زیبایی - آرایشی

سریع ترین راه از بین بردن لک قهوه ای صورت

لکه های قهوه ای روی پوست یکی از مشکلات شایع پوستی است که به خودی خود خطر چندانی برای فرد ندارد؛ اما ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری جدی‌تر داخلی باشد. لکه های قهوه ای روی بدن بیشتر در مناطقی مانند پشت دست، روی صورت، پشت کمر، گردن و حتی ساق پا ایجاد می‌شوند. این لکه‌ها ممکن است به تنهایی و یا به صورت دسته‌ای و یک لکه بزرگ ظاهر شوند. لک صورت در افراد سفیدپوست، مسن و همچنین کسانی که بیشتر در معرض آفتاب قرار دارند، شایع‌تر است؛ اما به طور کلی علت لکه های قهوه ای روی پوست تولید بیش از حد معمول ملانین در لایه بالایی سطح پوست است.

دلایل مختلفی می‌تواند باعث تولید بیش از حد ملانین شده و علت لکه های قهوه ای روی پوست باشد. ملانوسیت ها مانند اسفنج هایی هستند که نور خورشید را به خود جذب می کنند. هر چه پوست بیشتر در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) قرار گیرد، این اسفنج ها از ملانین بیشتر اشباع می شوند و تیره رنگ تر می گردند. از آنجایی‌که لک ‌های قهوه‌ای ظاهر مطلوبی ندارند، اکثر افراد به دنبال راهی برای درمان و رفع آنها هستند. روش‌هایی که در ادامه ذکر میگردند جهت درمان لک قهوه ای صورت به کار برده میشوند.


فهرست مطالب


لک صورت چیست؟

در پوست ما سلول هایی به نام ملانوسیت وجود دارد که وظیفه تولید ملانین یا رنگدانه های پوست را دارد. ملانین ها عامل تغییر رنگ پوست و ایجاد لک صورت هستند. وقتی در تعداد و فعالیت ملانوسیت ها و ملانین ها تغییر یا اختلال ایجاد شود، رنگ پوست تغییر می کند و به اصطلاح لک ایجاد می شود.

سریع ترین راه از بین بردن لک قهوه ای صورت

هر چه مقدار ملانین در پوست بیشتر باشد رنگ پوست تیره تر است. به طور مثال آفتاب گرفتن باعث می شود پوست ملانین ترشح کند و تیره تر شود.

لکه هایی که بر اثر این تغییرات تشکیل می شوند دو دسته هستند

  • لک های ذاتی یا ژنتیکی : این لک ها به صورت ژنتیکی منتقل می شوند و برطرف شدن آنها نسبت به لک های اکتسابی دشوار می باشد.
  • لک های اکتسابی : لک هایی هستند بر اثر مشکلاتی مانند جای جوش، آفتاب سوختگی، مشکلات هورمونی یا مشکلات کبد، مصرف داروهایی مثل قرص های ضد بارداری، کمبود ویتامین ها و تماس با مواد شیمیایی ایجاد می شوند. این لک ها عمدتا ب لایه برداری مناسب و مراقبت های خاص پوست برطرف می شوند. 

علت لکه های قهوه ای روی صورت چیست؟

  1. نور خورشید
  2. تغییرات هورمونی
  3. افزایش ملانین بدن
  4. داشتن حساسیت پوستی
  5. اختلالات کبدی
  6. التهابات پوستی
  7. عوارض دارویی
  8. عوامل ژنتیکی
  9. کمبود ویتامین

نور خورشید

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، می تواند یکی از اصلی ترین دلایل پیدایش لکه های قهوه ای روی صورت باشد. استفاده از کرم ضد آفتاب می تواند بهترین راهکار برای پیشگیری این عارضه محسوب شود. به یاد داشته باشید قرار گرفتن زیر نور آفتاب یا اتاقک های بزنزه بدون ضد آفتاب، قطعا صورت شما را دچار لک خواهد کرد.

تغییرات هورمونی

نوسانات هورمون ها در بدن سهم عمده ای در ایجاد لکه های قهوه ای دارند. این اختلالات ممکن است در اثر بارداری، بیماری تیروئید یا غیره باشند. همچنین تغییر سطح استروژن و پروژسترون در دوران پریودی نیز می تواند این لک ها را روی صورت و پوست بدن شما ایجاد کند.

جالب و آموزنده  میلیا چیست و انواع آن

نکته» بهتر است جهت پیشگیری از لک، از خوردن قرص های بارداری پرهیز کنید.

افزایش ملانین

ملانین ماده ای است که از پوست در برابر اشعه UV محافظت می کند. افزایش این ماده در بدن اگر بیش از حد معمول باشد، لک های قهوه ای رنگ را روی صورت ایجاد می کند. شاید برایتان جالب باشد بدانید در دوران بارداری یکی از دلایل تیرگی های پوستی، بالارفتن میزان ملانین است. به عبارتی افزایش ملانین در بدن می تواند علت لکه های قهوه ای روی صورت باشد.

حساسیت پوستی

ممکن است استفاده از برخی محصولات آرایشی، حساسیتی روی پوست شما ایجاد کند و آن را به صورت لک های تیره رنگ نشان دهد. برای پیشگیری از این اتفاق بهتر است از شوینده صورت اصل و متناسب با پوستتان استفاده کنید.

اختلال کبد

بیماری های کبدی نیز می توانند دلیل پیدایش لک های تیره صورت باشند. برای درمان لک های ناشی از اختلال کبد باید به موقع عمل کنید. در غیر این صورت حذف آن ها کمی دشوار خواهد شد. از همین رو اگر کبد چرب دارید، حتما برای جلوگیری از لک های پوستی به پزشک مراجعه کنید.

به یاد داشته باشید برخی دیگر از بیماری ها مانند نارسایی کلیوی، روماتیسم، آسم و غیره نیز ممکن است لک های تیره رنگی روی صورت شما پدید آورند. البته این تیرگی ها معمولا پایدار نیستند و کمتر از یک هفته باقی می مانند.

التهابات پوستی

اگر در اثر آفتاب سوختگی، بیماری هایی چون لوپوس اریتماتویا و لیکن پلان، اگزما، پسوریازیس، آکنه یا جای زخم، پوست صورت شما دچار التهاب شده و درمان نشود، در ادامه ممکن است شاهد لک های قهوه ای رنگ روی صورتتان باشید.

تاثیر ژنتیک

برخی از افراد به صورت مادرزادی با کک ومک هایی متولد می شوند، از همین رو عوامل ژنتیکی و ارثی نیز می توانند علت لکه های قهوه ای روی صورت باشند.

عوارض دارویی

مصرف بعضی از داروها مانند استروژن، تتراسایکلین، فنی ‌توئین، کلرپرومازین، داروهای ضد سرطان و ضد مالاریا، تولید رنگدانه های قهوه ای پوست را افزایش می دهند و روی صورت شما لکه های تیره به وجود می آورند. اگر هنوز هم از لک های صورتتان رنج می برید بهتر است در مورد داروهای مورد استفاده خود با پزشکتان مشورت کنید.

کمبود ویتامین

لکه های پوستی می توانند به دلیل کمبود برخی ویتامین های بدن مانند ویتامین A، B12، C و اسید فولیک پدید آیند. با مصرف غذاهای سرشار از ویتامین به خصوص B12، می توانید این کمبود را جبران کرده و از بروز لک های تیره جلوگیری کنید.

لکه های قهوه ای روی پوست صورت نشانه چیست؟

چهار علت اصلی وجود دارند که عامل بروز لک قهوه ای روی صورت هستند:

  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • تغییرات هورمونی
  • ژنتیک
  • سن

در بسیاری از موارد لک‌های قهوه‌ای به عنوان لنتیگوی خورشیدی شناخته می‌شوند و بخشی از روند طبیعی پیری پوست به شمار می‌آیند. بعضی از مردم به این لک‌ها، لک‌های پیری یا کبدی می‌گویند. معمولا هرچه سن بالاتر می‌رود، تعداد این لک‌ها بیشتر می‌شود. نور خورشید در ایجاد لک‌های قهوه‌ای سهم عمده‌ای دارد. اگر بدون استفاده از کرم ضد آفتاب به مدت طولانی زیر نور خورشید قرار بگیرید و بارها و بارها خود را برنزه کرده باشید، احتمالا لک‌های تیره زیادی روی پوست خود دارید.

جالب و آموزنده  آکنه چیست؟ + روش‌های درمان آکنه صورت چیست؟ + هفت نکته برای حداکثر اثر درمان ضد اکنه

یکی دیگر از علت‌های بروز لک قهوه‌ای روی پوست خانم‌ها تغییرات هورمونی به ویژه در دوران بارداری است. در دوران بارداری ممکن است آکنه‌های روی پوست از بین برود و ریزش مو نیز کم شود اما لک‌های حاملگی بوجود آید. این لک‌ها بیشتر روی پیشانی و گونه‌ها مشاهده می‌شوند. بر اثر استفاده از قرص ضد بارداری نیز این نوع از لک‌ها ممکن است بوجود آیند. در طول دوره قاعدگی هم تغییر در سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون ممکن است ایجاد لک نماید.

چگونه لکه های قهوه ای صورت را از بین ببریم؟

انتخاب بهترین گزینه‌ی درمانی به علت بروز لکه، اندازه‌ی آن و ناحیه‌ای از بدن که تحت تاثیر قرار داده است، بستگی دارد. بعضی از لکه‌های تیره، از جمله لکه‌های ناشی از آکنه، ممکن است به‌مرور زمان خودبه‌خود محو شوند. بعضی از آن‌ها را هم می‌توان با درمان‌های موضعی از بین برد، اما غالبا به چند ماه زمان نیاز است. راه‌کارهای تخصصی‌تر مثل کرایوسرجری، لیزر درمانی و لایه‌برداری شیمیایی معمولا می‌توانند لکه‌های تیره را به‌طور کامل از بین ببرند، اما ممکن است برای افرادی که پوست حساس دارند گزینه‌‌ی مناسبی نباشند.

روش‌های پزشکی

متخصص پوست ممکن است یکی از روش‌های زیر را برای درمان لکه های قهوه ای صورت و سایر نواحی بدن توصیه کند:

  1. لیزردرمانی؛ در این روش، نور ملانین را هدف قرار می‌دهد و لکه‌های تیره را از بین می‌برد. عوارض لیزردرمانی شامل کبودی، تورم، قرمزی، اسکار (جای زخم)، عفونت و تغییر بافت پوست است.
  2. میکرودرم ابریژن؛ متخصص پوست از دستگاه‌ی خاصی که دارای سطح ساینده است برای برداشتن لایه‌ی بیرونی پوست استفاده می‌کند. این روش درمانی باعث شکل‌گیری کلاژن جدید می‌شود که این ممکن است به کاهش لکه‌ها کمک کند. بعد از میکرودرم احتمالا پوست برای مدتی صورتی رنگ است، اما به‌طور کلی این تکنیک کم‌خطر تلقی می‌شود.
  3. لایه‌برداری شیمیایی؛ سطح پوست با استفاده از یک محلول لایه‌برداری می‌شود تا به‌تدریج لکه‌های قهوه ای از بین بروند. تحریک پوست از عوارض احتمالی لایه‌برداری شیمیایی است.
  4. کرایوسرجری؛ کرایوسرجری لکه‌های ناشی از افزایش سن را با انجماد از بین می‌برد. از خطرات احتمالی می‌توان به سفید شدن دائمی مناطق تحت درمان اشاره کرد.
  5. کرم‌های روشن‌کننده‌ی پوست (نیازمند نسخه)؛ هیدروکینون که ماده‌ی فعال در کرم‌های روشن کننده است، به‌تدریج با کاهش تولید ملانین باعث کم‌رنگ شدن لکه‌ های قهوه ای روی پوست می‌شود. استفاده‌ی طولانی‌مدت از محصولات حاوی این ماده خطرناک بوده و ممکن است در غلظت‌های بالا احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد. به همین دلیل، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، غلظت هیدروکینون را به ۳ تا ۴ درصد در محصولات تجویزی و ۲ درصد در محصولات بدون نسخه (OTC) محدود کرده است.
  6. قرص برای از بین بردن لک صورت: در بازار قرص هایی زیادی برای جوانسازی و تقویت پوست وجود دارد که انواع آن بسیار زیاد است مانند:
  • قرص زینک
  • ویتامین آ
  • ویتامین ث
  • مکمل ها

این ها همه از انواع بسیار مختلف؛ جویدنی، قرص و کپسول وجود دارند. اما به طور تخصصی برای درمان قطعی لک صورت تعداد این قرص ها اندک می شود.

آنتی بیوتیک ها

از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان آکنه می توان هم به‌صورت موضعی و هم خوراکی استفاده شود. آنتی‌بیوتیک‌ها با پاک‌سازی پوست از باکتری‌های آکنه‌ساز و کاهش التهاب به بهبود وضعیت پوست شما کمک می‌کنند.

محصولات موضعی آن به‌صورت کرم، ژل، محلول، پد و لوسیون موجود است. آنتی‌بیوتیک‌های موضعی توانایی نفوذ به پوست و پاک‌سازی آکنه‌های بیشتر در اعماق پوست را دارند، درحالی‌که آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی در سراسر بدن جذب می‌شوند. بااین‌حال، آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی اغلب عوارض جانبی بیشتری نسبت به انواع موضعی دارند اما می‌توان از آن‌ها برای انواع شدیدتر آکنه استفاده کرد. درباره نارسایی کلیه بیشتر بخوانید.

جالب و آموزنده  از بین بردن سریع کبودی صورت بعد از عمل بینی با انجام این 10 کار به گفته دکتر فرزان نقشوار

رتینوئیدها یا مشتقات ویتامین A

این دارو هم  به دو شکل موضعی و خوراکی در دسترس می باشد. رتینوئیدهای موضعی با تاثیر بر نحوه رشد و ریزش پوست، آکنه‌های متوسط تا شدید را بهبود می‌بخشند. می‌توان از آن‌ها در ترکیب با سایر داروهای آکنه مانند بنزوئیل پروکساید و آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی استفاده کرد. رتینوئیدهای موضعی عوارض جانبی شدید رتینوئیدهای خوراکی را ندارند اما  برای زنان باردار یا شیرده توصیه نمی‌شوند.

این روزها، فرم تزریقی محصولات روشن‌کننده‌ی پوست در دسترس است، اما سازمان غذا و داروی آمریکا آن‌ها را توصیه نمی‌کند. چرا که شواهد کافی درباره‌ی عملکرد و خطرات این محصولات وجود ندارد.

داروی هیدروکینون

داروی هیدروکینون از فرآورده‌های دارویی ضد پیگمنتاسیون (Anti-Pigmentation) است که برای کاهش موقت زیادی رنگدانه پوست در مواردی مانند کک و مک، کلوآسما و ملاسما، لنتیگوی دوران پیری و سایر حالات زیادی ناخواسته رنگدانه ملانین مصرف می‌شود. از این دارو همچنین برای لکه‌هایی که در اثر آسیب به پوست یا ناشی از خورشید ایجاد می‌شوند استفاده می‌شود.

داروی هیدروکینون تولید پیگمان ملانین را با مهار آنزیم تیروزیناز که در مرحله آغازی مسیر بیوسنتز پیگمان ملانین دخیل است کاهش می‌دهد.

درمان خانگی لکه های قهوه ای روی صورت

از روش های خانگی که در زیر اشاره می شود نیز می توانید برای از بین بردن لک های قهوه ای استفاده کنید. 

۱- شیر، بهترین مواد غذایی برای تقویت پوست

شیر یک ماده غذایی است که برای تقویت و از بین بردن خشکی، التهاب یا لک بسیار مفید است. چربی موجود در شیر، موجب کنترل چربی پوست، تامین رطوبت و حفظ سلامت پوستتان می شود. سالیسیلیک اسید موجود در شیر اثر شگفت انگیزی در رفع لک ها و التهاب پوست دارد. برای استفاده از شیر به این صورت است که یک پد یا پنبه آرایشی آغشته به شیر را روی لک های پوستی خود مالیده و پس از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را بشویید. برای کسب نتیجه بهتر، باید ۲ تا ۳ بار در روز این کار را انجام دهید.

۲- زردچوبه، بهترین ماسک خانگی برای از بین بردن لک

زردچوبه دارای مقادیر بسیار زیادی آنتی اکسیدان است و قدرت ضد التهابی بالایی دارد.با کمک زردچوبه می توانید علاوه بر کاهش لک از بروز مجدد این مشکل جلوگیری کنید. برای تهیه این ماسک موارد زیر مورد نیاز است:

  • یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه
  • ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری عسل
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل

تمام موارد بالا را در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس آن را بر روی پوست خود مالیده و پس از گذشت ۲۰ دقیقه به خوبی آب بکشید. از این ماسک می توانید ۲ تا ۳ بار در هفته استفاده کنید.

۳- لیمو و عسل، سریع ترین راه از بین بردن لک صورت خانگی

میوه لیمو سرشار از ویتامین C است و خواصی مانند آنتی باکتریال، لایه برداری و روشن کنندگی دارد. عسل نیز باعث رفع نیازهای پوست است و عملکرد لیمو را تعدیل می کند و از خشکی پوست جلوگیری می کند.

برای تهیه این ماسک ضد لک، آب یک لیمو سبز را گرفته و از صافی رد کنید و یک قاشق عسل به آن اضافه کنید. به کمک پنبه آغشته به محلول به لک های صورت مالیده و پس از گذشت ۳۰ دقیقه پوستتان را با آب بشویید. در مصرف این ماسک زیاده روی نکنید چرا که ممکن است باعث خشکی پوست شود.

جالب و آموزنده  آیا کیفیت محصولات تراست خوبه؟

۴- از بین بردن لک صورت با خمیردندان

حقیقت این است که ایده استفاده از خمیردندان برای رفع لک‌های پوستی اگرچه خطرناک است، اما کاملا بی‌اساس نیست.

برخی تحقیقات جانبی انجام شده در این زمینه، نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در خمیردندان، ممکن است به رفع برخی از انواع لک و آکنه‌های پوستی کمک کنند:

پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن یا پراکسید کاربامید، خاصیت آنتی باکتریال و سفید کنندگی فوق‌العاده قدرتمندی دارد. این نوع مواد، با کاهش تولید رنگدانه‌های طبیعی پوست (ملانین)، می‌توانند لک و تیرگی‌ها را از بین ببرند. همچنین، خاصیت لایه برداری پراکسید هیدروژن در کاهش نقاط تیره پوست موثر است.

مواد معدنی

کربنات کلسیم و روی به کار رفته در ساختار خمیردندان‌ها، نیازهای تغذیه‌ای سلول‌های پوستی را تامین می‌کنند و قدرت بازسازی این بافت را افزایش می‌دهند.

مضرات استفاده از خمیردندان به عنوان ماسک صورت:

حالا که با ترکیبات موثر و ضد لک موجود در خمیردندان آشنا شده‌اید، بهتر است قسمت دیگر ماجرا را هم ببینید. خمیردندان‌ها در کنار تمام مواد ذکر شده، حاوی ترکیبات شیمیایی دیگری هستند که می‌توانند سلامت و زیبایی پوستتان را به خطر بیندازند. خمیردندان‌ها اساسا برای تمیز کردن سطح سخت و مقاوم دندان تولید شده‌اند. آنها حاوی ترکیبات ساینده و سفید کننده‌ای هستند که می‌توانند بافت ظریف پوست را تهدید کنند.

دکتر لورن پلورچ، متخصص پوست در مرکز پوست و سرطان جورجیا، در این خصوص می‌گوید: “ساختار شیمیایی و بافت خشن خمیردندان، می‌تواند پوستتان را تحریک کند و باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند درماتیت تماسی شود. علاوه بر این، استفاده از خمیردندان به عنوان درمان موضعی، تعادل فیزیولوژیک پوست شما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.”

استفاده از خمیردندان ممکن است پوست شما را دچار این مشکلات جانبی نیز بنماید:

  • سطح PH پوستتان را به هم می‌ریزد.
  • به دلیل خاصیت لایه برداری کنترل نشده، سد لیپیدی پوست را از بین می‌برد.
  • رطوبت طبیعی پوست را کاهش می‌دهد و باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل خشکی، پوسته پوسته شدن و دهیدراتاسیون می‌شود.
  • امکان ایجاد حساسیت پوستی، التهاب و قرمزی را افزایش می‌دهد.

از بین بردن لک صورت در خانه با ماسک خمیردندان

از هزاران سال پیش تا کنون، ماسک‌های خانگی یکی از محبوب‌ترین راهکارها برای از بین بردن لک و جوش صورت شناخته می‌شوند. دستور ساخت این ترکیبات، معمولا به صورت نسل به نسل یا دست نوشته‌های قدیمی به عصر حاضر منتقل شده‌ است. این ماسک‌های خانگی، اغلب از ترکیبات طبیعی و ارگانیک تولید می‌شوند. حتی اثر معجزه آسای بسیاری از آنها در علم پزشکی نیز ثابت شده و غیر قابل انکار است.

اما در این بین، ماسک‌های متفاوتی به چشم می‌خورند که حاوی ترکیبات شیمیایی و مدرنی مانند خمیر دندان هستند. بسیاری از بلاگرهای زیبایی و سلبریتی‌ها نیز با انتشار ویدئوهای آموزشی، تاثیر ضد لک و حتی ضد جوش خمیردندان را تایید کرده‌اند.

درمان لکه قهوه ای پوست با اسرار طب سنتی 

بدون شک علم و تجربه در کنار هم راهکاری قطعی برای درمان لک های قهوه ای رنگ هستند. تجربه نشان می دهد استفاده از روش های سنتی و خانگی نیز می تواند به درمان لک های صورت کمک کند. در ادامه با چند ترکیب معجزه آسا آشنا خواهید شد.

۱- آبلیمو

آب لیمو تازه می تواند شفافیت و درخشندگی صورت شما را دوچندان کند. این ماده طبیعی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، خاصیت اسیدی و ویتامینC  فراوان باعث از بین بردن لک های پوستی می شود و جان تازه ای به صورت شما می بخشد. در این روش بهتر است لیمو تازه را برش داده و حلقه های آن را روی پوست خود قرار دهید. البته قبل از استفاده پیشنهاد می شود مقداری از آن را روی بازو تست کرده و از عدم حساسیت خود مطمئن شوید.

جالب و آموزنده  تفاوت تونر و میسلار واتر چیست؟

۲- سیب زمینی

سیب زمینی به دلیل داشتن نشاسته در کاهش رنگدانه های پوستی بسیار موثر عمل می کند. از همین رو برای رفع لک های قهوه ای صورت، پیشنهاد می شود مقداری سیب زمینی را پوست کرده و سپس رنده کنید. سیب زمینی رنده شده را با مقداری عسل مخلوط کرده و روی صورت خود به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.

۳- زردچوبه

زردچوبه ادویه محبوب ایرانی هاست که علاوه بر خوش طعم کردن غذا آثار دیگری نیز دارد. این ماده ارگانیک با کنترل تولید ملانین می تواند درمان لک های قهوه ای را به دست گیرد. برای تاثیرگذاری بیشتر این روش، پیشنهاد می شود از ترکیب عسل و زردچوبه استفاده کنید.

۴- آلوئه ورا

آلوئه ورا با خاصیت آبرسانی و ترمیم کنندگی فوق العاده خود می تواند در درمان لک های تیره نقش مهمی را ایفا کند. در این روش تنها کافی است مقداری برگ آلوئه ورا را برش داده و ژل آن را روی صورت خود بزنید.

درمان سریع لک صورت خانگی چگونه است؟

بهترین راه‌کارها عبارت‌اند از:

  1. درمان قطعی لک صورت با سیب‌ زمینی و گلاب امکان‌پذیر است. مخلوط سیب‌زمینی رنده شده و گلاب را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه لک‌دار صورت بگذارید.
  2. از بین بردن لک صورت با خمیردندان و عسل یک روش سریع درمان است. مخلوط این دو را برای ۲۰ دقیقه روی لک‌های صورت بگذارید تا خشک شود. سپس با آب ولرم بشویید.
  3. آب پیاز خاصیت اسیدی دارد و ترکیب آن با عسل می‌تواند یک مخلوط درمان‌کننده فوری لک صورت باشد.

معرفی بهترین ماسک برای لکه های قهوه ای صورت

علت بروز لکه‌های قهوه‌ای روی پوست صورت مختلف است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. بارداری، بالا رفته سن، جای جوش‌های قدیمی، طی کردن دوره درمانی و مصرف داروهای خاص و … از جمله عوامل لکه‌های قهوه‌ای روی پوست صورت هستند. در حقیقت این لکه‌ها زمانی اتفاق می‌افتند که که پوست شما ملاتونین را بیش از حد لازم تولید می‌کند و در نتیجه لکه‌های قهوه‌ای روی پوست تشکیل می‌شوند.

۱- ماسک خانگی آلوئه‌ورا

پوست آلوئه‌ورا را جدا کنید و ژل شفاف داخل آن را بردارید. این ژل را به آرامی روی پوست پاکیزه صورت و گردن بمالید و ۳۰ دقیقه صبر کنید. ۲ بار در صبح و شب این کار را تکرار کنید.

بعد از ۳۰ دقیقه صورت و گردن را با آب ولرم بشورید و سرم یا مرطوب کننده مخصوص پوست‌تان را استفاده کنید.

۲- ماسک خانگی سرکه سیب و آب

مقدار مساوی سرکه سیب و آب را با هم مخلوط کنید. این محلول را به صورت مستقیم روی لکه‌های قهوه‌ای پوست پاکیزه بزنید و خوب روی آن‌ها بمالید. به جای آب می‌توانید چند قطره لیموترش به سرکه سیب اضافه کنید.

یک ترکیب دیگر ۳ قاشق آب پرتقال تازه و ½ قاشق غذاخوری سرکه سیب است. بعد از ۲۰ دقیقه صورت را با آب ولرم بشورید و مرطوب کننده و سرم مخصوص پوست‌تان را استفاده کنید.

۳- ماسک باترمیلک

یک روش درمان لک صورت با باترمیلک است. باترمیلک را روی لکه‌های قهوه‌ای پوست پاکیزه صورت و گردن بمالید و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بشورید. بعد از این مدت صورت را با آب ولرم بشورید و از همان کرم مرطوب کننده یا سرم مخصوص پوست‌تان استفاده کنید. اگر پوستی چرب و مستعد آکنه و جوش دارید کمی آب لیموترش به باترمیلک اضافه کنید.

جالب و آموزنده  مهمترین عوارض کرم دور چشم

۴- ترکیب عجیب ترب کوهی و سرکه سیب

ترب کوهی را رنده کنید و روی پوست صورت و گردن بمالید. ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس با آب ولرم بشورید و از مرطوب کننده و سرم مخصوص پوست‌تان استفاده کنید. این ماسک ضد لک را هفته‌ای ۳ بار تکرار کنید.

اگر می‌خواهید نتیجه بهتری بگیرید مقداری ترب کوهی رنده شده را با ½ پیمانه سرکه سیب ترکیب کنید و در یک شیشه مربا در بسته نگهداری کنید. این ماسک را ۲ هفته در بسته نگهدارید و هر روز یک بار آن را خوب تکان دهید. بعد از ۲ هفته به مدت یک ماه هر روز روی لکه‌های قهوه‌ای صورت و گردن بمالید. این ترکیب را حتما در یخچال نگهداری کنید.

۵- ماسک پاپابا

یک میوه پاپایا سبز انتخاب کنید، آن را برش بزنید و پوست بگیرید و دانه‌هایش را جدا کنید. با غذاساز پاپایا را پوره کنید تا به صورت خمیر درآید. پوره پاپایا را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه روی پوست پاکیزه صورت و گردن بمالید. این کار را یک بار صبح و یک بار شب قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید. سپس با آب ولرم بشورید و پروسه کرم و سرم را انجام دهید.

۶- ماسک جعفری و ماست و جوش شیرین

۱ پیمانه جعفری ساطوری خرد شده، ½ قاشق چایخوری جوش شیرین و ۱ قاشق غذاخوری ماست را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و با هم مخلوط کنید.

ماسک را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست پاکیزه صورت و گردن بمالید و سپس با آب ولرم بشورید. ماسک را هفته‌ای ۲ بار تکرار کنید.

۷- ماسک زردچوبه و آب برنج

در طب سنتی، ماسک زردچوبه جز بهترین ماسک خانگی برای تقویت پوست صورت و بدن و رفع و درمان قطعی لکه‌های قهوه‌ای پوست صورت و گردن است. برای درست کردن این ماسک ۱ قاشق چایخوری زردچوبه را با ۲ قاشق غذاخوری آرد و ۲ قاشق غذاخوری آب برنج مخلوط کنید. ماسک را به صورت دورانی با نوک انگشت روی پوست پاکیزه صورت و گردن بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه با آب ولرم بشورید.

سخن پایانی

شما در این مقاله با لک صورت آشنا شدید. همچنین از سریع ترین راه از بین بردن لک قهوه ای صورت آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

کمبود کدام ویتامین باعث لک صورت می‌شود؟

لکه‌های صورت می‌توانند به علت کمبود ویتامین‌های مختلفی به وجود آیند. برای مثال، کمبود ویتامین C می‌تواند باعث کاهش تولید کلاژن و بهبود آسیب‌های پوستی شود. کمبود ویتامین E نیز ممکن است سبب کاهش حفاظت پوست در برابر آفتاب و آسیب اکسیداتیو شود. همچنین، کمبود ویتامین D و B12 نیز به عواملی مشترک در ایجاد لک صورت تبدیل شده‌اند.

مزوتراپی صورت برای درمان لک صورت تا چه اندازه می تواند مؤثر باشد؟

مزوتراپی صورت، یک روش درمانی غیرجراحی است که در آن مواد مغذی، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و داروها به صورت تزریقی به لایه میانی پوست تزریق می‌شوند. این روش ممکن است برای درمان لک های صورت موثر باشد، اما تأثیر آن به میزان و شدت لکه‌ها بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا