۲ سولفورافان و مشتق شده از I3C هر دو به طور مستقیم Nrf2،۹۳ را فعال می کنند که تولید چندین انزیم محافظ از جمله GSTs، UGTs، لیگاز گلوتامات سیستئین (که گلوتاتیون را سنتز می کند) و NQO1 را افزایش می دهد. مشتقات I3C 94 نیز القا کننده های قوی بسیاری از انزیم های فاز I و II هستند و بنابراین در میان مواد شیمیایی گیاهی مورد مطالعه برای سم زدایی و همچنین پیشگیری از سرطان هستند. ۹۵-۹۹

ترکیبات تربچه اسب ژاپنی Wasabi japonica، ۱۰۰،۱۰۱ و بنزیل ایزوتیوسیانات (BITC۱۰۲ از سبزیجات صلیبی به طور مشابه فعالیت انزیم فاز II را از طریق فعال سازی Nrf2 تحریک می کنند. هر دو سولفورافان و HITC نیز فعالیت CYP را کاهش می دهند. ۱۰۳

ترکیبات گوگرد از سیر مهار کننده های مختلف CYP۱۰۴ هستند و فعالیت GST و NQO1 را در بافت های گوارشی در موش ها ایجاد می کنند. با فعال کردن Nrf2، اجزای سیر قادر به معکوس کردن تخلیه انزیم های انتی اکسیدان ناشی از یک ترکیب فلزی سمی در کبد موش های ازمایشگاهی بودند. ۱۰۶

D-لیمونن (از روغن مرکبات) برای فعالیت ضد سرطان در ازمایشات انسانی کنترل نشده و مطالعات حیوانی با برخی از موفقیت مورد بررسی قرار گرفته است۱۰۷؛ بخشی از این فعالیت شیمیایی به علت القای انزیم های فاز I و فاز II است. در موش صحرایی، D-limonene نشان داده شده است که فعالیت کل CYP، ۱۰۸ فعالیت UGT روده۱۰۹ و فعالیت GST و UGT کبد را افزایش می دهد. ۱۱۰،۱۱۱

کلسیم D-گلوکارات در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارد و می تواند در مقادیر کمی در انسان تولید شود. هنگامی که در روده فعال می شود، به عنوان مهار کننده بتا گلوکورونیداز، انزیم تولید شده توسط باکتری های کولون و سلول های روده عمل می کند. در روده، بتا گلوکورونیداز اسید گلوکورونیک (deconjugates) را از سموم خنثی حذف می کند – اساسا واکنش کاتالیز شده توسط UGTs را معکوس می کند. Deconjugation سم را به شکل خطرناک قبلی خود باز می گردانند و اجازه می دهد تا دوباره جذب شود. افزایش فعالیت بتا گلوکورونیداز با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه است. ۱۱۳

کلروفیلین یک مشتق کلروفیل۱۱۴ است که فعالیت CYP را مهار می کند، ۱۱۵ و فعالیت GST را در مدل های کشت سلولی و جوندگان تحریک می کند. ۱۱۶ ساختارهای شیمیایی منحصر به فرد کلروفیلین و کلروفیل انها را قادر به اتصال و “تله” سموم در روده جلوگیری از جذب انها می کند. در مدل های حیوانی، کلروفیلین و کلروفیل فراهمی زیستی را کاهش می دهند و دفع چندین ماده سرطان زای محیطی را تسریع می کنند. ۱۱۷-۱۱۹ به دام انداختن سم ممکن است تا حدی نتایج یک ازمایش انسانی از ساکنان Qidong، چین، منطقه ای با بروز بالای سرطان کبد به دلیل قرار گرفتن در معرض افلاتوکسین (سم تولید شده توسط گونه قارچ اسپرژیلوس) را توضیح دهد. در میان ۱۸۰ نفری که ۱۰۰ میلی گرم کلروفیلین را سه بار در روز مصرف کردند، سطح ادراری کونژوگه های DNA-افلاتوکسین (نشانگر جهش DNA) در مقایسه با افراد درمان نشده ۵۵٪ کاهش یافت. ۱۲۰

جالب و آموزنده  متخصص جراحی‌ زیبایی کیست؟ + معرفی انواع مختلف جراحی‌های زیبایی صورت

پروبیوتیک ها. گونه های خاصی از باکتری های پروبیوتیک ممکن است قرار گرفتن در معرض سم را با به دام انداختن و متابولیسم xenobiotics یا فلزات سنگین به حداقل برسانند. مثالها شامل سم زدایی افلاتوکسین و پاتولین (دو سم تولید شده توسط اسپرژیلوس، یک نوع قالب)، ۱۲۲ متابولیسم امین های هتروسیکلیک و دی متیل هیدرازین، ۱۲۳ و اتصال سرب و کادمیوم است. ۱۲۴ علاوه بر این، تولید بوتیرات اسید چرب زنجیره کوتاه توسط باکتری های اسید لاکتیک (از تخمیر فیبر رژیمی) نشان داده شده است برای تحریک تولید GST در کشت سلول روده؛ این نیز ممکن است به برخی از خواص ضد سرطان زایی فیبر رژیم غذایی کمک. ۱۲۵

N-استیل سیستئین می تواند یک منبع جایگزین گوگرد برای تولید گلوتاتیون فراهم می کند. این یک روبنده رادیکال ازاد به خودی خود است که در کاهش استرس اکسیداتیو، به ویژه به دلیل سمیت فلزات سنگین موثر است. از انجا که می تواند به طور مستقیم ذخایر گلوتاتیون را دوباره پر کند، NAC در جلوگیری از اسیب کبدی موثرتر از میوتیون است، ۱۲۷ و درمان فعلی برای سمیت استامینوفن است. این یک درمان موثر برای نارسایی حاد کبد به دلیل سمیت دارویی غیر استامینوفن نیز هست. ۱۲۸

خار شیر (Silybum marianum)، گیاه به خوبی تحقیق شده در درمان بیماری کبد، ۱۲۹ حاوی مخلوطی از چندین ترکیب پلی فنولیک مرتبط به نام سیلیمارین است. سیلیمارین سم زدایی را با چندین مکانیسم مکمل ترویج می کند. ظرفیت انتی اکسیدانی سیلیمارین می تواند استرس اکسیداتیو کبد مرتبط با متابولیسم سم، به ویژه پراکسیداسیون چربی، ۱۳۰ را کاهش دهد که اثر حفظ سطح گلوتاتیون سلولی را دارد. مانند NAC، سیلیمارین می تواند در برابر سمیت استامینوفن محافظت کند (احتمالا با مکانیسم مشابه حفظ سطح گلوتاتیون). سیلیمارین، با این حال، ممکن است یک پادزهر موثرتر از NAC برای سمیت استامینوفن باشد، اگر درمان به تاخیر بیفتد (در یک مدل حیوانی، زمانی که تا ۲۴ ساعت پس از مصرف بیش از حد تجویز می شود، موثر بود). ۱۳۲

عصاره چوب بلوط فرانسوی، که حاوی روپورین ها و سایر فلاونوئیدهای منحصر به فرد چوب بلوط است، برای اثرات کاهش خستگی احتمالی ان مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیقات در حال ظهور نشان می دهد که نقش مهمی در سم زدایی متابولیک و محافظت از اسیب کبدی دارد. ۱۴۹

در یک کارازمایی بالینی با برچسب باز، محققان اثرات عصاره چوب بلوط فرانسوی را بر روی افراد مبتلا به نارسایی کبدی خفیف موقت به دلیل الکل ارزیابی کردند و با کاهش سطح البومین، افزایش بیلی روبین کل، تغییر انزیم های عملکرد کبدی و استرس اکسیداتیو بالا مشخص شد. در مجموع ۴۴ بیمار تحت مدیریت استاندارد قرار گرفتند و به دو گروه تقسیم شدند و یک گروه نیز روزانه ۳۰۰ میلی گرم عصاره چوب بلوط فرانسوی به مدت ۱۲ هفته دریافت کردند. مدیریت استاندارد شامل هیدراتاسیون خوب، استراحت و اجتناب از الکل بود. ازمایش خون در هفته های ۶ و ۱۲ انجام شد. گروهی که عصاره بلوط فرانسوی را دریافت کردند، در مقایسه با گروهی که این کار را نکردند، نشانگرهای پروتئینی عملکرد کبد (البومین و بیلی روبین کل) را در شش هفته به طور قابل توجهی بهبود بخشیدند، انزیم های عملکرد کبدی را در هفته ۱۲ به طور قابل توجهی بهبود بخشیدند و استرس اکسیداتیو را در هفته های شش و ۱۲ به طور قابل توجهی کاهش دادند. ۱۵۰

حمل و نقل فاز III، در حالی که برای از بین بردن سموم از سلول های سالم مهم است، همچنین می تواند اثربخشی درمان های دارویی را با افزایش ترخیص انها کاهش دهد. این می تواند به ویژه با داروهای شیمی درمانی مشکل ساز باشد، که حمل و نقل فاز III سلول های سرطانی را قادر می سازد تا مقاوم شوند. بنابراین، تحریک فعالیت فاز III ممکن است همیشه مطلوب نباشد.

عوامل غذایی می توانند اثرات متفاوتی بر حمل و نقل فاز III داشته باشند. به عنوان مثال، پلی فنول های سیب۱۳۳ و سولفورافان (در سطوح معادل حدود دو وعده کلم بروکلی) ۱۳۴ هر دو فعالیت پروتئین های فاز III را تحریک می کنند. در مقابل، متابولیت کورکومین تتراهیدروکورکومین فعالیت حمل و نقل فاز III را در کارسینوم دهانه رحم انسان و رده های سلولی سرطان پستان کاهش می دهد. ۱۳۵ رسوراترول سنتز پروتئین فاز III را کاهش می دهد که مانع از مقاومت سلول های لوسمی میلوئید حاد به داروی شیمی درمانی دوکسوروبیسین در کشت سلولی می شود. ۱۳۶ سیلیبینین، تشکیل دهنده اصلی خار شیر،۱۳۷ نیز یک مهار کننده فاز III، هر دو در شرایط ازمایشگاهی و in vivo است. ۱۳۸

جریان صفرا. به عنوان یک حامل اصلی سموم از بدن، جریان صفراوی مناسب یک گام نهایی مهم در فرایند سم زدایی متابولیک است. اختلال در جریان صفراوی (کلستاز)، ناشی از اختلال عملکرد در کبد یا انسداد مجرای صفراوی، می تواند منجر به ایجاد سموم کبدی و اسیب کبدی شود. کلستاز همچنین می تواند نتیجه فرایند سم زدایی باشد. شواهد فزاینده ای وجود دارد که سم زدایی و دفع داروهای بالینی به صفرا می تواند بیماری کبدی کلستاتیک ایجاد کند. کنگر فرنگی برای قرن ها در طب عامیانه به عنوان یک محافظ کبد و برای تحریک جریان صفراوی (کلرسی) استفاده شده است و بهترین عامل گیاهی کلراتیک است.

کنگر فرنگی حاوی چندین انتی اکسیدان است که می تواند در برابر اسیب اکسیداتیو کبد و همچنین اسیدهای کافئویل کینیک محافظت کند که نشان داده شده است که جریان صفراوی را در مدل های حیوانی تحریک می کند. ۱۴۰ کافئویل کینیک اسید نیز ممکن است مسئول خواص وباتیک بومادران، ۱۴۱،۱۴۲ رازیانه، ۱۴۳ و قاصدک باشد. ۱۴۴ Andrographis، سیر، زیره سبز، زنجبیل، ajowan (دانه carom) و برگ کاری و خردل نیز نشان داده شده است که جریان صفراوی یا تولید اسید صفراوی را در مدل های جوندگان تحریک می کند. این نوشته توسط Biljana Novkovic، PhD تائید شده است.

اطلاعات تماس فروشگاه برای خرید دستگاه سم زدایی:

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا