اخبار پزشکیپزشکی زنان

انواع کمر درد – علائم و نشانه های انواع کمر درد چیست؟

کمردرد، یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که اغلب افراد با آن درگیر بوده و حداقل یک‌بار در زندگی، آن را تجربه کرده‌اند. درد کمر سن و سال نمی‌شناسد و ممکن است حتی برای افراد زیر بیست سال نیز اتفاق بیفتد، اما اغلب در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال رخ می‌دهد. درد در ناحیه کمر علت‌های مختلفی دارد. گاهی اوقات این درد به دلیل آسیبی که به ستون فقرات و استخوان‌های ناحیه کمر وارد می‌شود، اتفاق می‌افتد. در برخی موارد نیز به دلیل کار و فعالیت زیاد ایجاد می‌شود و فرد در کمر خود احساس ناراحتی می‌کند که در این صورت معمولا با کمی استراحت کمردرد تسکین می‌یابد. در واقع روش درمان این بیماری و راهکاری که برای آن تجویز می‌گردد به شدت درد و آسیب وارد شده به آن بستگی دارد. در این بخش ضمن معرفی علل مختلف کمردرد و علائم آن، روش‌های درمان را نیز بیان می‌کنیم. با ما همراه باشید.


فهرست مطالب


کمر درد چیست؟

کمر درد به عنوان یکی از شایع‌ترین اختلالات سیستم اسکلتی بدن انسان که در هر سن و جنسی رخ می‌دهد شناخته می‌شود، انواع کمردرد می‌توانند سبب بروز اختلال در عملکرد فرد شده و مشکلات زیاد را برای وی به همراه داشته باشند. سبک زندگی غلط، کم تحرکی و چاقی عواملی هستند که سبب افزایش شیوع انواع کمر درد حتی در افراد جوان و گاها کودکان نیز شده‌اند.

کمردرد مکانیکی و التهابی از شایع‌ترین انواع کمردرد هستند که هر کدام بسته به عامل بوجود آورنده نیازمند درمان هستند. تقریبا همه انسان‌ها در سرتاسر جهان در طول دوران زندگی تجربه‌ای از کمردرد داشته‌اند. منطقه‌ی زیر قفسه‌ی سینه تا انتها را ناحیه‌ی کمر می‌نامند. کمر درد می‌تواند شدت زیادی داشته باشد که علت اصلی آن عدم استفاده‌ی صحیح از کمر است. خوشبختانه اغلب کمردردها بهبود می‌­یابند و در مواقعی که بهبود نمی‌­یابند درمان­‌های موثری برای کاهش کمردرد وجود دارد.

معرفی انواع کمر درد

  1. کمر درد ناشی از انحنای (خمیدگی) غالب ستون فقرات

اغلب، این نوع کمر درد به لحاظ آسیب به دیسک کمر تعریف می شود (اگرچه همیشه اینطور نیست). مهم تر از آن، درد و علائم یک الگوی مشخصی دارد:

  • علائم با نشستن، خم شدن و بلند شدن بدتر می شوند،
  • علائم پس از ایستادن و راه رفتن برای مدتی کوتاه بهبود می یابند،
  • علائم عبارتند از درد ستون فقرات، پا درد یا هر دو،
  • بیمار احساس سوزن سوزن شدن و بی حسی دارد،
  • درد می تواند پا را ضعف کند،
  • بیمار موقع سرفه کردن و عطسه کردن اغلب درد دارد (اما نه همیشه)،
  • بیمار دامنه حرکتی را از دست می دهد (موقع برخاستن از حالت نشسته نمی تواند کمرش را صاف کند).
کمر درد

مراقبت موثر برای درد ناشی از خمیدگی غالب ستون فقرات شامل یک حرکت ورزشی جهت دار یا کششی است که در فواصل زمانی مختلف در طول روز انجام می دهید تا دامنه حرکتی ستون فقرات خود را حفظ کرده و درد را کاهش دهید. پس از انجام این کشش درد کمتری خواهید داشت و کمرتان انعطاف پذیری بیشتری خواهد داشت. حرکت دقیق کششی مناسب شما را یک فیزیوتراپیست آموزش دیده به بهترین صورت ممکن تعیین می کند، اما اغلب، کشش منفعل و مکرر ستون فقرات کمری نقطه شروع خوبی خواهد بود. فیزیوتراپیست با یک بررسی ماهرانه می تواند تغییراتی را در حرکات ورزشی شما ایجاد کند تا اثربخشی آن را بهبود بخشد. همچنین، درمان شامل درمان دستی جهت کمک به بازیابی دامنه حرکتی ستون فقرات تان و نیز شامل روش های تسکین درد خواهد بود. در برخی از بیماران طب سوزنی درد را کاهش می دهد که این می تواند مکمل درمان های دیگر باشد. وقتی درد تسکین یافت، یک فیزیوتراپیست ماهر به شما کمک می کند تا متوجه شوید کمر دردتان چگونه شروع شده و چه تغییراتی از جمله تغییرات ذیل را باید اعمال کنید:

  • ارزیابی ارگونومیک محل کارتان برای اطمینان از وضعیت و قرارگیری مناسب بدن تان یا برای حذف خطرات شغلی،
  • آموزش حرکات صحیح بلند شدن و چمباتمه زدن،
  • حرکات ورزشی برای قدرت عضلات مرکزی (در صورتی که عضلات مرکزی ضعف باشند)،
  • تقویت یا کشش عضلات لگن که به صورت غیر طبیعی ضعیف یا سفت هستند،
  • حرکات ورزشی برای حرکت ستون فقرات.
  1. کمر درد ناشی از کشش غالب ستون فقرات (لوردوز)
جالب و آموزنده  بررسی 2 مقاله به روز شده از مجله پزشکیiranmedicinenews

درد ناشی از کشش غالب ستون فقرات اغلب بر حسب مفاصل پشت ستون فقرات به نام مفاصل زیگاپوفیزیال (یا مفاصل Z) توصیف می شود. در اینجا نیز، این درد اغلب بخشی از مشکل است، اما نه همیشه. درد ناشی از کشش غالب ستون فقرات از یک الگوی قابل شناسایی تبعیت می کند:

علائم و نشانه ها:

  • بروز درد پس از ایستادن طولانی مدت،
  • تسکین موقت پس از نشستن یا خم شدن،
  • دامنه حرکت عموما ثابت و عدم تغییر آن در دوره های زمانی کوتاه،
  • سفت شدن پشت، اما همیشه به همین صورت سفت است،
  • بروز درد پس از فعالیت های پر فشار (دویدن یا حرکات ژیمناستیک)،
  • معمولاً داشتن دردهای موضعی ستون فقرات،
  • پا درد، گزگز، یا حتی بی حسی در موارد شدید.

مراقبت از درد ناشی از کشش غالب ستون فقرات با یافتن روش هایی برای کاهش فشار بر روی ستون فقرات در حالت کشش/ کشیدگی انجام می شود. افرادی که از این نوع درد رنج می برند، اغلب طوری می ایستند که گویی کمرشان قوس دارد. تمرینات تثبیت کننده خاص شکم و کشش های حرکتی لگن (مخصوصاً کشش عضلات خم کننده لگن) می توانند موثر باشد. وضعیت متناوب خمیده برای تسکین درد نیز موثر است. تکنیک های درمانی تسکین درد مانند طب سوزنی یا درمان دستی نیز ممکن است نقش موقتی داشته باشند. مراقبت طولانی مدت با تحرک مناسب لگن، بر قدرت و ثبات ستون فقرات و مرکز بدن متمرکز است. وقتی دردتان کنترل شد، برنامه درمانی می تواند تهاجمی تر باشد که هدف آن عضله سازی در اطراف ستون فقرات و در عین حال افزایش طول عضلات کوتاه شده ران خواهد بود.

  1. لنگش عصبی
جالب و آموزنده  همه چیز درباره خشکی چشم

لنگش عصبی نوع خاصی از کمر درد ناشی از کشش غالب ستون فقرات است که افراد مسن تر بالای ۶۰ را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه به دلیل فشرده شدن اعصاب موقع ایستادن و راه رفتن ایجاد می شود و می تواند به طور قابل توجهی توانایی بیمار را برای راه رفتن مسافت های طولانی محدود کند.

علائم و نشانه ها:

  • معمولاً به هنگام نشستن هیچ علائمی وجود ندارد،
  • موقع بلند شدن و راه رفتن، پس از مدت زمانی درد، بی حسی یا ضعف در پاها شروع می شود (مدت زمان به شدت (راه رفتن) بستگی دارد)،
  • بسیاری از این بیماران در ستون فقرات درد موضعی ندارند،
  • پس از شروع علائم، بیمار باید بنشیند یا به جلو خم شود تا علائم بهبود یابد،
  • دیده شده است که بعضی بیماران مثلا بر روی کالسکه خرید خم شده اند، از این رو، توانستند بدون علائم پا راه بروند.

وقتی بیماران مبتلا به لنگش عصبی دچار عود حاد می شوند، تحمل راه رفتن آنها به شدت کاهش می یابد و باید به طور مکرر استراحت کنند تا اعصاب شان آرام شود. انواع کشش ها و رویکردهای مبتنی بر خم کردن باید به این بیماران ارائه شود تا در طول روز آنها را انجام دهند و به طور موقت، مسافت پیاده روی و راه رفتن را کاهش دهند. با تسکین علائم، تمرینات و حرکات ورزشی برای کاهش چرخش لگن به سمت جلو در حالت ایستاده، موثر خواهد بود. این بیماران نباید “با درد مقابله کنند” یا “خود را وادار کنند” که بتوانند بیشتر راه بروند. در غیر این صورت، این کار همانند دامن زدن به آتش خواهد بود، یعنی درد را بدتر خواهد کرد. در مورد فردی که از دروه های لنگش عصبی رنج می برد، مراقبت های بازتوانی باید دو اولویت اصلی را لحاظ کند: اول، قدرت عضلات شکم باید به حدی باشد که فرد بتواند بدون حالت قوس یا کشیده ستون فقرات راه برود. دوم اینکه لگن بیمار باید به حدی تحرک داشته باشد که هنگام ایستادن و راه رفتن لگن به سمت جلو چرخش پیدا نکند. هر چه بیمار قوی تر و متحرک تر باشد، احتمال نیاز به جراحی برای رفع فشار به منظور ایجاد فضا برای عصب ها کمتر خواهد بود. فیزیوتراپیستی که در زمینه مراقبت از ستون فقرات به خوبی آموزش دیده است، می تواند یک برنامه ورزشی جهت کاهش کشش مستمر کمر موقع راه رفتن ارائه دهد.

  1. کمر درد التهابی

کمردرد التهابی کمتر از کمر درد مکانیکی شایع است، اما اغلب به اشتباه تشخیص داده می شود. این نوع درد در اثر التهاب بیش از حد در مفاصل ستون فقرات بروز می کند و در مقایسه با یک بیماری که باعث حمله سیستم ایمنی بدن به مفاصل ستون فقرات می شود، چندان حاد نیست. نمونه ای از بیماری هایی که باعث کمردرد التهابی می شوند، رماتیسم ستون فقرات (اسپوندیلیت آنکیلوزان) است. با این حال، بعضی بیماری ها هستند که می توانند منجر به کمردرد التهابی شوند. وظیفه فیزیوتراپیست تشخیص درد التهابی و ارجاع بیمار به پزشک (اغلب روماتولوژیست) برای ارزیابی و انجام آزمایشات بیشتر است. با این حال، هنگامی که درد التهابی تشخیص داده شد و هماهنگی پزشکی انجام شد، فیزیوتراپیست به مدیریت علائم می تواند اقدام کند.

جالب و آموزنده  مدفوع سبز نوزادان شیر خشکی نان | علت + درمان

علائم و نشانه ها:

  • درد معمولاً در بیماران زیر ۳۵ سال دیده می شود و این درد به دلیل ضربه نیست،
  • درد بیش از سه ماه ادامه دارد،
  • کمر درد و سفتی با بی حرکتی، به خصوص در شب و در اوایل صبح، بدتر می شود،
  • درد و سفتی کمر با فعالیت بدنی و ورزش ملایم کاهش می یابد،
  • داروهای ضد التهابی (NSAIDs، مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن) در تسکین درد و سفتی در اکثر بیماران موثر هستند،
  • شواهدی وجود دارد که نشان می دهد زردچوبه به عنوان یک روش طبیعی و بدون داشتن عوارض جانبی داروهای ضد التهابی به کاهش التهاب کمک می کند.

به بیماران یک برنامه مدیریتی باید ارائه شود و در آن وضعیت های (پوزیشن های) تسکین دهنده و همچنین فعالیت هایی آموزش داده شود که بیماران به هنگام عود از آن ها اجتناب کنند. متأسفانه هیچ راهی برای تغییر مسیر طبیعی این عارضه با فیزیوتراپی وجود ندارد، اما یک برنامه ورزشی سبک برای حفظ تحرک و کاهش درد موثر خواهد بود. وقتی علائم به خوبی کنترل شدند و میزان درد کاهش یافت، بیمار می تواند از یک برنامه بازتوانی تهاجمی تر یک فیزیوتراپیست ماهر بهره گیرد. علاوه بر این، برخی تمرینات قدرتی عملکردی کم فشار نیز می تواند موثر واقع شوند.

  1. اختلالات درد مزمن

اختلال دردی که کمر را درگیر می کند، یک از چالش برانگیزترین بیماری ها برای متخصصان پزشکی است. سیستم عصبی محرک هایی را که عموما برای بدن دردناک یا مضر نیستند، خطرناک تفسیر می‌کند و از این رو، مغز آن ها را دردناک تلقی می کند. این اختلال عارضه ای پیچیده است که نیاز به درک عمیق بیمار و دلایلی دارد که باعث بیماری آنها شده است. وقتی متخصصان ارتوپد مکرر به آنها می گویند که هیچ دلیل عضوی برای دردشان مشاهده نمی شود، آنها احساس خستگی و فرسودگی زیاد می کنند. باید توجه داشت دردی که این بیماران تجربه می کنند، از نظر جسمی به اندازه درد ناشی از آسیب مکانیکی ملموس و واقعی است. درمان های معمولی به این بیماران کمکی نمی کنند، بلکه این درمان ها همراه با همکاری تیم مراقبت های جسمی متشکل از متخصصان از چند رشته، از جمله فیزیوتراپیست با دانش و سواد کافی از علم درد، به بهترین وجه موثر کارگر می افتد.

علائم و نشانه ها:

  • بسیار متفاوت هستند،
  • درد از الگوهای تشریحی عادی تبعیت نمی کند،
  • درد ممکن است به سایر قسمت های بدن منتقل شود،
  • با داشتن اضطراب یا افسردگی، درد بدتر می شود،
  • افزایش و کاهش درد لزوماً به ضربه مکانیکی یا حوادث استرس زای جسمی مربوط نیست.

بیمارانی که از اختلال درد رنج می برند، اغلب با روش های تسکین درد آزمایش می کنند تا ترکیبی را بیابند که برایشان موثر باشد. فیزیوتراپیست ها باید به این بیماران کمک کنند تا درد خود را درک کنند و آنها را برای حفظ آمادگی جسمانی و عملکردی راهنمایی کنند. همچنین عوامل پیچیده ای مانند اضطراب یا افسردگی که ممکن است در بیماری دخیل باشند، باید بررسی شوند. این مشکلات و عوارض را باید یک متخصص آموزش دیده و حرفه ای برطرف کند. این نوع اختلالات درد شایع نیستند.

جالب و آموزنده  هدایای روز پزشک

علت کمر درد ناگهانی چیست؟

کمر درد ناگهانی ممکن است به دلیل چندین علت متفاوت باشد، اما برخی از شایع‌ترین علل آن عبارتند از:

  • آسیب ناگهانی به عضلات، اسکلت و کمر: فعالیت‌های سنگینی مانند بردن بار سنگین، حرکت ناگهانی، سقوط و یا ضربه به ناحیه کمر می‌تواند باعث خشک شدن عضلات و اسکلت شود و به همین دلیل کمر درد ناگهانی را ایجاد کند.
  • فشار و فشار ناگهانی بر روی عصب‌های کمر: فشار ناگهانی بر روی عصب‌های کمر می‌تواند به دلیل فشرده شدن دیسک، فشار خون بالا، سنگ‌کلیه، سرطان و یا فشار بر روی عصب‌های اسکلتی رخ دهد.
  • اسپاسم عضلانی: اسپاسم عضلانی به دلیل تنش، اضطراب، استرس، ناحیه کمر نشسته بودن برای مدت طولانی، خواب بدون حرکت و یا فعالیت بیش از حد جسمانی رخ می‌دهد.
  • بیماری‌های دیسکی: این بیماری‌ها ممکن است به دلیل جابجایی دیسک، شکستگی دیسک و یا فشرده شدن دیسک رخ بدهد و باعث کمر درد ناگهانی شوند.
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک: سندرم تخمدان پلی کیستیک با تولید اضافی هورمون‌های مردانه در بدن زنان مرتبط است و ممکن است باعث کمر درد ناگهانی شود.

معرفی بیماری‌های زنان که باعث کمردرد می‌شوند

علل درد در قسمت پایین سمت راست یا چپ کمر در خانم‌ها شامل موارد زیر باشد:

۱- آندومتریوز:

آندومتریوز می‌تواند باعث درد کمر یا لگن شود. اندومتریوز شرایطی است که در آن، بافت مشابه لایه رحم یا آندومتر در سایر قسمت‌های بدن مانند تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپی، واژن و دهانه رحم رشد می‌کند. آندومتریوز می‌تواند باعث درد مزمن در قسمت تحتانی کمر و لگن شود.

علائم دیگر آندومتریوز شامل موارد زیر می‌باشد:

۱– گرفتگی و اسپاسم دردناک کمر و زیر دل در دوران قاعدگی که ممکن است با گذشت زمان بدتر شود.
۲ – درد حین یا بعد از مقاربت جنسی
۳ – درد هنگام مدفوع یا ادرار کردن
۴ – خونریزی یا لکه بینی بین دور‌ه‌های قاعدگی
۵ – اسهال یا یبوست
۶ – نفخ
۷- حالت تهوع

گزینه‌های درمانی آندومتریوز شامل موارد زیر است:

۱ – داروهای کاهش دهنده درد
۲ – داروهای کنترل هورمونی و ضد حاملگی
۳ – آگونیست‌های هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH)

۲- فیبروم رحم :

فیبروم رحم رشد غیر سرطانی است که می‌تواند در دیواره رحم ایجاد شود. داشتن آنها خطر ابتلا به سرطان رحم را در فرد افزایش نمی‌دهد. فیبروم رحم می‌تواند در اندازه متفاوت باشد، و ممکن است برخی افراد متوجه آن نشوند و پزشک هنگام معاینه لگن یا سونوگرافی آنها را تشخیص دهد.

همه افراد مبتلا به فیبروم رحمی علامت ندارند اما در عده‌ای از افراد علامت‌هایی ایجاد می‌کند که شامل موارد زیر است:

جالب و آموزنده  سیر تا پیاز آپاندیس و اختلالات آن

۱ – درد پایین کمر
۲ – درد اندام تحتانی
۳ – درد یا فشار در ناحیه لگن
۴ – تکرر ادرار
۵ – یبوست
۶ – دوره‌های قاعدگی غیر معمول طولانی
۷- درد یا خونریزی شدید در دوره‌های قاعدگی

افراد بدون علائم ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند.

گزینه‌های درمانی شامل موارد زیر است :

۱ – داروهای کاهش دهنده درد
۲ – داروهای کنترل هورمونی و ضد حاملگی
۳ – آگونیست‌های GnRH یا گاهی آنتاگونیست‌های آن

۳- بیماری التهابی لگن

بیماری التهابی لگن (PID) نوعی عفونت است که به طور معمول در زمانی که یک بیماری مقاربتی مانند سوزاک یا کلامیدیا، به رحم، تخمدان‌ها یا لوله‌های فالوپ گسترش می یابد رخ می‌دهد.

شدت علائم PID می‌تواند متفاوت باشد و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱ – درد در پایین شکم یا کمر
۲ – ترشحات واژن غیرمعمول یا ناخوشایند است
۳ – درد حین یا بعد از مقاربت
۴ – ادرار دردناک
۵ – تب و لرز
۶ -تهوع و استفراغ

افرادی که علائم PID دارند باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند. خطر عفونت‌های لگنی ایجاد بافت اسکار یا جوشگاهی در لگن و خطر بروز مشکلات باروری و حاملگی خارج رحمی را افزایش است. بنابرین درمان سریع این بیماری می‌تواند در جلوگیری از مشکلات نازایی و حاملگی خارج رحمی موثر باشد. آنتی بیوتیک‌ها معمولاً می‌توانند عفونت باکتریایی ایجاد کننده PID را درمان کنند.

آنتی بیوتیک‌ها معمولاً می‌توانند عفونت باکتریایی ایجاد کننده PID را درمان کنند.

۴- درد کمر در دوران بارداری

برخی از خانم‌ها در دوران بارداری درد کمر و لگن را تجربه می‌کنند. درد می‌تواند در یک یا هر دو طرف کمر یا لگن باشد.
این درد ممکن است در ناحیه تناسلی (پرینه)، زیر شکم باشد یا به سمت ران‌ها انتشار پیدا کند. درد ممکن است هنگام پیاده روی، ایستادن یا چرخیدن روی یک طرف بدتر شود.

نکات زیر ممکن است به کاهش درد لگن در دوران بارداری کمک کند:

انجام تمریناتی که کف لگن را تقویت می‌کند.

۱ – کشش
۲ – حمام گرم
۳ – پوشیدن کفش‌های صاف و راحت
۴ – اجتناب از ایستادن طولانی مدت
۵ – استراحت فراوان

زنان همچنین می‌توانند از بسته‌های یخ یا گرما استفاده کنند تا درد را تسکین دهد. استامینوفن معمولاً در دوران بارداری بی خطر است. با این وجود، توصیه می‌شود قبل از مصرف هرگونه دارو، قبل از مصرف با پزشک صحبت کنید.

روش‌های درمان کمر درد چگونه است؟

زمانی که فرد دردی را در ناحیه کمر خود احساس می‌کند باید به فوق تخصص درد مراجعه نماید. پزشک در کلینیک درد با بررسی سابقه پزشکی، معاینه، انجام آزمایشات، عکس‌برداری و … علت درد را تشخیص داده و درمان لازم را برای بیمار انجام می‌دهد. اگر کمر درد حاد باشد، نیاز به انجام عمل جراحی ندارد و با روش‌های ساده‌تری چون نرمش و حرکات ورزشی ملایم، دارو یا جلسات فیزیوتراپی، درمان می‌شود.

در این بخش برخی از درمان‌هایی که پزشکان برای تسکین و بهبود درد به بیماران توصیه می‌کنند را معرفی می‌کنیم.

  • کمپرس‌های گرم یا سرد: یکی از پیشنهاداتی که در هنگام کمردرد با آن مواجه می‎شوید، استفاده از کمپرس‌های گرم یا سرد می‌باشد. کمپرس درد را کاهش می‌دهد و به حرکت بیمار کمک می‌کند.
  • ماساژ: یکی از بهترین نوع درمان‌ها برای کاهش درد کمر، ماساژ است که اغلب به بیماران توصیه می‌شود.
  • ورزش و انجام حرکات کششی: بسیاری از افراد فکر می‌کنند زمانی که کمردرد دارند، باید استراحت کنند و هیچ فعالیتی را انجام ندهند. اما این‌طور نیست!
جالب و آموزنده  با انواع لنز چشم آشنا شوید + نکات مهم هنگام استفاده

در اغلب موارد برای این‌که زودتر بهبود پیدا کنید، بهترین کار ورزش و انجام حرکات کششی است. پزشکان در این مواقع لیستی از حرکات ورزشی را در اختیار بیماران قرار می‌دهند و از آن‌ها می‌خواهند روزانه زمانی را به انجام این حرکات اختصاص دهند. دقت داشته باشید که ورزش را به صورت خودسرانه انجام ندهید و حتما قبل از شروع با پزشک خود مشورت نمایید.

  • فیزیوتراپی: درمان دیگری که قبل از تجویز دارو توصیه می‌گردد، فیزیوتراپی است.

فیزیوتراپی به تقویت عضلات، بهبود حرکت و انعطاف‌پذیری آن‌ها کمک کرده و با صحیح قرار دادن بدن در ضعیت‌های مختلف، باعث کاهش درد کمر می‌شود.

  • دارو: اگر راهکارهای معرفی شده تا این‌جا، در کاهش درد کمر تاثیری نداشته باشد، پزشک از دارو برای تسکین استفاده می‌کند.

این داروها شامل انواع قرص‌های مسکن، داروهای شل‌کننده عضلات، انواع پمادها و روغن‌ها و داروهای تزریقی هستند. دقت داشته باشید قبل از مصرف داروهایی که بدون نسخه از داروخانه تهیه می‌کنید حتما با پزشک خود مشورت نمایید. ممکن است این داروها برای شما مناسب نبوده و مشکلاتی را ایجاد کنند.

خانم‌های باردار توجه داشته باشند که در دوران بارداری مصرف دارو می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

  • درمان کایروپراکتیک
  • TENS و IDET درمانی
  • درمان بیوالکتریک
  • بلوک های عصبی
  • تحریک ستون فقرات

این تجویز بستگی به نوع کمردرد و تشخیص پزشک دارد. در برخی مواقع نیاز است تا فرد بیمار به طور کامل استراحت کرده و از هرگونه تحرک در ناحیه کمر پیشگیری نماید. برای این کار معمولا از بریس‌ استفاده می‌شود که وظیفه بی‌تحرکی، پوسچر و محافظت از ستون فقرات را بر عهده دارد. پوسچر به نحوه‌ قرارگرفتن ستون فقرات در حالت ایستاده گفته می‌شود.

بریس‌ این کار با در نظر گرفتن انحنای طبیعی بدن و طراز ستون فقرات انجام داده و ضمن اصلاح اختلالات ایجادشده، باعث بهبود پوسچر طبیعی می‌شود.

  • جراحی: در صورتی که آسیب وارد شده به کمر بسیار جدی باشد و روش‎های عنوان شده تاثیر بر کاهش میزان درد و بهبود نداشته باشند، عمل جراحی کمر پیشنهاد می‌شود.

البته ذکر این نکته لازم است که عمل جراحی در تمامی موارد موفقیت‌آمیز نیست و ممکن است نتیجه مثبتی برای بیمار نداشته باشد. از این رو به عنوان آخرین راهکار توصیه می‌گردد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با انواع کمر درد آشنا شدید. همچنین از علائم و نشانه های آنها آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا