طب سنتی

کبد چرب و طب سنتی

یکی از شایع‌ترین غارضه‌های کبدی، کبد چرب است. تاکنون راه درمان قطعی برای این بیماری مشخص نشده است اما برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و کاهش عوارض ناشی از آن درمان کبد چرب در خانه و با گیاهان دارویی یک اقدام موثر است. به‌شرطی که در انجام آن صبور باشید و استمرار به خرج دهید. در این مقاله قصد داریم مروری به چیستی این بیماری و درمان آن با طب سنتی داشته باشیم. با ما همراه باشید.

بیماری کبد چرب چیست؟

وجود چربی در کبد طبیعی است اما اگر میزان تجع سلول‌های چربی در آن بیش از ۵ یا ۱۰ درصد از وزن کبد باشد، ممکن است باعث آسیب به بافت کبد و ایجاد مشکلات و عوارضی برای فرد مبتلا شود.

کبد چرب

بنابراین افراد مبتلا قبل از پیشرفت عارضه، باید هرچه سریع‌تر نسبت به درمان بیماری کبدچرب اقدام نمایند.

درمان کبد چرب در طب سنتی

دمنوش گل داوودی

کبد وظیفه‌ی سم‌زدایی از بدن را به عهده دارد و در این فرایند ممکن است سلول‌های آن دچار آسیب شود. گل داوودی با خواص آنتی اکسیدانی التهاب را در سلول‌های کبد کم می‌کند و از آن‌ها در مقابل آسیب محافظت می‌کند. این گیاه حتی می‌تواند سلول‌های کبدی آسیب دیده را بازسازی کند.

دمنوش مریم گلی

گیاه مریم گلی با خاصیت ادرار آوردن بودن شناخته می‌شود. ادرار آور بودن باعث می‌شود سموم و مواد زائد بدن از طریق ادرار دفع و بدن پاکسازی شود.

دمنوش و کبد چرب

مریم گلی علاوه بر کبد، غدد لنفاوی و کلیه‌ها را هم پاکسازی و محافظت می‌کند. همچنین دمنوش دم گلی با افزایش تعریق نیز، بدن را سم زدایی می‌کند.

جالب و آموزنده  درمان تبخال تناسلی در طب سنتی + تبخال تناسلی چه علائمی دارد؟

دمنوش چای سبز

چای سبز گیاهی با برگ‌های تیره رنگ است که با خواص آنتی‌اکسیدانی شناخته می‌شود. آنتی اکسیدان اندام‌ها را در مقابل عوامل خارجی محافظت می‌کند و باعث حفظ سلامت عمومی بدن می‌شود. کاتچین موجود در چای سبز در حفظ سلامت سلول‌های کبدی نقش موثری دارد.

دمنوش بادرنجویه

بادرنجویه یک گیاه دارویی با خواص متعدد است و می‌تواند سلول‌های کبدی آسیب‌دیده از تجمع چربی را درمان کند.

دمنوش و کبد چرب

این گیاه با مکانیسم‌های زیر باعث درمان کبد چرب می‌شود:

  • فعال کردن آنزیم‌های که اسید چرب را تجزیه می‌کنند
  • کاهش فعالیت گلبول‎های سفید و سیتوکین‌ها

دمنوش قاصدک

قاصدک گیاهی با گل‌های سفید رنگ است که می‌تواند با افزایش تولید صفرا کبد را از سموم پاک کند و سلامت را به سلول‌های کبدی بازگرداند. همچنین برای سلامت کیسه‌ی صفرا و تحریک فعالیت آن هم موثر است.

نکات مهم در تهیه دمنوش‌ها

  • دمنوش را با آب جوشیده و سرد شده تهیه کنید و آن را روی حرارت غیر مستقیم قراردهید. قل زدن و جوشیدن دمنوش‌ها خواص درمانی آن را کم می‌کند و حتی ممکن است باعث تغییر طعم و رنگ شود.
  • مصرف بیش از اندازه‌ی دمنوش‌ها ممکن است تاثیر معکوس داشته باشد و باعث آسیب به سلول‎‌های کبد شود.
  • درصورتی‌که باردار هستید یا داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما با پزشک در مورد استفاده از دمنوش گیاهی مشورت کنید.
  • درصورتی‌که در زمینه‌ی تداخلات دارویی و دمنوش‌ها سوالی دارید می‌توانید از طریق پذیرش ۲۴ با پزشک آنلاین داروساز درتماس باشید و پاسخ خود را با صرف کمترین وقت و هزینه دریافت کنید.

درمان کبد چرب با عرقیات گیاهی

یک روش درمان کبد چرب با طب سنتی استفاده از عرقیات گیاهی است. عرقیات طی فرایند آماده سازی خواص گیاه را از دست نمی‌هد و می‌تواند درمان موثری باشد.

طب سنتی و کبد چرب

عرق خار مریم

گیاه خار مریم با داشتن سیلیمارین یک گیاه دارویی موثر بر درمان سیروز کبدی است و می‌تواند سلول‌های آسیب دیده را درمان کند. بنابراین استفاده از آن برای از بین بردن چربی کبد جزو اولین پیشنهاد‌های متخصصان طب سنتی است.

جالب و آموزنده  خواص زیره سیاه و تفاوت آن با زیره سبز

استفاده‌ی بیش از اندازه از این گیاه باعث :

  • تهوع
  • استفراغ
  • سردرد
  • و آلرژی می‌شود.

پس بهتر است در مصرف آن زیاده‌روی نکنید و روزانه یک فنجان به‌صورت ترکیب با آب مصرف کنید.

عرق رازیانه

گیاه رازیانه حاوی ویتامین‌های A, B, C,D و استروژن است. همچنین خاصیت ادرارآوری بالایی دارد که باعث می‌شود اثرات درمانی آن سم‌زدایی از کبد و دستگاه گوارش باشد. برای استفاده روزانه دو فنجان صبح و عصر از این عرق گیاهی استفاده کنید.

عرق کاسنی

یکی از معروف‌ترین درمان‌های گیاهی کبد چرب شدید استفاده از کاسنی است. کاسنی طبع سرد و معتدلی دارد و کبد و خون را از سموم و مواد زائد پاکسازی می‌کند. همچنین این گیاه حاوی مقادیر بالا از ویتامین‌های موثر در درمان این عارضه یعنی ویتامین A, C,K است.

عرق شاهتره

درمان گیاهی کبد چرب با گیاه شاهتره یک روش تایید شده در طب سنتی است. این گیاه طبع خنک دارد و حرارت بدن را کم می‌کند. آنتی اکسیدان موجود در آن هم می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. اگر دنبال درمان فوری این بیماری هستید می‌توانید ترکیب عرق شاهتره و عرق کاسنی را روزانه استفاده کنید و منتظر خواص شگفت انگیز آن باشید.


خوراکی‌های مفید برای کبد چرب

خیار: خیار میوه‌ای است که شاید گمان کنید خاصیت زیادی ندارد اما برعکس خیار ادرارآور است و می‌تواند سموم را از بدن دفع کند. همچنین فیبر بالایی دارد و می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

خاکشیر: اگر علائمی مانند طعم تلخ دهان، ریزش مو، زردی زبان و عصبانیت و پرخاشگری دارید احتمالا کبد شما چرب است. بهتر است برای درمان از خاکشیر برای پاکسازی کبد استفاده کنید. می‌توانید روزانه یک قاشق خاکشیر را داخل آب گرم حل کنید و ناشتا استفاده کنید.

خاکشیر و کبد چرب

قهوه: درمان کبد چرب علاوه بر تغییر سبک زندگی از کم تحرکی به فعالیت زیاد و کاهش وزن با نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها هم درمان می‌شود. قهوه یکی نوشیدنی کافئین‌دار است که می‌تواند میزان چربی کبد را کاهش دهد و سلول‌های آسیب دیده را ترمیم کند.

جالب و آموزنده  خواص زیره سیاه و تفاوت آن با زیره سبز

خرما: خرما خواص فراوانی در بهبود کم خونی، افزایش انرژی بدن، خنثی کردن اسید بیش از حد معده و از همه مهم‌تر درمان کبد چرب دارد. خرما با پاکسازی کبد از چربی‌های اضافه درصورت استفاده‌ی روزانه درمان موثری است. البته توجه داشته باید به دلیل اثرات چاق کنندگی مجاز نیستید بیش از ۴ عدد خرما در روز استفاده کنید.

عدس: عدس چربی و کالری بالایی ندارد، در عوض پروتئین و فیبر بالایی دارد که برای درمان بیماری‌های کبد موثر است. استفاده از خوراک عدسی یک توصیه‌ی موثر برای درمان این بیماری است.

بادمجان: بادمجان حاوی آنتی اکسیدان است و می‌تواند کبد چرب را از مواد سمی پاکسازی و این بیماری را درمان کند.

خوراکی‌های مضر برای کبد چرب

نوشیدن آب یخ مخصوصا همراه با غذا یک آسیب جدی برای کبد است و احتمال بروز عارضه کبدی را افزایش می‌دهد.

مواد مضر برای کبد چرب

همچنین استفاده از مواد غذایی زیر باعث افزایش تجمع چربی در کبد می‌شود.

  • فست فودها
  • شیرینی و شکلات
  • غذاهای سرخ کردنی

سخن آخر

طب سنتی برای بیشتر بیماری‌ها، درمان‌های خاص خود را دارد. با اینکه عارضه‌ی کبد چرب درمان قطعی ندارد، اما می‌توان مانع از پیشرفت آن شد. عرقیجات و دمنوش‌های مختلفی تاثیر مثبت بر آنزیم‌های کبدی می‌گذارند. شناخت این داروهای گیاهی می‌تواند کمک بسزایی به افراد مبتلا بکند.

اگر این مطلب برایتان مفید بود، آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

https://cutt.ly/ZESUp0ohttps://1ea.ir/jwaGXp1
https://bit.ly/3ooP2Hbhttps://b2n.ir/n14701
http://iwo.ir/hqf7lyun.ir/3d2117

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا