طب سنتی

طرز تهیه چای کرک با پودر آماده

چای کرک

چای کرک، یکی از نوشیدنی‌های خاص و فوق‌العاده است که امروز در میان مردم به ویژه در جنوب ایران، بسیار مورد استقبال قرار گرفته و طبع گرمی نیز دارد. این چای که در میان اقوام بلوچ به شیرچای بلوچی نیز شناخته می‌شود، طعمی قوی، شیرین و تند داشته و به همین علت نیز مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. علاوه بر تهیه پودر چای کرک در خانه که البته کمی زمانبر خواهد بود، شما می‌توانید به آسانی و با تهیه نمودن پودر آماده و فوری چای کرک، در مدت زمانی کوتاه، این نوشیدنی را آماده سازید. پودر آماده جای کرک در بازار موجود است و به راحتی در دسترس شما خواهد بود. اگر می‌خواهید که چای کرک مصرفی شما سالم‌ و ارگانیک‌ بوده و کاملا بدون ضرر باشد، توصیه می‌شود تا از شکر و موارد شیرین‌کننده کمتری به همراه آن استفاده کنید. در این مطلب به طرز تهیه چای کرک با پودر آماده و خاصیت و فواید آن خواهیم پرداخت.

چای کرک عربی

چای کرک چیست؟

چای کرک، همچون چای ماسالا، از جمله محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جنوب آسیا، به خصوص هند و پاکستان محسوب می‌شود. چای کرک، ترکیبی خاص از چای سیاه و ادویه‌های معطر نظیر دارچین، زنجبیل، هل و میخک است که اغلب با شیر و شکر ترکیب می‌گردد. این چای با طعمی قوی و غنی و عطر بی‌نظیر خود، تجربه‌ای لذت‌بخش را برای دوستداران چای به ارمغان آورده است.
مصرف چای کرک، فقط به عنوان یک نوشیدنی روزمره نبوده و سرو این نوشیدنی در مهمانی‌ها و مراسمات خاص نیز جایگاه خاصی دارد.

این چای، همراه با ترکیبی از طعم‌های تند و شیرین است که می‌تواند هر کسی را مجذوب کرده و تجربه‌ای منحصر به فرد از نوشیدن چای را برای افراد ایجاد کند. آن دسته از افرادی که به طعم شیر چای علاقه دارند، به طور یقین از طعم چای کرک نیز استقبال خواهند کرد. طبع چای کرک به دلیل وجود ادویه‌هایی مانند زنجبیل، دارچین، هل و میخک در آن گرم و خشک بوده و این امر باعث شده تا برای افرادی با مزاج سرد، مفید باشد. زیرا می‌تواند به گرم شدن بدن، افزایش گردش خون و بهبود هضم غذا کمک کند.

چای کرک

 

جالب و آموزنده  خواص زیره سیاه و تفاوت آن با زیره سبز

طرز تهیه چای کرک فوری با پودر آماده

بعد از آشنایی با چای کرک و خصوصیات آن، در این بخش از مطلب به چگونگی تهیه چای کرک با پودر آماده خواهیم پرداخت. طرز تهیه چای کرک فوری با پودر آماده اصلا سخت نبوده و می‌توان این نوشیدنی دلچسب را در مدت زمانی بسیار کوتاه به صورت زیر تهیه کرد:

  1. در ابتدا باید اجازه دهید که آب به جوش آید. میزان آب می‌تواند به اندازه دلخواه شما باشد.
  2. پس از آن باید در ازای هر یک فنجان، میزان ۳ قاشق غذاخوری پودر چای کرک فوری را در ظرف خود بریزید.
  3. در انتها لازم است تا آب جوش آمده را به پودر چای کرک اضافه کرده و پودر را در آب حل کنید.
  4. دقت کنید که در زمان حل کردن پودر چای کرک در آب جوش، به منظور جلوگیری از گلوله گلوله شدن این ترکیب، آن را به سرعت و مداوم هم بزنید.
  5. این نوشیدنی باید به صورت داغ سرو شود.همچنین شما می‌توانید در کنار این فنجان چای کرک، از انواع بیسکوییت، خرما، شکلات و کوکی نیز برای پذیرایی استفاده نمایید.

 

خواص و فواید چای کرک

چای کرک، یک نوشیدنی خوش طعم است که ادویه‌های مختلف ترکیب شده در آن، هر کدام به تنهایی می‌تواند برای سلامتی بدن بسیار مفید باشند. چای کرک به دلیل ترکیب خاصی از چای سیاه و ادویه‌های معطر، دارای فواید بسیاری برای سلامتی است. در ادامه به مهم‌ترین خواص این نوشیدنی اشاره خواهیم کرد:

۱. افزایش انرژی و هوشیاری

به علت وجود کافئین چای سیاه موجود در چای کرک، این نوشیدنی می‌تواند موجب افزایش انرژی و هوشیاری بدن شود. چرا که کافئین سبب افزایش تمرکز و کاهش خستگی شده و این ویژگی چای کرک به خصوص در ساعات صبح و عصر بسیار مفید خواهد بود.

۲. بهبود هضم

ادویه‌هایی همچون زنجبیل و هل که در ترکیبات چای کرک استفاده می‌شوند، از خواص ضد التهابی و ضد نفخ برخوردار هستند. در نتیجه این ادویه‌ها می‌توانند برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار موثر بوده و مشکلات گوارشی نظیر نفخ و سوءهاضمه را تا حد زیادی کاهش دهند.

۳. تقویت سیستم ایمنی

آنتی‌اکسیدان‌های قوی موجود در چای کرک می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک نمایند. این آنتی‌اکسیدان‌های قوی می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را به وسیله مبارزه با رادیکال‌های آزاد کاهش داده و به سلامت عمومی بدن کمک ‌کنند.

۴. استرس و اضطراب

چای کرک حاوی برخی ترکیبات آرام‌بخش مانند هل است که این ماده می‌تواند به کاهش اضطراب و استرس کمک کند. این ویژگی به شما کمک خواهد کرد تا در انتهای یک روز پر دغدغه، آرامش خاصی را تجربه کنید.

۵. کاهش وزن

بسیاری از افراد، از چای کرک به عنوان یک نوشیدنی موثر جهت کاهش وزن استفاده می‌کنند. کافئین و ادویه‌های موجود در این چای، کمک زیادی به افزایش متابولیسم بدن داشته و فرآیند چربی‌سوزی را سرعت می‌بخشند. علاوه بر این، ادویه‌ها، احساس سیری را در فرد افزایش داده و بدین ترتیب می‌توانند از پرخوری او جلوگیری کنند.

۶. سلامت قلب

ادویه‌های موجود در چای کرک همچون دارچین و زنجبیل، به بهبود سلامت قلب بسیار کمک خواهند کرد. این ادویه‌ها، باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) شده و فشار خون را تنظیم می‌نمایند. به همین علت است که می‌توانند به سلامت قلب و عروق کمک کنند.

۷. ضد التهاب

زنجبیل و دارچین موجود در این چای، دارای خواص ضد التهابی بوده و می‌توانند به کاهش التهاب‌های بدن بسیار کمک کنند. این خاصیت باعث کاهش دردهای مفصلی و عضلانی شده و سلامت عمومی بدن را بهبود می‌بخشد.

چای کرک

تفاوت چای کرک و چای ماسالا

در مورد تفاوت چای کرک و چای ماسالا، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چای کرک در مقایسه با چای ماسالا، از غلظت بیشتری برخوردار بوده و چای ماسالا رقیق و ملایم است.
  • چای کرک از لحاظ بو و طعم بسیار قوی‌تر از چای ماسالا خواهد بود.
  • چای کرک حاوی برگ‌های چای سیاه بوده و اغلب به همراه شیر غلیظ سرو خواهد شد.
  • ساختار اصلی چای کرک، شامل ادویه‌هایی بسیار قوی بوده و این نوشیدنی قوی و غلیظ به شمار می‌آید. در حالی که چای ماسالا با اینکه حاوی ادویه‌های معطر مانند هل، میخک و زنجبیل است، ولی حالت خامه‌ای و غلظت چای کرک را ندارد.

 

جالب و آموزنده  با پرفروش‌ترین محصولات قانون سبز آشنا شوید

طرز تهیه چای کرک با شیر

یک روش دیگر تهیه چای کرک، استفاده از آن در کنار شیر است. این نوشیدنی بسیار دلچسب، در چندین مرحله انجام خواهد شد. برای تهیه یک چای کرک خوش طعم به همراه شیر باید مراحل زیر را به دقت طی کنید:

  • مرحله اول: در ابتدا باید آب را در یک قوری یا یک قابلمه مخصوص که دسته بلندی دارد بریزید و اجازه دهید تا جوش آید.
  • مرحله دوم: پس از آن چای را به آب اضافه نموده و اجازه دهید تا به تدریج رنگ خود را پس دهد.
  • مرحله سوم: اکنون ادویه‌های اصلی چای کرک مانند زنجبیل، هل و زیره را به ترکیب اضافه نمایید. البته میزان این ادویه‌ها و نوع آن‌ها به سلیقه و ذائقه شما بستگی خواهد داشت.
  • مرحله چهارم: بعد از اینکه ادویه‌ها و چای کمی با هم جوشیدند، نوبت به اضافه کردن زعفران می‌رسد. دقت کنید که زعفران دارای طعمی قوی بوده و مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند طعم این چای را کاملا تغییر دهد. در نتیجه توصیه می‌شود که برای هر ۶ فنجان چای، فقط یک قاشق چایخوری زعفران استفاده نمایید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله اجازه دهید تا چای به مدت یک ربع با حرارت ملایم بجوشد. نیازی نیست تا درب قابلمه یا قوری را بگذارید.
  • مرحله ششم: در نهایت نیز لازم است تا شیر را به این ترکیب اضافه نموده و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. البته مراقب باشید تا شیر سر نرود.
  • مرحله هفتم: پس از اینکه شیر به رنگ کارامل درآمده و غلیظت یافت، نوبت آن رسیده تا آن را به همراه شکر یا عسل سرو نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا