اخبار دندانپزشکی

متخصص غدد شامل چیست؟

هر بیماری، پزشک متخصص مخصوص خود را دارد و افراد در صورت بروز هرگونه مشکل مشخصی باید به متخصص آن حوزه مراجعه نمایند. پزشک متخصص غدد، پزشکی است که در زمینه غدد و هورمون‌هایی که این غدد تولید می‌کنند، تخصص و فعالیت دارد. این متخصص سعی می‌کند با تنظیم متابولیسم بدن عملکرد بدن را بهبود بخشیده و بسیاری از مشکلات مربوط به غدد و متابولیزم را حل نماید. یک پزشک متخصص غدد علاوه بر درمان مشکلات و بیماری‌های بزرگسالان، قادر به درمان مشکلات غددی کودکان نیز می‌باشد. در این صورت به او متخصص غدد اطفال گقته می‌شود.

در صورتی که بیماری‌هایی مانند دیابت، تیروئید، چاقی مفرط، فشار خون بالا، پوکی و تضعیف استخوان داشته باشید، امکان دارد توسط پزشک داخلی به پزشک متخصص غدد ارجاع داده شوید.

در برخی موارد پزشکان داخلی، بیماران دیابتی را نیز به متخصص غدد ارجاع می‌دهند. شاید برایتان سوال باشد که به طور کلی چه زمانی باید به یک متخصص غدد مراجعه کنیم و یک متخصص غدد قادر به درمان چه مشکلاتی می‌باشد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با پزشک متخصص غدد، بیماری‌هایی که این متخصص می‌تواند درمان نماید و همچنین ویژگی‌های بهترین متخصص غدد با شما در میان بگذاریم.


فهرست مطالب


متخصص غدد کیست؟

متخصص غدد و متابولیسم، در زمینه بیماری های مرتبط با هورمون های بدن و شایع ترین بیماری های سیستم غدد درون ریز فعالیت می کند. یک متخصص غدد می تواند مشکلات هورمونی و عوارض ناشی از آنها را تشخیص دهد و درمان کند.

هورمون ها متابولیسم، تنفس، رشد، تولید مثل، درک حسی و حرکت را تنظیم می کنند. عدم تعادل هورمون ها، دلیل اصلی طیف گسترده ای از بیماری ها است. انسان بیش از ۵۰ هورمون مختلف دارد. آنها می توانند در مقادیر بسیار کمی وجود داشته باشند. اما با این حال، حتی در مقادیر کم هم هنوز تأثیر قابل توجهی در عملکرد و رشد بدن دارند.

متخصص غدد

غدد درون ریز شامل طیف گسترده ای از سیستم ها در بدن انسان است. بافت های غدد درون ریز شامل غده فوق کلیه، هیپوتالاموس، تخمدان ها و بیضه ها هستند.

سه گروه گسترده از اختلالات غدد درون ریز وجود دارد. اگر پزشک عمومی شما به این موضوع شک کند که علت اصلی بیماری شما مربوط به عدم تعادل هورمون است، ممکن است شما را به یک متخصص غدد درون ریز ارجاع دهد. یک متخصص غدد درون ریز قصد دارد تعادل هورمون ها را به سیستم های بدن تان بازگرداند.

غدد درون ریز شاخه ای از رشته پزشکی است که به بیماری های مربوط به هورمون ها و غدد ترشح کننده آنها (غدد درون ریز) می پردازد. غدد ترشح کننده هورمون ها عبارتند از:

  • بیضه: غدد تناسلی (غدد جنسی) در مردان است که حاوی اسپرم می باشد.
  • تخمدان ها: غدد تولید مثل (غدد جنسی) در ماده هایی که دارای تخم هستند.
  • لوزالمعده: غده ای واقع در شکم شماست که انسولین و گلوکاگون تولید می کند.
  • غدد پاراتیروئید: چهار غده کوچک در گردن شما که میزان کلسیم خون را کنترل می کنند.
  • هیپوتالاموس: غده کوچکی که در پایه مغز شما قرار دارد و دما، گرسنگی و تشنگی بدن را کنترل می کند.
  • تیروئید: غده ای به شکل پروانه در گردن شما است که متابولیسم، انرژی و رشد و نمو مغز شما را کنترل می کند.
  • غده هیپوفیز: غده ای به اندازه نخود در قاعده مغز شما واقع شده و تمام هورمون های دیگر را کنترل می کند.
  • غده پینه آل: غده ای است که در نزدیکی مرکز مغز یافت می شود و ممکن است با الگوی خواب شما مرتبط باشد.
  • تیموس: غده ای در قسمت فوقانی قفسه سینه شما که در مراحل اولیه زندگی به رشد سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
  • غدد فوق کلیوی: یک جفت غده، یکی در هر طرف شکم، در بالای کلیه های شما قرار دارد. آنها بر فشار خون، متابولیسم، پاسخ استرس و هورمون های جنسی شما کنترل می کنند.
جالب و آموزنده  همه چیز درباره پریودنتیت لثه

متخصص غدد و ژنیکوماستی

ژنیکوماستی عارضه ای در مردان که با بزرگ شدن بافت سینه همراه است، گاهی فقط یکی از سینه ها و گاهی هر دو سینه به طور یکسان و یا متفاوت بزرگ می شود. علت اصلی این پدیده اختلال در سیستم غدد درون ریز می‌باشد؛ به این صورت که نسبت استروژن به تستسترون زیاد می‌شود که دلیل آن می‌تواند کاهش تستسترون و یا افزایش استروژن در فرد باشد.

این پدیده معمولا در سه گروه سنی شامل نوزادان، جوانان در سنین بلوغ و افراد مسن بروز می کند که شرایط درمان هر کدام متفاوت است، گاهی اوقات این عارضه به خودی خود از بین می‌رود و نیاز به درمان خاصی ندارد و گاهی نیز باید به فکر درمان بود.

تشخیص ژنیکوماستی​:

جهت تشخیص بزرگ شدن سینه در آقایان، ابتدا پزشک به بررسی سوابق پزشکی بیمار و داروهای مصرفی می پردازد. سپس معاینه فیزیکی سینه و بررسی بافت سینه نیز می تواند به تشخیص قطعی کمک می کند. آزمایش خون و ماموگرافی نیز معمولاً از سوی پزشک تجویز می شود. سی تی اسکن، MRI، اولتراسوند بیضه ای و بیوپسی از بافت، از دیگر تست های تشخیصی ژنیکوماستی (Gynecomastia) هستند. برخی شرایط می توانند منجر به بروز علائم مشابه شوند. هدف از معاینه این است که پزشک اطمینان یابد که التهاب سینه به دلیل ژنیکوماستی است، و یا دلایل دیگری دارد. برخی شرایط یکسان که منجر به بروز علائم مشابه ژنیکوماستی می شوند، وجود چربی در بافت سینه، سرطان سینه و آبسه سینه،که همان عفونت در بافت سینه می باشد.

متخصص غدد ژنیکوماستی:

روش های درمان این بیماری به طور مستقیم به نوع آسیب شناسی و درجه توسعه آن بستگی دارد. به عنوان مثال، ژنیکوماستی در کودکان در بیشتر موارد خود به خود از بین می رود. در نوجوانان، هنگامی که سطح تستوسترون در خون پس از بلوغ تثبیت شود، علائم آن از بین می رود.

در بیشتر موارد، ژنیکوماستی خود به خود و بدون نیاز به اقدامات درمانی بهبود می یابد. با این حال، در صورتی که اختلالاتی مانند سوء تغذیه و یا سیروز کبدی علت بزرگ شدن و التهاب سینه باشد، باید نسبت به درمان اقدام شود. در صورتی که مصرف دارو منجر به بروز ژنیکوماستی شده باشد، مصرف آن دارو باید قطع و داوری جدیدی جایگزین شود. به طور کل، در صورت بروز درد و ناراحتی و عدم بهبود علائم، بایستی اقدامات درمانی آغاز شود. که شامل:

  • مصرف دارو
  • داروهایی مانند تاموکسیفن و رالوکسیفن که به درمان سرطان سینه و یا سایر اختلالات کمک می کند.
  • جراحی و برداشتن بافت اضافی سینه
  • در صورتی که بیمار از ظاهر بزرگ سینه خود ناراضی باشد، می تواند تحت جراحی قرار بگیرد.
جالب و آموزنده  ایمپلنت دندان و پیوند استخوان

متخصص غدد زیر بغل

زیر بغل یک منطقه حساس است که شامل اعصاب ، رگهای خونی و غدد لنفاوی می باشد. بنابراین غیر معمول نیست که احساس ناراحتی و درد در زیر بغل حس کنید. این درد می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و اغلب نتیجه عفونت ، التهاب یا تحریک است. با این حال ، موارد شدیدتر ممکن است نشانه ای از یک بیماری جدی باشد.

متخصص غدد زیر بغل

دلایل زیادی برای درد زیر بغل وجود دارد که می تواند از یک حالت بی اهمیت تا یک عارضه جدی متغیر باشد. تحریک ناشی از دئودورانت ، عفونت در غدد عرق ، صدمات ، فشرده سازی عصب یا حتی سرطان تنها برخی از این احتمالات است. درد ممکن است به تنهایی اتفاق بیفتد یا با بثورات ، تورم غدد لنفاوی یا سایر علائم همراه باشد.

تشخیص اغلب با یک شرح حال دقیق و معاینه فیزیکی آغاز می شود ، اما ممکن است برای تعیین علت و مشخص کردن بهترین روش درمانی ، آزمایش خون و آزمایشات تصویربرداری لازم باشد.

علت تورم غدد لنفاوی زیر بغل چیست؟

محل تورم غدد لنفاوی معمولاً دلیل مشکل را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، تورم غدد لنفاوی در گردن، اغلب نشانه عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است.

هنگامی که غدد لنفاوی زیر بغل متورم می‌شوند، بدن شما ممکن است با عفونت ویروسی یا چندین بیماری دیگر مبارزه کند؛ علل بالقوه تورم غدد لنفاوی زیر بغل می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. عفونت ویروسی

ویروس‌های رایج می‌توانند باعث تورم در یک یا چند غدد لنفاوی زیر بغل شوند که معمولا شامل موارد زیر است:

  • آنفولانزا
  • سرماخوردگی
  • مونونوکلئوز

عفونت‌های ویروسی جدی‌تری که ممکن است باعث بزرگ شدن غدد لنفاوی شوند عبارتند از تبخال، سرخچه و HIV.

این ویروس‌ها همچنین ممکن است باعث بزرگ شدن غدد لنفاوی گردن نیز شوند؛ در بسیاری از موارد استراحت، مایعات و زمان تنها کاری است که می‌توان انجام داد تا سیستم ایمنی بدن بیمار با ویروس مبارزه کند. برای برخی از عفونت‌های ویروسی مانند HIV، ممکن است داروهای ضد ویروسی لازم باشد.

  1. عفونت باکتریایی

برخی از عفونت‌های باکتریایی رایج در بازو یا اطراف دیواره‌ی قفسه سینه، از جمله استافیلوکوک و استرپتوکوک می‌توانند منجر به بزرگ شدن غدد لنفاوی در زیر بغل و سایر نقاط بدن شوند؛ در این شرایط آنتی‌بیوتیک و استراحت معمولا برای غلبه بر عفونت باکتریایی کافی است.

  1. اختلال سیستم ایمنی

شعله‌ور شدن اختلالات خودایمنی، مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید، می‌تواند باعث بزرگ شدن موقت غدد لنفاوی زیر بغل شود که بسته به علت آن، درمان‌ها متفاوت است؛ اما داروهای ضد التهاب، مسکن‌ها و در موارد جدی داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم ایمنی، ممکن است ضروری باشد.

  1. سرطان
جالب و آموزنده  برترین دندانپزشکان ایمپلنت در ایران

انواع خاصی از سرطان به طور مستقیم سیستم لنفاوی را درگیر می‌کند؛ در واقع  لنفوم از غدد لنفاوی نشأت می‌گیرد. لوسمی و سرطان سلول‌های خونی، می‌تواند باعث التهاب و تورم غدد لنفاوی شود.

سرطان‌هایی که در سایر اندام‌ها یا بافت‌ها ایجاد می‌شوند ممکن است در تمام سیستم لنفاوی گسترش یابند. برای مثال سرطان سینه می‌تواند باعث تورم غدد لنفاوی زیر بغل شود؛ توجه داشته‌ باشید که بزرگ شدن غدد لنفاوی در نزدیکی تومور سرطانی اغلب مشکوک به سرطانی بودن آن است. درمان‌های سرطان متفاوت است و ممکن است شامل شیمی‌درمانی، پرتودرمانی، جراحی و روش‌های دیگر باشد.

  1. داروها

در موارد نادر، برخی داروها می‌توانند باعث تورم غدد لنفاوی شوند؛ تعدادی از آن‌ها عبارتند از:

  • مهارکننده‌های ACE، مسدود کننده‌های بتا و گشادکننده عروق برای درمان فشار خون بالا
  • داروهای ضد تشنج، از جمله فنیتوئین و پریمیدون
  • داروهای ضد مالاریا، از جمله کینیدین
  • کاهش‌دهنده‌های اسید اوریک، مانند آلوپورینول

تعویض دارو یا تنظیم دوز ممکن است برای کاهش عوارض جانبی مانند بزرگ شدن غدد لنفاوی کافی باشد.

برای درد زیر بغل باید به چه دکتری مراجعه کنیم؟

درد زیر بغل که ناشی از کشیدگی عضله یا تحریک جزئی است ، ممکن است پس از چند روز استراحت به عضلات ، به خودی خود بهبود یابد . ولی اگر درد زیر بغل دارید که بیش از چند روز طول کشیده یا علائم دیگری مانند تورم یا بثورات پوستی وجود دارد ، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. در صورت مشکوک بودن به سرطان ، ممکن است به یک متخصص خون که متخصص اختلالات غدد لنفاوی است یا یک متخصص سرطان پستان مراجعه کنید.

اگر در زیر بازوی خود بثورات یا سایر علائم مشکلات پوستی مشاهده کردید ، به یک متخصص پوست مراجعه کنید. درمان به موقع و زود هنگام هر بیماری منجر به نتایج بهتری می شود. تصمیم گیری در مورد زمان مراجعه به پزشک به شدت درد شما بستگی دارد ، اینکه آیا این علائم فعالیت های روزمره و موارد دیگر را محدود می کند.

اگر درد زیر بغل همراه با درد قفسه سینه ، تنگی نفس ، گزگز دست یا انگشتان یا حالت تهوع و استفراغ است ، فوراً به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر علائمی از عفونت مانند تب و لرز ، قرمزی یا تخلیه دارید ، به دنبال مراقبت سریع باشید.

علائم تعریق شبانه ، توده پستان یا کاهش وزن ناخواسته نیز، نیاز به اقدام فوری دارد. اگر علائم شما خفیف است اما همچنان پایدار است ، برای ملاقات با پزشک خود وقت بگیرید. درد روشی است که بدن ما به ما می گوید مشکلی درون ما وجود دارد.

متخصص غدد طب سنتی

اساس طب سنتی، اخلاط چهارگانه و مزاج ها می باشد. حتما تا به حال کلمه مزاج را شنیده اید. براساس این طب، همه چیز مزاج جداگانه ای دارد. از خوراکی ها و فصول و کشورها گرفته تا افراد. در صورتی که مزاج طبیعی افراد از اعتدال خارج شود و یا دچار غلبه مزاج های دیگر شود، فرد دچار بیماری می شود. پزشکان طب سنتی برای رفع این مشکلات و بازگشت بدن به حالت اعتدال، از داروهای گیاهی و شیوه های اصلاح سبک زندگی کمک می گیرند.

جالب و آموزنده  علت سردرد حاملگی چیست؟

پزشک طب سنتی چگونه بیماری را تشخیص می دهد؟

یک پزشک طب سنتی با معاینه فیزیکی و روحی بیمار و با توجه به مزاج عضو یا اعضایی که دچار درد هستند، بیماری را تشخیص می دهد. به طور کلی بیماری ها در طب سنتی به دو دسته تقسیم می شوند: بیماری های ساده و بیماری های مرکب. بیماری های ساده بیماری هایی هستند که در نتیجه سوء مزاج اندام ها به وجود می آیند و بیماری های مرکب بیماری هایی هستند که درنتیجه بیماری های مادرزادی به وجود می آیند.

یکی از اولین قدم ها تشخیص بیماری در طب سنتی، تشخیص مزاج بیمار است. عوامل زیر در مزاج شناسی بیمار تاثیر دارند:

  • رنگ صورت، افراد سفید پوست معمولا دچار سردی مزاج و افراد گندم گون دچار گرمی مزاج هستند.
  • نبض
  • پوست
  • تراکم و حالت مو
  • جنسیت
  • فرم جمجمه

طب سنتی روش های مختلفی برای درمان بیماری ها دارد. رایج ترین شیوه های درمانی این طب عبارتند از:

  • حجامت

حجامت یکی از روش های درمانی طب سنتی است که سیستم ایمنی را تحریک کرده و باعث خارج شدن مواد سمی و تصفیه خون افراد می شود. این روش باعث تنظیم سیستم انعقادی، بهبود اکسیژن رسانی به قلب و تولید لنف می شود. توجه داشته باشید که این روش برای همه افراد مناسب نیست و تنها باید با تجویز پزشک انجام شود.

  • ماساژ

ماساژ با استفاده از روغن های درمانی، می تواند در درمان بسیاری از دردهای مفصلی و عضلانی موثر باشد. البته نوع ماساژ و روغن مورد استفاده باید توسط پزشک مشخص شود.

  • داروهای گیاهی
  • زالو درمانی

متخصص غدد قد

می ‌دانیم که افراد قد کوتاه چه احساسی دارند. اما اگر نوجوان هستید امیدی هست که از قد ژنتیکی که دارید بلندتر شوید. اگر بین ۱۷ تا ۲۱ سال سن دارید هنوز امیدی برای این کار هست؛ ولی به شرط این که صفحات رشدتان با هم ترکیب نشده باشند، در غیر این صورت نمی توان کاری در این زمینه انجام داد. بهترین پزشک و مرکز برای بررسی دقیق صفحه رشد و تخمین میزان رشد باقی مانده مراجعه به کلینک ارتوپدی می باشد. در این مراکز با بررسی دقیق صفحه رشد توسط تصویر برداری میزان رشد باقی مانده تخمین زده میشود و در صورت نیاز روشهایی برای کمک به تشدید این رشد انجام میشود. در صورتیکه رشد به اتمام رسیده باشد روشهای غیر جراحی برای افزایش قد به شما معرفی می شود. در انتهای لیست میتوانید لیستی از کلینیک های ارتوپدی که برای رشد قد میتوانند شما را راهنمایی کنند را بیابید.

در کودکان رشد قد ممکن است به طور معمول و طبیعی اتفاق نیافتد، که در این صورت باید به پزشک مراجعه کرد تا راهکارهایی برای افزایش قد ارایه دهد. در ادامه آورده ایم چه دکتری برای افزایش قد می توان مراجعه نمایید :

جالب و آموزنده  درباره ورزش و تمرینات کمر درد

متخصص اطفال و کودکان

متخصص اطفال و کودکان پزشکی است که سلامت کودک شما را بررسی و مدیریت می کند. این مدیریت شامل موارد فیزیکی، رفتاری و سلامت روانی است. این افراد آموزش دیده اند تا بیماری های دوران کودکی را تشخیص دهند و درمانی مناسب برای آن انتخاب نمایند. از این رو بررسی میزان رشد قد کودک متناسب با سن او نیز از وظایف متخصص اطفال است. زمانی که پزشک شک نماید که کودک افزایش قد متناسبی ندارد، برخی معاینات و آزمایشات را انجام خواهد داد. با بررسی نتایج آزمایشات اگر مشکلی در افزایش قد کودک وجود داشته باشد؛ احتمال دارد که شما را به متخصص غدد ارجاع دهد.

متخصص غدد و متابولیسم

به پزشکی که در زمینه ی غدد و هورمون هایی که تولید می کنند تخصص داشته باشد، متخصص غدد و متابولیسم گفته می شود. این متخصص با متابولیزم یا تمام فرایند های بیوشیمیایی سروکار دارد؛ که باعث عملکرد صحیح بدن ازجمله نحوه ی تبدیل غذا به انرژی و رشد بدن می شوند.

زمانی که برای افزایش قد به متخصص غدد مراجعه می کنید؛ پزشک با توجه به سن و وضعیت هورمون های بدن شما تصمیم و درمان مناسبی را اتخاذ می کند. لازم به تاکید مجدد است که اگر صفحه های رشد، که بالاتر هم به آن اشاره کردیم، با هم ترکیب شوند دیگر رشد قد ممکن نیست. از این رو پزشک برای چنین افرادی درمانی نخواهد داشت.

افزایش قد در افراد زیر ۱۵ سال و یا حتی ۱۶ سال امید بیشتری وجود دارد. ولی به عقیده متخصص غدد تنها چیزی که می تواند در این زمینه کمک کند؛ متوقف کننده‌ های استروژن یا مهار کننده های اروماتاز هستند. این دو مورد هم جوشی صفحه رشد را کند می کنند و باعث می شوند فرصت رشد قد، بیشتر شود. در حقیقت ترشح استروژن در بدن منجر به سرعت جوش خوردن صفحات رشد می شود. بنابراین با متوقف کردن ترشح آندروژن که به استروژن تبدیل می شود، شما فرصت بیشتری برای رشد خواهید یافت. بدون روش درمانی مهار استروژن رشد کلی شما در حدود سن ۲۰ سالگی متوقف خواهد شد. با این روش درمانی ۱ تا ۵ سانتی متر احتمال افزایش قد، بیشتر از قد تخمین زده شده وجود خواهد داشت.

برای افرادی زیر ۱۵ سال، توصیه می شود در صورت جواب نگرفتن از متخصص غدد پزشک خود را  تغییر دهند. در صورتی که نتیجه نگرفتند، می توانند از مطالبی که در ادامه مطرح شده پیروی کنند.

قد به عوامل ژنتیکی بستگی دارد . از عوامل میزان رشد، عملکرد غده هیپوفیز و هم چنین عوامل تغذیه و خواب را می توان مطرح کرد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که تاثیر تمرین های ورزشی و کششی بر افزایش قد نیز تاثیرگذار هستند؛ برخی ورزش های خاص تاثیر نسبتا بالایی در افزایش قد افراد دارند. بنابراین داشتن خواب کافی، مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین، آهن، کلسیم و ویتامین آ در میزان رشد قد موثر هستند

جالب و آموزنده  ایمپلنت دیجیتال دندان، مزایا و معایب آن

متخصص ارتوپدی

مراجعه به پزشک ارتوپد و کلینیک ارتوپدی همیشه بهترین انتخاب است چرا که در ابتدا با بررسی صفحه رشد تخمین دقیق از میزان رشد باقی مانده زده شده و در صورت لزوم بدون جراحی درمان افزایش قد اغاز میشود. از طرفی به عنوان آخرین گزینه عمل جراحی برای افزایش قد مطرح است. این عمل توسط متخصص ارتوپدی انجام می شود و عمل نسبتا سنگینی می باشد و به جز در مواقع ضروری پیشنهاد نمی گردد. دوران نقاهت عمل جراحی طولانی و حدود ۸ ماه می باشد. در طی این عمل برخی از استخوان های موجود در پا را شکسته می شود و بعد با فاصله انداختن بین استخوان ها، آن ها را جوش میزنند و در نتیجه قد بلندتر می گردد.

متخصص غدد عفونی

در تعریف این که متخصص عفونی کیست باید گفت : بدن شما خانه میکروبیومی پر از باکتری، پاتوژن، قارچ و ویروس است. به طور معمول، این موجودات میکروسکوپی هیچ مشکلی برای بدن ایجاد نمی کنند و حتی برخی از آنها برای بدن ضروری و مفید هستند. اما گاهی اوقات، میکروارگانیسم ها می توانند باعث بیماری شوند.

متخصص غدد عفونی

همچنین ممکن است پاتوژن ها یا انگل های ایجاد کننده عفونت را از افراد دیگر، حیوانات، حشرات یا مواد غذایی آلوده دریافت کنید. از آنجایی که علائم و شدت آلودگی اغلب متفاوت است، تشخیص و درمان بیماری های عفونی می تواند چالش برانگیز باشد. متخصصان بیماری های عفونی پزشکانی هستند که در شناسایی و درمان طیف وسیعی از این بیماری ها تخصص دارند.

کار یک پزشک یا متخصص عفونی چیست؟

پزشکان بیماری‌های عفونی در مهارت‌های بالینی و آزمایشگاهی آموزش دیده‌اند تا بتوانند به درستی نوع عفونت را تشخیص دهند و بهترین برنامه‌های درمانی را پیشنهاد کنند. این متخصصان باید همیشه درحال مطالعه باشند و اطلاعات خود را به روز نگه دارند. این موضوع به دلایل زیر اهمیت زیادی دارد:

  • افزایش شدت عفونت ها
  • افزایش میزان مقاومت آنتی بیوتیکی میکروارگانیسم ها
  • بروز عفونت های جدید، مانند MRSA یا نورو ویروس
  • افزایش میزان سفرهای بین المللی

پزشکان بیماری های عفونی، خون یا سایر مایعات بدن شما را آزمایش می کنند و به دنبال آنتی بادی های خاص هستند. آنتی بادی ها سلول هایی هستند که توسط سیستم ایمنی بدن ما برای مبارزه با مواد مضر خارجی یا پاتوژن ها تولید می شوند. شناسایی آنتی بادی ها می تواند مشخص کند که چه نوع عفونتی در بدن وجود دارد.

برای عفونت های باکتریایی، درمان معمولاً شامل آنتی بیوتیک است. آنتی بیوتیک ها را می توان به صورت خوراکی یا مستقیماً از طریق IV در رگ دریافت کرد.

سایر عفونت ها ممکن است به داروهای ضد ویروسی، ضد قارچی یا ضد انگلی برای درمان نیاز داشته باشند. در مورد برخی از بیماری های خاص، متخصصان بیماری های عفونی، واکسن را توصیه می کنند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با متخصص غدد آشنا شدید. همچنین از همه ی بیماری هایی که به متخصص غدد مرتبط می شود آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا