اخبار پزشکی

آنچه لازم است از حمله قلبی بدانید

خون اکسیژن را به قلب میرساند. در حین حمله قلبی، عضله قلب، اکسیژن مورد نیاز خود را نمیتواند دریافت کند و بدون اکسیژن، عضله قلب ممکن است آسیب دیده یا از بین برود. آیا شما از علائم این عارضه خبر دارید؟ فکر می‌کنید چه عواملی احتمال ابتلا به حمله قلبی را بیشتر می‌کند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با تمام نکات لازم در مورد حمله قلبی آشنا شوید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: معرفی بیماری پارکینسون


حمله قلبی چیست؟

حمله قلبی که به آن انفارکتوس میوکارد نیز گفته می شود، هنگامی اتفاق می افتد که بخشی از عضله قلب، خون کافی دریافت نکند. هر چه مدت زمان بیشتری تا درمان و ترمیم جریان خون بگذرد، آسیب به عضله قلب بیشتر می شود.

بیماری عروق کرونر (CAD) عامل اصلی حمله قلبی است. یک علت دیگر که کمتر شایع است، اسپاسم شدید یا انقباض ناگهانی شریان کرونر بوده که می تواند جریان خون به عضله قلب را متوقف کند.


درباره‌‌ی بیماری گریوز چه می‌دانید؟


علائم و نشانه‌های حمله قلبی

شناسایی سریع نشانه های سکته قلبی مهم ترین فاکتور در نجات جان فرد و کاهش اثرات بلند مدت هستند.  علامت اصلی حمله قلبی عبارتند از موارد زیر:

  • درد قفسه سینه یا احساس ناراحتی. بیشتر حملات قلبی شامل ناراحتی در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه می شوند که بیش از چند دقیقه طول می کشد و یا از بین می رود و دوباره بر می گردد. احساس ناراحتی می تواند مانند حس فشار، حس تنگی، پُر بودن بدن یا احساس درد باشد.
علائم حمله قلبی
  • احساس ضعف، سبکی سر یا ضعف در فرد. همچنین ممکن است تعریق سرد و خاصی را در بدن خود تجربه کنید.
  • درد یا ناراحتی در فک، گردن یا پشت.
  • درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه ها
  • تنگی نفس: این مورد اغلب با ناراحتی در قفسه سینه همراه است، اما تنگی نفس نیز می تواند قبل از ناراحتی در قفسه سینه به وجود آید.
جالب و آموزنده  مزوتراپی صورت چه فواید و کاربردی دارد؟ + بررسی عوارض آن

از جمله دیگر علائم حمله قلبی می توان به خستگی غیر معمول و بدون توجیه، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد. احتمال بروز این علائم در بین بانوان بیشتر از آقایان است.


برای مطالعه بیشتر: سیر تا پیاز سنگ کیسه صفرا


عواملی که خطر ابتلا به حمله قلبی را زیاد می‌کنند

بعضی از عوامل باعث ایجاد رسوب های چربی (آترواسکلروزیس) می شوند که سرخرگ ها را در سراسر بدن شما مسدود می کنند. 

عوامل خطرساز حمله قلبی عبارتند از :

سن : مردان بالای ۴۵ سال و زنان بالای ۵۵ سال بیشتر احتمال دارد که حمله قلبی را نسبت به مردان و زنان جوان تر داشته باشند.

توتون و تنباکو : شامل سیگار کشیدن و در معرض دود دوم به صورت دراز مدت است.

عوامل افزایش خطر حمله قلبی

فشار خون بالا : با گذشت زمان، فشار خون بالا می تواند باعث آسیب به شریان هایی شود که قلب شما را تغذیه می کنند. فشار خون بالایی که با سایر شرایط مانند چاقی، کلسترول بالا یا دیابت همراه می شود خطر بیشتری دارد.

سطح کلسترول خون یا سطح تری گلیسرید : سطح بالای LDL یا کلسترول بد، به مسدود کردن شریان ها کمک می کند. سطح بالای تری گلیسیرید نیز خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد. با این حال، سطح بالای HDL یا کلسترول خوب خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش می دهد.

چاقی : چاقی با سطوح بالای کلسترول خون، سطوح بالای تری گلیسیرید، فشار خون بالا و دیابت همراه است. از دست دادن حتی ۱۰ درصد از وزن بدن شما می تواند خطر را به صورت چشمگیری کاهش دهد.

جالب و آموزنده  آنفلوانزا خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد

دیابت : خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد.

سابقه خانوادگی حمله قلبی : اگر خواهر و برادر، والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شما حملات اولیه قلبی داشته باشند، ممکن است شما در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشید.

کمبود فعالیت بدنی : نداشتن فعالیت می تواند باعث افزایش سطح کلسترول خون و چاقی می شود. 

استرس : استرس خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: نگاهی به بواسیر در طب سنتی


با دیدن فردی مشکوک به حمله قلبی چه کنیم؟

اگر فردی را دیدید که به اعتقاد شما دچار حمله قلبی شده است، برای کمک ابتدا با اورژانس تماس بگیرید. سپس بررسی کنید آیا فرد تنفس دارد یا خیر. اگر فرد نفس نمی کشید یا نبض نداشت، باید احیای قلبی ریوی را شروع کرده تا رسیدن جریان خون به مغز و سایر اندام های حیاتی حفظ شود.

در حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ بار در دقیقه، با دو دست خود روی قفسه سینه فرد در محل جناغ فشار وارد کنید. این فشار باید قفسه سینه را حدود ۵ سانتی متر به پایین ببرد و سپس اجازه دهید قفسه سینه به حالت عادی برگردد تا خون گیری توسط قلب به درستی انجام شود.

اقدامات حمله قلبی

اگر شما برای انجام CPR آموزش ندیده اید، پزشکان توصیه می کنند که فقط ماساژ قفسه سینه انجام دهید. اگر برای احیای قلبی ریوی آموزش دیده اید، می توانید برای باز کردن راه های هوایی تلاش کنید و تنفس را احیا کنید. به ازای هر ۳۰ ماساژ، دو تنفس نیز باید صورت بپذیرد که اغلب در این شرایط شامل تنفس دهان به دهان می شود.

جالب و آموزنده  ژل پروفایلو چیست؟ + بررسی مراقبت های پس از تزریق ژل پروفایلو

محتوای مفید دیگری را هم دنبال کنید: نگاهی به التهاب روده


عوارض حمله قلبی

متاسفانه یک چهارم افرادی که دچار حمله قلبی می‌شوند قبل از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست می‌دهند. سایر بیماران نیز در بیمارستان در معرض عوارض تهدیدکننده زندگی هستند.

عوارض حمله قلبی شامل موارد زیر است:

  •  سکته مغزی
  •  آریتمی‌های دائمی قلب (ضربان قلب نامنظم)
  • نارسایی قلبی
عوارض حمله قلبی
  •  تشکیل لخته‌های خون در پاها یا قلب
  •  آنوریسم یا انسداد ضعیف قلب
  • آسیب به اندام‌های حیاتی مانند کبد و کلیه

برای مطالعه بیشتر: از پرخوری عصبی چه می‌دانید؟


روش های درمانی رایج حمله قلبی

در لیست زیر روش های درمانی رایج و متعددی را مشاهده می کنید. برای توضیحات دقیق تر می توانید لیست زیر را مطالعه نمایید:

آنژیوپلاستی

یک لوله مخصوص که به آن یک بالن خاص متصل است وارد شریان های کرونر بیمار می شود. پزشک با باد کردن این بالن عروقی که دچار تنگی شده اند را باز می کند.

درمان حمله قلبی

در صورت لزوم قطعات لوله ای شکل به نام استنت در ناحیه گرفتگی قرار داده  می شود تا از گرفتگی مجدد جلوگیری شود.

آنژیوپلاستی لیزر

همچون آنژیوپلاستی یک لوله مخصوص به نام کاتتر وارد بدن می شود ، با این تفاوت که در جلوی آن یک لیزر قرار دارد که شریان های مسدود شده را باز می کند.

عمل جراحی دریچه قلب مصنوعی

در این پروسه درمانی، دریچه آسیب دیده با یک دریچه مصنوعی جدید و سالم تعویض می شود. دریچه جدید می تواند از جنس فلزی یا سنتز حیوانی باشد.

آتروکتومی

این پروسه نیز شبیه به آنژیوپلاستی است با این تفاوت که در نوک کاتتر یک تیغ مخصوص با قابلیت چرخش قرار دارد تا پلاک رسوب شده در شریان ها را جدا کند.

جالب و آموزنده  کم کاری تیروئید چند باشد خطرناک است

عمل جراحی بای پس

این پروسه درمانی با ایجاد مسیر های جدید برای گردش خون به عضله قلب می تواند شریان های مسدود شده را درمان کند.

درمان حمله قلبی

این روش درمانی که به عمل قلب باز معروف است، برای بیماران با شرایط حاد و گرفتگی عروق پیچیده توصیه می شود.

کاردیومیوپلاستی

این یک پروسه آزمایشی است که در آن عضلات اسکلتی بدن از ناحیه کمر یا شکم گرفته می شوند و جایگزین عضلات قلب آسیب دیده از سکته  قلبی می شوند.

پیوند قلب

در این پروسه پیوند قلب آسیب دیده از بدن خارج شده و یک قلب اهدایی در بدن فرد قرار می گیرد.

عمل جراحی قلب با میزان تهاجم کم

این مورد می تواند یک جایگزین برای عمل جراحی بای پس باشد.


بیشتر بخوانید: سیر تا پیاز میگرن


پیشگیری از حمله قلبی

اگر سیگار میکشید، آن را کنار بگذارید. ترک سیگار احتمال حمله قلبی را یک سوم کاهش میدهد. ورزش کنید و غذای مناسب دریافت کنید. انجمن قلب امریکا توصیه میکند، در هفته ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشید. مقدار زیادی سبزیجات و میوه و غلات کامل مصرف کنید تا سلامت عروق خود را حفظ نمایید. مصرف روزانه آسپرین به برخی افراد کمک میکند از حمله قلبی پیشگیری کنند. با پزشک صحبت کنید، تا مشخص شود مصرف آن برای شما مناسب است یا نه. راهکارهای مثبتی برای مدیریت استرس پیدا کنید.

سخن پایانی

در این نوشتار درباره حمله قلبی و علائم و درمان آن گفتیم. فراموش نکنید اگر شما یا فردی که می شناسید، علائمی شبیه به حمله قلبی دارید، فورا با اورژانس تماس بگیرید. اگر ظرف ۹۰ دقیقه تحت درمان قرار بگیرید، احتمال نجات خیلی بیشتر است. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

جالب و آموزنده  سم زدایی بدن چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا