اخبار پزشکی

از پرخوری عصبی چه میدانید؟

اگر با پرخوری عصبی دست و پنجه نرم می کنید ، بیشتر وقت خود را صرف خوردن مقادیر بیش از حد غذا می کنید. سپس سعی می کنید از کالری هایی که تازه مصرف کرده اید خلاص شوید. شما به احتمال زیاد چندین بار در هفته یا در موارد شدید ، چندین بار در روز این چرخه افراط و پاکسازی را تجربه می کنید. آیا تا کنون چنین اتفاقی را تجربه کرده‌اید؟ فکر می‌کنید دلیل آن چه باشد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل‌تری درباره این اختلال بدیت آورید.

پرخوری عصبی چیست؟

اکثر اوقات با یک چرخه مزمن افراطی (پرخوری) و پاکسازی (استفاده از روش های مختلفی برای خلاص شدن بدن از کالری دریافتی اضافی) مشخص می شود. پرخوری عصبی ، که عموماً به عنوان ساده پرخوری شناخته می شود ، یکی از شایع ترین اختلالات خوردن در جهان است. طبق تحقیقات بولیمیا تقریباً ۱.۵٪ از زنان جوان و ۱/۰٪ از مردان جوان را مبتلا می کند. که علائم آن اغلب در اوایل ۱۲ سالگی و بعضی اوقات زودتر بروز می کند. بیشتر افرادی که از پرخوری رنج می برند دارای وزن متوسط هستند.

پرخوری عصبی

برای از بین بردن کالری های اضافی که مصرف کرده اید ، ممکن است سعی کنید بدن خود را با استفراغ یا با استفاده از دارو های ادرار آور ، ملین و یا جوش شیرین پاکسازی کنید. یا ، ممکن است سعی کنید با رفتار هایی غیر از پاکسازی مانند روزه گرفتن ، رژیم های غذایی سخت و یا تمرینات ورزشی بسیار سنگین ، آن را جبران کنید.

جالب و آموزنده  ژل پروفایلو چیست؟ + بررسی مراقبت های پس از تزریق ژل پروفایلو

نشانه‌ها و علائم پرخوری عصبی

همه پرخوری‌ها به عنوان پرخوری عصبی به شمار نمی‌روند. افرادی که پرخوری عصبی دارند، دارای یک سری علائم و نشانه‌ها هستند. در پرخوری عصبی، اصولاً فرد هنگام مواجه با یک احساس (اکثراً حس غم و خشم) شروع به خوردن غذاهای مختلف با چربی و قند بالا می‌کند. این اتفاق ممکن است، چند بار در طی یک ماه رخ دهد. در واقع می‌توان گفت، فرد در یک چرخه معیوب به سر می‌برد. این چرخه را به‌طور خلاصه، به ترتیب زیر می‌توان تعریف کرد:

  1. تنش و هوس
  2. شروع به خوردن بیش از اندازه غذا (پرخوری)
  3. استفاده از ملین و یا انجام کارهایی برای پاکسازی بدن خود
  4. شرم و انزجار از اندام خود
  5. شروع به انجام رژیم دقیق

عوامل ایجاد کننده‌ پرخوری عصبی

در حال حاضر، دلیل دقیق و مشخصی برای مبتلا شدن یک فرد به بولیمیا وجود ندارد. اما پزشکان با تحقیقات گسترده بر روی افراد مبتلا به بولیمیا، علل و عوامل مختلفی را پیدا کرده‌اند که این علل، احتمال مبتلا شدن یک فرد به بولیمیا را بالا می‌برد. نکته مشترکی که در این میان وجود دارد این است که، نوع غذا دلیلی بر مبتلا شدن به پرخوری عصبی نیست. تحقیقات نشان می‌دهد که، پرخوری عصبی می‌تواند با سایر مشکلات روان‌شناختی مانند اختلالات اضطرابی، استرس پس از سانحه و وسواس فکری مرتبط باشد. در واقع می‌توان گفت احساسات و افکار، علت و پایه اصلی پرخوری عصبی است. در ادامه به عواملی که ممکن است باعث ایجاد پرخوری عصبی شوند، نگاهی می‌اندازیم:

  • اضطراب بالا و عزت‌نفس پایین یا داشتن شخصیت وسواسی
  • نگرانی بیش از حد فرد از افزایش وزن و نارضایتی از اندام خود؛ به خصوص اگر در مشاغلی که بر ظاهر و وزن فرد تاکید دارد فعالیت کنند یا از سمت جامعه مورد تمسخر واقع شوند.
جلوگیری
  • خود فرد یا یکی از اعضای خانواده سابقه اعتیاد به مواد مخدر، الکل یا پرخوری عصبی یا افسردگی را دارد.
  • آسیب دیدن در دوران کودکی یا مورد سوء‌استفاده جنسی قرار گرفتن
  • سابقه این بیماری در خانواده و نزدیکان فرد
جالب و آموزنده  هر آنچیزی که از درد کتف و درمان آن باید بدانید

جلوگیری از پرخوری عصبی

هنوز هیچ روش مطمئنی برای جلوگیری از بولیمیا ارائه نشده است. اما رعایت برخی دستورالعمل‌ها، می‌تواند خطر ابتلای فرد را به بیماری بولیمیا کاهش می‌دهد. آگاهی از بیماری و عوارض بولیمیا، به شناسایی آن در مراحل اولیه کمک می‌کند و این مرحله بهترین فرصت برای درمان است.

راهکارهای زیر از جمله مواردی هست که به پیشگیری از پرخوری عصبی به شما کمک می‌کند:

  • دانش و حفظ عادت‌های غذایی سالم
  • حفظ سلامت روان
  • برقراری تعادل در کار، زندگی اجتماعی، استراحت و ورزش
  • در صورت مشاهده اضطراب یا وسواس به مشاوره برای کمک به کاهش اضطراب مراجعه شود.
  • در صورت وجود سابقه بیماری بولیمیا در خانواده، بهتر است که برای پیشگیری زیر نظر روانشناس و مشاوره تغذیه قرار بگیرید.

درمان پرخوری عصبی

غذا خوردن راهی مناسب برای کاهش استرس است اما باید روش های دیگری مانند نوشتن یک دفترچه خاطرات، خواندن کتاب و یا چند دقیقه وقت گذاشتن برای ریلکس کردن برای مقابله با استرس انجام دهید.  

ورزش کنید

برخی افراد با انجام ورزش روزانه احساس آرامش می کنند. پیاده روی، دویدن آهسته و یا انجام روتین حرکات یوگا برای مقابله با احساس پرخوری مناسب است. در یک تحقیق به داوطلبان گفته شد به مدت هشت هفته یک روتین یوگا را دنبال کنند.

پرخوری عصبی

سپس محققان به ارزیابی آرامش ذهنی و درک در این افراد یعنی درک شخص از خود و شرایطی اطرافش پرداختند. نتایج این تحقیق نشان داد که انجام یوگا به خنثی کردن احساساتی نظیر اضطراب و افسردگی کمک می کند.

یک دفترچه غذایی برای خود درست کنید

دفترچه یادداشت برای ثبت اینکه هر غذایی را در چه زمان و در چه حالتی خوردید کمک می کند تحریک کننده های خوردن عصبی را شناسایی کنید. با اینکه کمی چالش برانگیز است اما سعی کنید تمام چیزهایی که می خورید را در آن دفترچه یادداشت کنید (چه وعده ای بزرگ و چه کوچک ). همچنین احساسی که در آن لحظه داشتید را نیز بنویسید. اگر خواستید برای مشاوره به پزشک مراجعه کنید این دفترچه بسیار مفید است.

جالب و آموزنده  سندرم پیش از قاعدگی یا PMS

داروها

داروهای ضد افسردگی و تثبیت‌کننده خلق و خو که توسط روانپزشک برای فرد مبتلا به بولیمیا تجویز می‌شود، از جمله داروهایی است که برای درمان پرخوری عصبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پرخوری عصبی

بستری شدن در بیمارستان

در برخی موارد، افسردگی بالای فرد ممکن است، موجب بستری شدن بیمار در بیمارستان شود. در این مرحله پرستاران و دکترها مراقب فرد هستند و برای بهبود حال او تلاش خواهند کرد. اما این نکته را باید در نظر داشته باشید که، بعد از مرخص شدن از بیمارستان، خانواده با ایجاد یک فضای آرام و به دور از تشنج در بهبودی فرد نقش بسیار موثری خواهند داشت.

غذاهای وسوسه‌کننده را از دسترس دور کنید

سعی کنید غذاهایی که هنگام عذا خوردن های عصبی به سراغشان می روید را از سبد خرید حذف کنید و آنهایی را هم که دارید دور بیندازید. غذاهایی را برای حذف از این لیست  مانند چیپس، شکلات و بستنی در نظر بگیرید که چربی بالا دارند، شیرین و یا سرشار از کالری هستند. همچنین در هنگام ناراحتی به خرید نروید.

پرخوری عصبی

غذاهایی که در زمان ناراحتی، استرس و کسلی هوس می کنید را خارج از دسترس قرار دهید که این کار به شکستن چرخه غذا خوردن عصبی کمک بسیاری می کند.

سخن پایانی

در این نوشتار به پرخوری عصبی و علل و علائم آن پرداختیم. فراموش نکنید که حمایت گرفتن از عزیزان و همچنین پزشک متخصص می‌تواند بیشترین کمک را به شما بکند. عوارضی که در پی این اختلال ممکن است پیش بیایند، ناخوشایند و گاها به سهتی جبران می‌شوند. مراقب سلامتی خود و اطرافیانتان باشید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت بنویسید.

جالب و آموزنده  علائم بارداری بعد از چند روز ظاهر می‌شود؟

اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

https://bit.ly/3wrt8oyhttps://b2n.ir/r31531
https://cutt.ly/zTr6deMhttp://iwo.ir/uuqwt
https://1ea.ir/NnoKglJhhttps://rb.gy/jlcell

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا