زیبایی - آرایشی

آزلائیک اسید چیست و چه تاثیری روی پوست می گذارد؟ 

چه پوست حساسی داشته باشید و چه با یکسری محصولات بخواید پوستتون رو درمان کنید و از شر آکنه و جوش رها بشید مهمه که به ترکیبات سازنده اون محصول توجه کنید. اون محصول زمانی موثر و کارآمده که هم با تایپ پوستی شما سازگار باشه و هم ترکیبات تشکیل دهنده آن به طور خاص برای شما و درمان مشکل شما باشه. یکی از این ترکیبات موثر و مفید برای پوست آزلائیک اسید هست . در ادامه در این مقاله در مورد خواص آزلائیک اسید برای پوست براتون مفصل توضیح می‌دیم. این ترکیب یکی از مواد ایمن مراقبت از پوسته که برای سالهاست که در محصولات مراقبتی استفاده میشه و ممکنه تاثیراتش نادیده گرفته بشه. شک نکنید ارزششو داره که اطلاعات کافی در مورد این ماده داشته باشید.


فهرست مطالب


آزلائیک اسید چیست؟

آزلائیک‌اسید یا آزلادرم، ترکیبی شیمیایی است که در فرمولاسیون اکثر محصولات مراقبت از پوست بخصوص سرم های ضد جوش به کار می رود. با اینکه این ماده را می توان در برخی مواد خواکی مانند گندم، جو و… یافت، اما امروزه بیشتر افراد از محصولات حاوی آن استفاده می کنند.

اثرات آزلائیک اسید

از ویژگی های بارز آزلائیک، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. درمان جوش های صورت
  2. رفع جای جوش
  3. لایه برداری پوست
  4. دارای خاصیت ضد التهاب
  5. درمان لک و تیرگی
  6. دارای آنتی اکسیدان

خواص آزلائیک اسید برای پوست

اسید آزلائیک برای درمان بیماری‌های پوستی مثل آکنه خفیف تا متوسط، ملاسما و روزاسه موثره. تحقیقات جدید نشون می‌ده که برای درمان هیدرادنیت چرکی، آلوپسی، کراتوز پیلاریس و پسوریازیس ولگاریس هم عملکرد خوبی نشون می‌ده. محصولات دارای آزلائیک اسید ضد لک بوده و به رفع لک و تیرگی ضورت کمک می کنه. یک ترکیب ایمن و ملایم! کمترین عوارضی جانبی رو داره و جز معدود ترکیباتیه که در کودکان و افراد باردار و شیرده قابل استفاده است. اکثر محصولاتی که برای درمان آکنه استفاده می‌شند در زمان بارداری مضر هستند و امکان استفادش وجود نداره. بیشتر بدانید: درباره لاپاراسکوپی بیشتر بدانید

اسم پماد آزلائیک اسید چیست؟

پماد آزلادرم: آزلادرم یکی از برندهای داروی آزلائیک اسید است که توسط شرکت داروسازی سپیداج تولید می‌شود.  

فواید آزلائیک اسید چیست؟

آزلائیک اسید یک محافظ پوست چند منظوره است که توانایی رسیدگی به انواع مشکلات پوستی را دارد. در ادامه ویژگی‌ های مختلف این ترکیب را مرور می ‌کنیم:

۱- ضد کراتینیزه:

به این معنا که تولید کراتین را کاهش می ‌دهد. کراتین پروتئینی است که سبوم تولید می‌ کند. سبوم منافذ پوست را مسدود می‌ کند و باعث تولید سلول ‌های مرده و جوش می ‌شود.

۲- آنتی اکسیدانی:

با خنثی کردن رادیکال‌ های آزاد، به مبارزه با پیری کرونولوژی ( افزایش سن تقویمی) می ‌پردازد. رادیکال ‌های آزاد باعث آسیب سلولی و ایجاد چین و چروک، خطوط ریز و شل شدن پوست می ‌شوند.

۳- ضد التهاب:

به کاهش قرمزی و التهاب ناشی از آکنه و رزاسه کمک می‌ کند.

۴- ضد باکتری:

محدود کردن رشد باکتری‌ های مولد آکنه (Propionibacterium acnes) و باکتری‌ های ایجادکننده رزاسه.

۵- جلوگیری از تولید تیروزیناز:

تیروزیناز آنزیمی است که باعث افزایش تجمع رنگدانه در بافت و در نهایت ایجاد لکه‌ های تیره و ملاسما می ‌شود. با کاهش میزان تیروزیناز، سنتز ملانین هم کم می‌ شود. این مساله منجر به توقف تجمع سلول ‌های تغییر رنگ داده شده گردیده و از ایجاد لکه ‌های تیره جلوگیری می ‌کند.

جالب و آموزنده  انتخاب و خرید لباس زیر مناسب می تواند تفاوت را ایجاد کند

۶- لایه برداری:

به حذف سلول ‌های مرده پوست و باز شدن منافذ کمک می ‌کند. از این گذشته، راه را برای ایجاد سلول‌ های جدید باز کرده و باعث یکنواخت ‌تر شدن رنگ پوست می ‌شود.

نحوه استفاده آزلائیک اسید چگونه است؟

این اسید در قالب محصولاتی مانند ژل، فوم و کرم ارائه می­شود. معمولاً دو بار در روز، صبح و عصر استفاده می­شود. برای یادآوری استفاده از کرم و نتیجه­ گیری بهتر، هر روز تقریباً در ساعت معینی محصول را استفاده کنید. دستورالعمل­ های موجود در نسخه پزشک خود را با دقت دنبال کنید و از پزشک یا داروساز خود بخواهید قسمت­ های نامفهوم را توضیح دهید. از آزلائیک دقیقاً مطابق دستورالعمل استفاده کنید و بیشتر از حد تجویز پزشک از آن استفاده نکنید.

مراقب باشید که اسید آزلائیک با چشم یا دهان شما تماس پیدا نکند. اگر آزلائیک وارد چشم شد، چشم ­ها را با آب زیادی بشویید و در صورت تحریک چشم با پزشک تماس بگیرید. فوم اسید آزلائیک قابل اشتعال است. در حین استفاده از فوم اسید آزلائیک، از آتش استفاده نکنید و سیگار نکشید.

برای استفاده از ژل، فوم یا کرم، این مراحل را دنبال کنید:

  • پوست آسیب دیده را با آب و یک صابون ملایم یا لوسیون تمیز کننده بشویید و با یک حوله نرم خشک کنید. از پزشک متخصص پوست و مو خود بخواهید که یک ماده پاک­ کننده مناسب را به شما معرفی کند. از مصرف پاک کننده­ های الکلی و حاوی مواد لایه ­بردار خودداری کنید.
  • قبل از استفاده، محصول حاوی اسید را خوب تکان دهید.
  • یک لایه نازک از ژل یا کرم را روی پوست آسیب دیده بمالید. به آرامی و کاملاً آن را بر روی پوست ماساژ دهید. یک لایه نازک از محصول را روی تمام صورت از جمله گونه ها، چانه­ ها ، پیشانی و بینی بمالید.
  • ناحیه آسیب دیده نباید با هیچ نوع بانداژ و پانسمان پوشانده شود.

موارد مصرف آزالیک اسید

آکنه ولگاریس , آکنه روزاسه

  • آکنه ولگاریس (کرم) : درمان آکنه ولگاریس التهابی خفیف تا متوسط.
  • روزاسه (فوم، ژل): درمان پاپول های التهابی و پوسچول های روزاسه خفیف تا متوسط.

تاثیر آزلائیک اسید درمان جوش و پوست چیست؟

اگر به پروپیلن گلیکول (نوعی الکل مورد استفاده در محصولات مراقبتی) یا آزلائیک اسید حساسیت دارید از مصرف محصولات حاوی این ماده خودداری کنید. با توجه به اینکه این ماده یک اسید بسیار ضعیف است و عوارض جانبی کمی دارد اما در مواردی ایجاد خشکی، حساسیت، سوزش، قرمزی یا پوسته‎ پوسته شدن پوست می‎ شود.

عوارض جانبی محصولاتی که دارای ۱۵ درصد اسید آزلائیک هستند، نسبت به محصولات ۲۰ درصدی کمتر است. گاهی اسید آزلائیک در بعضی از افراد عوارض جدی‎تری از قبیل تاول، کهیر، تورم، سفتی مفاصل، تب یا مشکلات تنفسی ایجاد می‎کند؛ همچنین روی پوست‎ های تیره موجب روشن شدن بخش‎ هایی از پوست و ناهمگون شدن آن می‎ شود. در صورت مشاهده هر کدام از این علایم، مصرف دارو را قطع کرده و با یک متخصص پوست مشورت کنید.

درمان جوش، اصلی ترین دلیل استفاده از آزلائیک‌اسید

آزلائیک اسید به دلیل دارا بودن خاصیت ضد باکتریالی، می تواند مانع از رشد باکتری های موجود در پوست شود، از همین رو با بروز جوش و آکنه مخالفت می کند. همچنین این ماده با تولید سلول های جدید، رد پای جوش های صورت شما را از بین می برد! بیشتر بدانید: از پرخوری عصبی چه میدانید؟

جالب و آموزنده  آشنایی با 2 مقاله پرکاربرد از مجله دکتربایا

کنترل چربی، مزیتی دیگر از آزلادرم

یکی از بهترین محصولاتی که در درمان جوش های سرسیاه به داد شما می رسد، سرم های آزلائیک اسید است. این محصولات می توانند چربی بیش از حد پوست را کاهش داده و از بروز عارضه های پوستی ناشی از چربی جلوگیری کنند.

آزلائیک، بهترین راه برای درمان بیماری پوستی روزاسه

آزلائیک چون خاصیت ضد التهابی دارد، به همین دلیل می تواند تورم رگ های خونی، انسداد منافذ پوستی و عفونت های ناشی از بیماری ازلائیک اسید را بهبود بخشد. خیلی از پزشکان در درمان بیماری روزاسه، سرم آزلائیک‌اسید را تجویز می کنند، چون این محصول خاصیت تحریک پذیری کمتری نسبت به باقی محصولات پوست دارد.

درمان هایپرپیگمنتاسیون با ازلائیک اسید

ممکن است التهابات ناشی از جوش های صورت، منجر به بیماری هایپرپیگمنتاسیون شود. در چنین شرایطی می توان با کمک آزلائیک اسید، از تجمع چربی جلوگیری کرد و تیرگی های پدید آمده را کاهش داد.

کاهش التهاب

ویژگی بارز محصولات حاوی آزلائیک اسید چیست؟ در پاسخ باید گفت: کاهش التهابات ناشی از جوش، اگزما و… از وظایف اصلی آزلادرم است. این ماده مانع از تحریک پذیری پوست شما می شود.

معرفی آزلائیک اسید ایرانی

آزلائیک اسید برایت مکس در فرمولاسیون خود حاوی ۱۰٪ آزلائیک اسید و عصاره کالاندولا است. این سوسپانسوین چندین ویژگی‌ موثر را در بهبود وضعیت آکنه و لک‌های پوستی ارائه می‌دهد. در این محصول آزلائیک اسید به عنوان ترکیبی بسیار مؤثر، موجب تنظیم ترشح چربی پوست می شود و به درمان آکنه و حذف لکه‌های و روشن شدن پوست کمک می‌کند.

در سرم آزلائیک اسید برایت مکس آزلائیک اسید و عصاره کالاندولا، در کنار هم ویژگی‌های قوی ضد التهابی ایجاد می کنند و این سرم ضد جوش را به یک گزینه ایده‌آل برای درمان آکنه در پوست‌های حساس تبدیل کرده اند. این محصول مناسب برای انواع پوست است. خصوصا به افرادی توصیه می شود که پوست های حساس دارند.

اثرات آزلائیک اسید برایت مکس:

سوسپانسیون آزلائیک اسید برایت مکس همانطور که از نامش پیداست برای پوست های دارای آکنه مناسب است. وقتی پوست درگیر آکنه می شود با دو مشکل مواجه است. مشکل اول آکنه های زشت، قرمز، دردناک و چرکی که دردسر هایی را به همراه دارد. مرحله بعد اثر آکنه است که به صورت لک و اسکار باقی می ماند.

بنابراین توصیه می شود با مصرف یک آنتی آکنه روند درمان آکنه سریع تر شود. اگر آنتی اکنه شما حاوی ترکیبات مناسب باشد، هم زمان اثر لک و اسکار ناشی از آکنه درمان می شود. برای درمان لک هرچه دیرتر اقدام شود، از بین بردن آن سخت تر است. بنابراین باید طی روند درمان از ترکیبات از بین برنده لک بهره گرفت. سوسپانسیون آکنه برایت مکس این ویژگی را دارد. در محصولات برایت مکس با قرار گرفتن چند ماده موثره عالی محصولی بی نظیر خلق شده است و سوسپانسیون آکنه برایت هم همین ویژگی را دارد.

ترکیبات آزلائیک اسید برایت مکس

در سرم آزلائیک اسید برایت مکس از آزلائیک اسید، عصاره کالاندولا وجود دارد. آزلائیک اسید دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند التهاب‌ها و قرمزی‌های مرتبط آکنه راه کاشه دهد و به ترمیم پوست نیز کمک می‌کند. کالاندولا نیز سه ویژگی دارد. ویژگی ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ترمیم کنندگی که این سه ویژگی در کنار آزالائیک اسید اثرات بسیار خوبی را برای پوست درگیر آکنه ایجاد می کند.

جالب و آموزنده  تفاوت بی‌بی کرم و سی‌سی کرم

معرفی بهترین آزلائیک اسید ضد لک

۱- کرم ضد لک آزلائیک اسید اوردینری ۱۰%

آزلائیک اسید گونه ای از ترکیبات فعال است که بر روی ملانین پوست تاثیر گذاشته و تولید ملانوسیت پوست را که در نهایت منجر به ایجاد لک می شود، کنترل می کند. در حقیقت آزلائیک با این عمل باعث روشن کنندگی پوست می شود. در فرمولاسیون سوسپانسیون آزلائیک اسید ۱۰% اوردینری از آب به عنوان ترکیب پایه و سیلیکون استفاده شده است. این محصول بافتی کرم ژل و البته سبک و زودجذب دارد و به دلیل عدم استفاده از ترکیبات روغنی حس چربی روی پوست ایجاد نمی کند.

همچنین کرم ضدلک اوردینری با یکنواخت کردن بافت پوست ظاهر لک ها را کاهش می دهد. علاوه بر آن این محصول خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و برای مبارزه با رادیکال های آزاد که تاثیر مخربی بر روی سلول های پوست شما دارند موثر می باشد.

توجه داشته باشید که در برخی منابع از این محصول تحت عنوان کرم ضدجوش آزلائیک اوردینری یاد شده است که طبق مستندات موجود در سایت مرجع محصول صحت ندارد و این کرم صرفا جهت روشن کنندگی و یکنواختی رنگ پوست به کار می رود.

ویژگی های Azelaic Acid اوردینری

  • کاهش دهنده لک پوستی
  • روشن کننده پوست
  • آنتی اکسیدان
  • فاقد الکل، روعن و چربی
  • کاملا گیاهی و وگان
  • بدون انجام تست حیوانی

۲- سرم ضد آکنه و لک آزلائیک اسید برایت مکس ۳۰ میلی لیتر

سرم ضد آکنه و لک آزلائیک اسید برایت مکس با برخورداری از ۱۰% آزلائیک اسید و عصاره کالاندولا عملکرد چندگانه برای بهبود آکنه و لک دارد. آزلائیک اسید ترکیبی بسیار موثر برای تنظیم ترشح چربی پوست، درمان آکنه، رفع لک‌های حاصل از آکنه و نیز روشن کنندگی پوست است. استفاده از سوسپانسیون acne-bright برایت مکس به عنوان ترکیبی با خاصیت ضد التهاب قوی باعث شده است این محصول برای درمان آکنه پوست‌های حساس جایگزین مناسبی باشد.

به همین خاطر از سرم ضد آکنه و لک آزلائیک اسید برایت مکس جهت درمان انواع آکنه به خصوص آکنه‌های التهابی خفیف و ملایم و درمان رزاسه پیشنهاد می‌شود. ناگفته نماند کرم ضد آکنه ۱۰% برایت مکس برای اثرات روشن کنندگی لک‌های ناشی از آکنه و نیز تیرگی‌های پوستی نیز کاربرد دارد.

۳- سرم آزلائیک اسید ۱۰ درصد، حاوی نیاسینامید ( ضدلک، قرمزی، آکنه و … ) برند معروف Cos de BAHA

سرم آزلائیک اسید ۱۰ درصد، حاوی نیاسینامید ( ضدلک، قرمزی، آکنه و … ) برند معروف Cos de BAHAکمک به بهبود شرایط پوست‌های دارای مشکل روزاسه + کمک به درمان آکنه + رفع لک‌های حاصل از آکنه و … + رفع قرمزی و التهاب پوست + …

این سرم تقویت کننده بسیار کارآمد است و برای کاهش لکه ها و آکنه ، در عین حال به محو شدن لکه ها و اسکار قهوه ای ناشی از جوش های قبلی کمک می کند. این سرم اسید آزلائیک ۱۰ درصد همچنین حاوی نیاسینامید یک درمان آکنه ملایم است.

خصوصیات :

  • کمک به درمان آکنه و جلوگیری از ایجاد جوش
  • روشن کننده پوست و یکنواخت‌کننده رنگ پوست‌
  • کمک به درمان لک و روشن‌تر شدن آن
  •  کمک به رفع جای جوش بصورت لک
  •  کمک به رفع قرمزی پوست
  •  بهبود بافت پوست
  •   ضدالتهاب و آرام ‌کننده پوست
  •   کمک به کاهش سایز منافذ
  • بهبود شرایط پوست‌های دچار روزاسه 
  •  ترمیم‌کننده پوست‌های آسیب‌دیده
  •   بدون ایجاد حس چسبندگی و چربی روی پوست
  •  دارای بافت تقریبا غلیظ
  •   این محصول کاملا عاری از مواد روغنی می‌باشد
  •   محصول درمانی و مراقبتی
جالب و آموزنده  عمل بینی فانتزی یا عروسکی؟

۴- سرم ضد جوش و ضد لک آزلائیک اسید ۱۰٪ پائولازچویس مناسب انواع پوست ۵ میل

این محصول یک محصول از چندین ترکیب منحصر به فرد است که لکه های تیره ناشی از جوش، هورمون و به طور کل رنگ ناهموار پوستی و التهابات و قرمزی پوست و جوش های صورت و خطوط ریز و… را هدف قرار می دهد. سرم ضد جوش و ضد لک دارای بافت سبک و بدون روغن است و مناسب برای انواع پوست است و شما می توانید آن را در کنار مرطوب کننده ،سرم و دیگر محصولات روتین خود استفاده کنید.

این محصول حاوی آزلائیک اسید است که اثربخشی آن با بیش از ۲۰سال تحقیق پشتیبانی می‌شود ازلائیک اسید سبب کمرنگ تر شدن لکه های پوستی و لکه‌های قهوه‌ای با اثر بر آنزیم های لک ساز یا ملانین ساز میشود و همچنین دارای اثرات ضد التهابی و ضد جوش و ضد قرمزی است و به‌خوبی التهابات ناشی از جوش را کاهش می دهد و همچنین سبب کاهش علائم رزاسه پوستی میشود و برای این افراد نیز یک ترکیب مفید و درمانی است . همچنین آزلائیک اسید به دلیل خاصیت ای که در تمیزی منافذ ایجاد می کند می تواند از عود مجدد آکنه نیز جلوگیری کند.

این سرم ضد جوش و ضد لک از برند پائولازچویس همچنین حاوی سالیسیلیک اسید ۰/۵٪ است که به خوبی و به صورت عمقی منافذ را تمیز می کند و سبب عدم بروز جوش می شود همچنین با داشتن خاصیت ضد التهابی می تواند التهابات جوش را کاهش دهد و به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتری از ایجاد جوش چرکی نیز جلوگیری می کندو یک ترکیب موثر در جلوگیری از بروز مجدد آکنه است.

ویژگی های کرم ضد جوش و ضد لک پائولازچویس

  •  این سرم ضد جوش و ضد لک همچنین حاوی عصاره شیرین بیان است که به خوبی حساسیت و قرمزی پوست را کاهش می دهد و همچنین با اثری که بر آنزیم های لک ساز پوست می گذارد سبب کاهش لکه های تیره پوست نیز می‌شود.
  •  این محصول بافت پوست را صاف و یکنواخت تر نشان می دهد و همچنین سبب درخشانی و شفاف تر شدن پوست و کاهش قرمزی و تحریکات پوستی نیز می‌شود.
  • سرم ضد جوش و ضد لک پائولازچویس حاوی آدنوزین و دیگر ترکیبات ضد التهاب مثل آلانتوئین است که جدا از خاصیت ضد التهابی دارای اثرات جوانساز و بهبود دهنده بافت پوستی نیز هستند.
  • این محصول دارای ترکیبات آبرسان مثل گلیسیرین نیز هست که از دهیدراتگی مضاعف پوستی جلوگیری می‌کند .

تاثیر آزلائیک اسید برای مو

استروئید ۵α- ردوکتاز آنزیمی است که واکنشی که تستوسترون را به دی هیدروتستوسترون (DHT) تبدیل می کند را کاتالیز می کند. آندروژن DHT پنج برابر تستوسترون است و نقش مهمی در رشد خصوصیات جنسی مردان، از جمله رشد مو در چانه، پشت و سینه دارد.

با این حال، DHT در واقع برای رشد موهای پوست سر مضر است و نقشی اساسی در ریزش موی مردانه دارد. بنابراین، یافتن مولکول هایی که توانایی استروئید ۵α-ردوکتاز را برای ایجاد DHT مهار می کنند، از نظر متخصصان پوست و مو، برای رشد مجدد مو از اهمیت زیادی برخوردار است.

مطالعه ای که در سال ۱۹۸۸ در مجله بریتانیا درماتولوژی منتشر شد، از روش in vitro برای آزمایش اثرات روی و آزلائیک اسید بر فعالیت استروئید ۵α-ردوکتاز در پوست انسان استفاده کرد. از طریق این آزمایش، دکتر استامادیادیس و تیم تحقیقاتی وی تشخیص دادند که آزلائیک اسید می تواند به طور کامل فعالیت ۵α-ردوکتاز را با غلظت ۳ میلی مول در لیتر مهار کند؛ حتی جالب تر اینکه، محققان دریافتند که وقتی آزلائیک اسید، روی و ویتامین B6 در غلظت های بسیار کم به هم اضافه میشوند ، منجر به مهار ۹۰٪ ۵α-ردوکتاز می شود.

جالب و آموزنده  بهترین روش جوانسازی و لیفت صورت

دکتر استامادیادیس نتیجه گرفت که روی سولفات همراه با آزلائیک اسید به طور بالقوه می تواند یک درمان موثر در بیماری های مربوط به آندروژن باشد.

تاثیر آزلائیک اسید بر درمان ریزش موی سکه ای


در حال حاضر برای بیماری ریزش موی سکه ای یا آلوپسی آره آتا با هیچ داروی تایید شده ای از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا وجود ندارد. هنوز هم، در حالی که آزلائیک اسید به طور کامل برای درمان این بیماری اثبات نشده است، مطالعات امیدوار کننده ای درباره ارتباط  آزلازئیک اسید با درمان ریزش مو و رشد مجدد آن وجود دارد. در یک مطالعه آزمایشی دکتر ساسماز و دکتر آریکان آزلائیک اسید و آنترالین را برای درمان ریزش موی سکه ای با هم مقایسه کردند. 

در گذشته از آزلائیک اسید برای درمان این بیماری استفاده می شد، اما تا زمانی که این تحقیق منتشر نشده، هیچ مطالعه کنترل شده ای برای ارزیابی اثربخشی این روش درمانی انجام نشده است. آنترالین یک روش درمانی ثابت شده برای مدیریت علائم مرتبط با آلوپسی آره آتا است، و آن را به عنوان یک شاخص مفید برای تعیین سودمندی سایر درمانهای جدید تبدیل می کند.

در این آزمایش پیشرفته، دکتر ساسماز و دکتر آریکان ۳۱ فرد مبتلا به ریزش موی سکه ای را آزمایش کردند. حداقل در یک ماه گذشته هیچ یک از این افراد از درمان های آلوپسی آره آتا استفاده نکردند. بعد از اینکه یک پایه از مشخصات دموگرافیک و بالینی در نظر گرفته شد، افراد به طور تصادفی در یکی از دو گروه قرار گرفتند.

هر دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و بالینی مشابه بودند که می توانند به طور بالقوه پاسخ اولیه درمان را آلوده کنند و بنابراین، به گروه اول گفته شد که به مدت ۱۲ هفته متوالی روزانه ۲۰٪ کرم آزلائیک آزلائیک بر روی قسمت آسیب دیده پوست سر بمالید.

به گروه دوم گفته شد که به مدت ۱۲ هفته متوالی روزانه ۵/۰ درصد کرم آنترالین را به قسمت تحت تاثه پوست سر بمالند. پس از آن، یک پیگیری ۸ هفته ای انجام شد که طی آن هیچ کرمی استفاده نمی شد تا ببیند آیا نتایج درمانی ایجاد شده می تواند حفظ شود یا خیر.

همه شرکت کنندگان در مطالعه آزمایش را طبق دستورالعمل انجام دادند و در این مدت هیچ اتفاق جدی و جانبی رخ نداد. در پایان این دوره که در کل ۲۰ هفته میشد، دکتر ساسماز و دکتر آریکان با انجام یک معاینه بالینی بر روی شرکت کنندگان، کارایی این درمان جدید آزلائیک اسید را بررسی کردند.

در طول این معاینه، به هر یک از پوست سر افراد نمره رشد مجدد مو در مقیاس ۰ تا ۲ اعطا شد. در این مقیاس، ۰ پاسخ ناکافی، ۱ نشان دهنده پاسخ جزئی و ۲ نشان دهنده پاسخ کامل است. در هفته بیستم، میانگین نمرات رشد مجدد موهای ترمینال به شرح زیر بود:

  • گروهی که آزلائیک اسید استفاده میکردند: ۲۷ با درصد خطای ۹/۰
  • گروهی که آنترالین مصرف کردند: ۳۷ با درصد خطای ۸/۰
جالب و آموزنده  بهترین مارک فیس واش

این نشان می دهد که هم افرادی که آزلاییک اسید و هم افرادی که آنترالین مصرف کرده اند، مطالعه را با نتایج مشابه مثبت به پایان رسانده اند. از آنجا که میانگین نمرات رشد مجدد مو بیش از ۱ بود، یک پاسخ کلی نمایشی به درمان وجود داشت.

در واقع، در ۵۳.۳٪ موارد در گروه کرم آزلائیک اسید و ۲/۵۶٪ در گروه کرم آنترالین، پاسخ کاملی مشاهده شد. علاوه بر این، افرادی که به عنوان یک پاسخ کامل ثبت شده بودند، هیچ دوره طاسی در طول دوره آزمایش آنها ایجاد نشده، که نشان می دهد درمان با آزلاییک اسید می تواند به کنترل وضعیت ریزش موی خارج از منطقه تحت درمان کمک کند.

دکتر ساسماز و دکتر آریکان نتیجه گرفتند که اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع نیاز بود، اما آزلائیک اسید می تواند یک درمان موضعی موثر برای ریزش موی سکه ای باشد زیرا نتایج مشابهی با اثرات اثبات شده آنترالین دارد.

با این حال این مطالعه خالی از اشکال نیست. دکتر ساسماز و دکتر آریکان از نمونه نسبتاً کمی در آزمایش خود استفاده کردند. علاوه بر این، هیچ پیگیری ای برای ارزیابی اثرات طولانی مدت درمان گزارش نشده است. حتی استفاده از آنترالین به عنوان ابزاری برای مقایسه به دلیل عدم اطمینان در مفید بودن آن توسط دانشمندان دیگر زیر سوال رفته است.

سخن پایانی

شما در این مقاله با آزلائیک اسید آشنا شدید. همچنین از تاثیرات آن روی پوست و مو آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

    جایگزین ‌های آزلائیک اسید کدامند؟

    مواد کمی قابلیت‌ های چندگانه این ترکیب را دارند. یکی از موادی که می ‌تواند جایگزین آن شود، اکتا د سن دی اوئیک اسید (Octadecenedioic acid) است. این ماده هم یک دی کربوکسیلیک اسید با خواص مشابه برای پوست است اما با غلظت کمتر. گرچه بیشتر به عنوان یک عامل سفید کننده استفاده می ‌شود اما آنتی باکتریال است. به علاوه در کاهش هایپرپیگمنتیشن و درمان آکنه مؤثر است. تحقیقات زیادی بر روی این ماده انجام نشده و مطالعات بیشتری نیاز است تا بتوان آن را با آزلائیک اسید برابر دانست.
    سایر جایگزین ‌های ممکن، بدون داشتن اثر سه گانه این ماده عبارتند از آنتی بیوتیک ‌های خوراکی نظیر تتراسایکلین (با خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی)، که می ‌تواند در درمان آکنه و رزاسه مؤثر باشد؛ اما بر هایپرپیگمنتیشن بی اثر است.

    چه کسانی باید از مصرف آزلائیک اسید خودداری کنند؟

    افراد دارای حساسیت به پروپیلن گلیکول (نوعی الکل مورد استفاده در محصولات مراقبتی) یا آزلائیک اسید. با وجود اینکه هیچ مدرکی مبنی بر انتقال این ترکیب از طریق شیر مادر به نوزاد و یا آسیب وی وجود ندارد، بهتر است پیش از مصرف در صورت شیردهی و نیز بارداری یا احتمال آن، با پزشک خود مشورت نمایید. مبتلایان به آسم و افراد مستعد سرماخوردگی نیز باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    دکمه بازگشت به بالا