اخبار پزشکی

در پیشگیری از بارداری کاندوم بهتر است یا قرص ؟ مزایا و معایب هرکدام

کاندوم بهتر است یا قرص ضدبارداری؟

کاندوم و قرص ضدبارداری از روش های معروف پیشگیری از بارداری هستند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. انتخاب بین کاندوم و قرص‌های ضدبارداری شرایط فرد ، شرایط سلامتی و نیاز های او دارد. در ادامه مزایا و معایب هر روش توضیح داده شده است تا بتوانید بهترین تصمیم را در انتخاب روش ضدبارداری بگیرید.

مزایای کاندوم

  1. محافظت در برابر بیماری‌های مقاربتی: یکی از قابلیت هایی که در بین روش های پیشگیری از بارداری فقط کاندوم به ویژه کاندوم‌های لاتکس دارند این است که در برابر بیماری های مقاربتی مانند ایدز و زگیل تناسلی از بدن تا حد زیادی محافظت می کنند.
  2. دسترسی آسان: کاندوم‌ها بدون نیاز به نسخه قابل تهیه هستند و به راحتی در داروخانه‌ها و فروشگاه های اینترنتی مانند فروشگاه معتبر خجالت کده در دسترس هستند.
  3. میزان اثربخشی: اگر کاندوم‌ها به‌درستی و به‌طور مداوم استفاده شوند، حدود ۹۸٪ در جلوگیری از بارداری مؤثر هستند، در غیر این صورت، این عدد به حدود ۸۵٪ کاهش می‌یابد.
  4. غیر هورمونی بودن: کاندوم مانند قرص یک روش هورمونی نیست و بنابراین باعث عدم تعادل هورمون های بدن و در نتیجه بروز عوارض هورمونی نمی شود.
  5. استفاده کوتاه‌مدت: کاندوم نیاز به استفاده منظم و روزانه ندارد  و فقط هنگام رابطه جنسی استفاده می شود و تاثیر فوری در پیشگیری از بارداری دارد.
  6. مسئولیت مشترک: استفاده از کاندوم باعث می شود که مردان نیز هنگام رابطه جنسی احساس مسئولیت کنند.
  7. تنوع در رابطه: برخی از انواع کاندوم ها مانند کاندوم خاردار ، تنگ کننده ، گرم کننده و تاخیری علاوه بر خاصیت پیشگیری باعث ایجاد تنوع و برآورده شدن نیازهای یک رابطه جنسی می شود.

برای خرید کاندوم در انواع متنوع می توانید به سایت خجالت کده مراجعه نمائید.

معایب کاندوم:

  1. احتمال پارگی یا سر خوردن: ممکن است کاندوم در حین رابطه جنسی پر فشار یا خشن پاره شود مخصوصا اگر کاندوم تنگ استفاده کنید. هم چنین اگر کاندوم گشاد باشد ممکن است جابه جا شود و در بیاید.
  2. حساسیت به لاتکس: برخی افراد به جنس لاتکس که در اکثر کاندوم ها به کار رفته حساسیت دارند، در این صورت می توانید از کاندوم های پلی اورتان استفاده نمائید.
  3. کاهش لذت جنسی: برخی مردان حس می کنند که هنگام استفاده از کاندوم به خاطر اینکه یک پوشش روی آلت تناسلی قرار می گیرد احساس تحریک پذیری در آن ها کمتر می شود. در این صورت می توانید از کاندوم های نازک استفاده نمائید.

مزایای قرص ضدبارداری:

  1. اثربخشی بالا: اگر قرص‌های ضدبارداری به طور منظم و صحیح مصرف شوند حدود ۹۹٪ در جلوگیری از بارداری مؤثر هستند. در غیر این صورت اثربخشی حدود ۹۱٪ است.
  2. تنظیم سیکل قاعدگی: قرص‌های ضدبارداری می‌توانند درد های قاعدگی را کاهش دهند و میزان خونریزی را کم کنند. این موضوع برای افرادی که دردهای شدید در پریودی تجربه می کنند مفید است.
  3. کاهش علائم PMS: برخی زنان با مصرف این قرص ها علائم کمتری را در دوران سندروم پیش از قاعدگی (PMS) تجربه می کنند.
  4. کاهش خطر برخی از سرطان‌ها: مصرف طولانی‌مدت این قرص‌ها ریسک ابتلا به سرطان تخمدان و سرطان رحم را کاهش می دهد.
  5. کاهش آکنه: برخی از قرص‌های ضدبارداری به تنظیم سطح هورمون‌ها کمک می‌کنند و باعث کاهش جوش می‌شوند.

معایب قرص ضدبارداری:

  1. عدم محافظت در برابر بیماری‌های مقاربتی: قرص‌های ضدبارداری نمی توانند در برابر بیماری های مقاربتی از بدن محافظت کنند. بنابراین اگر می خواهید از این بیماری ها پیشگیری کنید هم چنان باید از کاندوم استفاده نمائید.
  2. تعهد روزانه: قرص‌ها باید هر روز و تقریباً در یک ساعت مشخص مصرف شوند، و فراموش کردن مصرف آن‌ها خطر بارداری را افزایش می‌دهد.
  3. عوارض جانبی: این قرص ها در برخی افراد می تواند عوارضی مانند سردرد ، حالت تهوع ، تغییرات خلق و خو و حساس شدن سینه ها را ایجاد کند. در موارد نادر، عوارض جدی‌تری مانند لخته شدن خون یا افزایش فشار خون ممکن است اتفاق بیفتد.
  4. تغییرات هورمونی: قرص‌های ضدبارداری هورمون‌های مصنوعی را وارد بدن می‌کنند، که برای همه افراد مناسب نیست، به‌ویژه کسانی که شرایط پزشکی خاصی مانند اختلالات لخته‌شدن خون یا سابقه سکته دارند.

برای پیشگیری از بارداری کاندوم بهتر است یا قرص؟

  • برای جلوگیری از بیماری‌های مقاربتی استفاده از کاندوم ضروری است.
  • برای جلوگیری از بارداری، قرص‌های ضدبارداری در صورت استفاده صحیح موثر ترند.
  • از نظر راحتی، کاندوم‌ها برای استفاده گاه‌به‌گاه مناسب هستند، در حالی که قرص‌ها محافظت مداوم را فراهم می‌کنند اما نیاز به مصرف روزانه دارند.
  • از نظر هزینه کاندوم‌ها نسبت به قرص‌های ضدبارداری هزینه‌ی کمتری دارند و نیازی به مشاوره یا ویزیت پزشکی نیست. اما قرص‌ها در بلندمدت و با مصرف منظم، ممکن است به دلیل نیاز به پیگیری‌های پزشکی و تهیه مداوم، پرهزینه‌تر باشند.
  • روش ترکیبی: شما می توانید هم از کاندوم و هم از قرص برای پیشگیری مطمئن تر از بارداری و بیماری های مقاربتی استفاده نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا