انواع روش های کاشت مو
امروزه روش های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد. در این مقاله قصد داریم انواع روش های کاشت مو را به صورت دقیق بررسی کنیم تا شما عزیزان به راحتی بتوانید با توجه به شرایطی که دارید، بهترین روش کاشت مو را انتخاب نمایید.
چرا دچار ریزش مو میشویم؟
ریزش مو را می توان به عوامل مختلفی مانند ژنتیک و تأثیرات محیطی نسبت داد. درک این دلایل می تواند به شناسایی درمان های بالقوه یا راه های مدیریت ریزش مو کمک کند. در ادامه به برخی از دلایل ریزش مو اشاره می کنیم.
- شایع ترین علت ریزش مو، بیماری ارثی به نام آلوپسی آندروژنتیک است که بیشتر به عنوان طاسی با الگوی مردانه یا طاسی با الگوی زنانه شناخته می شود. معمولاً از یک الگوی عقب نشینی خط مو و نازک شدن مو در تاج پیروی می کند و به دلیل ژنتیک است.
- ریزش مو می تواند یکی از عوارض جانبی برخی داروها باشد، مانند داروهایی که برای سرطان، آرتریت، افسردگی، مشکلات قلبی، نقرس و فشار خون بالا استفاده می شوند.
- فقدان تغذیه کافی از جمله کمبود آهن، پروتئین و ویتامین ها می تواند باعث افزایش ریزش مو شود.
- ریزش مو در دوران شیردهی و بارداری نیز اتفاق می افتد.
- معمولاً با افزایش سن، موها تا حدودی نازک می شوند. اکثر مردم با افزایش سن مقداری ریزش مو را تجربه می کنند.
انواع روش های کاشت مو
روش های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد که شما عزیزان می توانید با توجه به نوع ریزش مو، اقدام به کاشت مو نمایید. در ادامه به ۴ نوع از انواع روش های کاشت مو می پردازیم.
کاشت مو به روش FUE
کاشت مو از طریق روش استخراج واحد فولیکولی (FUE) یک تکنیک پرکاربرد برای مبارزه با ریزش مو است. این روش شامل برداشتن دقیق فولیکولهای مو از قسمتی از بدن است که معمولاً به آن ناحیه اهداکننده گفته میشود که در پشت سر قرار دارند.
سپس، این فولیکول ها به دقت به قسمت های طاسی یا نازک شده پوست سر پیوند می شوند. زیبایی کاشت مو به روش FUE در ماهیت کم تهاجمی آن است که نیازی به بخیه ندارد و به سختی جای زخم قابل توجهی بر جای می گذارد و آن را به گزینه ای مناسب برای بسیاری از افرادی که به دنبال راه حل های ترمیم مو هستند؛ تبدیل می کند.
این فرآیند خسته کننده است و ممکن است چندین ساعت طول بکشد، اما دقت آن نتایج طبیعی و زمان بهبودی سریعتری را در مقایسه با سایر روش های کاشت مو ارائه میدهد. در طول این عمل، بیماران معمولاً تحت بیحسی موضعی هستند و اغلب میتوانند مدت کوتاهی پس از کاشت به فعالیتهای عادی خود بازگردند و بسیاری از آنها در عرض چند ماه پیشرفتهای قابل توجهی را مشاهده میکنند.
کاشت مو به روش SUT
کاشت مو به روش SUT به عنوان یک پیشرفت جدیدتر در زمینه ترمیم مو به شمار می رود و با شیوه ای کارآمدتر که کمتر شناخته شده، به افرادی که از ریزش مو رنج می برند، خدمات رسانی می کند. SUT که میتوان آن را نسخه تکامل یافته روش سنتی FUE (استخراج واحد فولیکولی) در نظر گرفت، روند سریعتر و توانایی پیوند تعداد قابل توجهی فولیکولهای مو را در یک جلسه نوید میدهد. این روش از فناوری پیشرفته برای خودکارسازی بخشهای خاصی از فرآیند استخراج و پیوند فولیکول استفاده میکند و امکان جابجایی چندین هزار گرافت را در یک جلسه فراهم میکند. سرعت و کارایی روش SUT زمان قرار گرفتن گرافت های مو در خارج از بدن را کاهش می دهد و به طور بالقوه میزان بقای آنها را پس از کاشت افزایش می دهد.
یکی از مزایای روش SUT تاکید آن بر به حداقل رساندن تهاجمی وکاهش دوران نقاهت برای بیماران است. مانند FUE، نیاز به برش های بزرگ را کاهش می دهد و از این رو زخم و ناراحتی کاهش می یابد. بیماران می توانند انتظار داشته باشند که طی چند ماه نتایج کامل پیوند را مشاهده کنند، زیرا موهای تازه کاشته شده شروع به پیروی از چرخه رشد طبیعی خود می کنند و به خط موی کامل تر و طبیعی تر ختم می شود.
کاشت مو به روش میکروگرافت
کاشت مو با استفاده از روش میکروگرافت، تکنیکی است که برای بازیابی تراکم مو با پیوند گروه های بسیار کوچکی از فولیکول های مو، اغلب یک تا چهار تار مو در هر پیوند، از مناطقی از پوست سر با موهای فراوان تا آن هایی که نازک یا طاس هستند، طراحی شده است. این روش به دلیل توانایی آن در دستیابی به نتایج طبیعی با قرار دادن دقیق این گرافت های ریز برای منعکس کردن الگوی اصلی رشد موی بیمار بسیار تحسین شده است. فرآیند میکروگرافت با استخراج موهای اهداکننده، معمولاً از پشت یا کنارههای سر که موها در برابر طاسی مقاومت بیشتری دارند، آغاز میشود. سپس این گرافتهای کوچک قبل از کاشت استراتژیک در نواحی طاسی در زیر میکروسکوپ آماده میشوند، فرآیندی که نیاز به دقت و تخصص دارد.
کاشت مو به روش BHT
روش BHT شامل استفاده از فولیکول های مو از سایر قسمت های بدن مانند قفسه سینه است. این روش جایگزینی برای روش های سنتی FUE یا برداشت نواری است که نیاز به برداشتن فولیکول ها از پوست سر دارد. BHT شامل استخراج دقیق فولیکول های مو از ناحیه اهدا کننده با استفاده از میکروسکوپ و سپس کاشت آنها در نواحی طاسی پوست سر است. سپس فولیکول های استخراج شده قبل از پیوند به پوست سر در محلول مخصوص نگهداری می شوند. کاشت مو به روش BHT نسبت به روش های سنتی کاشت مو مزایای متعددی دارد. در مرحله اول، نیاز به محل جراحی دوم را از بین می برد، خطر عوارض را کاهش می دهد و زمان بهبودی کلی را بهبود می بخشد. ثانیاً، روش BHT امکان پیوند دقیقتر را فراهم میکند و در نتیجه خط مو، طبیعیتر به نظر میرسد و احتمال شکست پیوند کمتر میشود. علاوه بر این، نشان داده شده است که BHT باعث بهبود سریعتر و رشد مو می شود، به طوری که برخی از بیماران نتایج کامل را ظرف یک سال پس از درمان تجربه می کنند. به طور کلی، روش BHT یک راه حل ایمن، موثر و کم تهاجمی برای ترمیم مو ارائه می دهد.
کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟
کاشت مو یک تکنیک جراحی است که فولیکولهای مو را از قسمتی از بدن که به عنوان «محل اهداکننده» شناخته میشود، به قسمتی از بدن که به عنوان «محل دریافتکننده» شناخته میشود، انتقال میدهد. این در درجه اول برای درمان طاسی با الگوی مردانه استفاده می شود. در حالی که این یک راه حل محبوب و موثر برای بسیاری است، اما برای همه مناسب نیست. در اینجا عواملی وجود دارد که می تواند یک فرد را کاندید مناسبی برای کاشت مو کند:
۱. موی اهداکننده کافی
یکی از مهمترین عوامل برای کاشت مو موفق، داشتن فولیکولهای موی سالم کافی در نواحی اهداکننده پوست سر است. این نواحی معمولاً شامل پهلوها و پشت سر هستند. کاندیدها باید تراکم موی خوبی برای کاشت داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که مناطق طاسی می توانند به طور موثر پوشش داده شوند.
۲. سن
در حالی که هیچ محدودیت سنی مطلقی برای کاشت مو وجود ندارد، توصیه می شود داوطلبان بالای ۲۵ سال سن داشته باشند. افراد جوان ممکن است یک الگوی ریزش موی پیشرونده را تجربه کنند که هنوز ثابت نیست. بنابراین، پیش بینی الگوی آینده ریزش مو چالش برانگیز است.
۳. نوع وعلت ریزش مو
کاشت مو برای افراد مبتلا به طاسی با الگوی مردانه یا زنانه که تحت تأثیر عوامل ژنتیکی است، مؤثرتر است. کسانی که به دلیل مصرف دارو، استرس یا درمان های پزشکی دچار ریزش مو شده اند، ممکن است کاندیدای مناسبی نباشند. علاوه بر این، کسانی که مبتلا به آلوپسی (یک بیماری خود ایمنی که به فولیکولهای مو حمله میکند) معمولاً کاندیدهای خوبی برای این جراحی نیستند.
۴. نوع مو
افرادی که موهای متراکم یا موج دار دارند، اغلب به نتایج بهتری دست می یابند زیرا این نوع مو نسبت به موهای صاف، قسمت بیشتری از پوست سر را می پوشاند و باعث تراکم بیشتر ظاهر می شود.
جمع بندی
به طور کلی، کاشت مو یک روش پیشرفته برای بازیابی مو های سر است که در طی فرایند های مختلف ریزش کرده اند. شما می توانید با استفاده از انواع روش های کاشت مو اقدام به کاشت مو نمایید.