زیبایی - آرایشی

علت سوزش پوست بعد از زدن ابرسان چیست؟

علت سوزش پوست بعد از زدن آبرسان چیست؟ چرا وقتی کرم آبرسان میزنم پوستم میسوزه؟ اگر در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالا شما هم با مشکل سوزش پوست بعد از زدن آبرسان روبرو شده‌اید. حقیقت این است که در ترکیبات برخی از کرم‌های آبرسان مواد وجود دارد که ممکن است با پوست‌های حساس سازگار نباشد. در این شرایط وقتی از کرم‌های آبرسان استفاده می‌کنید، پوست شما شروع به سوزش می‌کند و حتی ممکن است ظاهری قرمز و برافروخته پیدا کند. اما مهم‌ترین علت سوزش پوست بعد از زدن آبرسان چیست؟ در این مقاله می‌توانید با علت سوزش پوست بعد از زدن آبرسان پوست و همچنین روش‌های جلوگیری از بروز این مشکل آشنا شوید.

دلیل سوزش پوست هنگام استفاده از ابرسان چیست؟

چرا وقتی کرم آبرسان میزنم پوستم میسوزه؟ در همین ابتدا باید بدانید که سوزش پوست بعد از استفاده از آبرسان دلایل مختلفی دارد. به طور کلی ناسازگار بودن کرم با نوع پوست شما و همچنین استفاده از کرم‌های آبرسان با برندهای ناشناخته و نامعتبر از مهم‌ترین دلایل سوزش پوست بعد از استفاده از آبرسان محسوب می‌شود. اما سوزش پوست بعد از زدن آبرسان ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد. در ادامه این بخش می‌توانید با مهم‌ترین علت سوزش پوست صورت بعد از کرم زدن آشنا شوید.

۱- پوست شما بیش از حد حساس است

یکی از اولین و مهم‌ترین دلایل سوزش پوست بعد از استفاده از آبرسان حساسیت بیش از حد پوست است. اگر پوست شما بعد از استفاده از هر نوع کرم یا ماده آرایشی شروع به ملتهب شدن می‌کند و می‌سوزد، پس پوست بسیار حساسی دارد. در این شرایط باید از کرم‌های آبرسان ملایم که حاوی مواد طبیعی هستند، استفاده کنید. درباره تالاسمی بیشتر بخوانید.

۲- پوست شما می‌سوزد چون در آستانه یائسگی هستید

شاید با دیدن این موضوع متعجب شده باشید، اما خانم‌هایی که در آستانه یائسگی قرار دارند، معمولا پوستشان به طرز عجیبی حساس می‌شود. گاهی اوقات شدت این حساسیت به حدی است که بعد از استفاده از هر نوع ماده آرایشی و کرمی پوست شما دچار التهاب و قرمزی می‌شود. برای رفع این مشکل باید تنها از کرم‌های آبرسان مخصوص پوست‌های حساس استفاده کنید.

۳- به مواد تشکیل دهنده کرم آلرژی دارید

اگر پوست شما نرمال است و بعد از استفاده از کرم آبرسان خاصی دچار سوزش شده‌اید، این نشان می‌دهد که به یکی از ترکیبات این کرم حساسیت دارد. آلرژی داشتن به یک کرم نشان دهنده کیفیت پایین آن نیست، تنها نشان می‌دهد که در این محصول موادی وجود دارد که برای پوست شما مناسب نیست.

از مهم‌ترین ترکیبات حساسیت‌زا در کرم‌های آبرسان می‌توان به نیاسینامید، جوش شیرین، لیمو، الکل، اسید سالیسیلیک، فرمالدهید و رتینوئید اشاره کرد. در صورتی که بعد از استفاده از کرم دچار سوزش شده‌اید، بهتر است هر چه سریع‌تر پوست خود را با آب فراوان بشویید و دیگر از محصول مورد نظر استفاده نکنید.

۴- ممکن است کرم آبرسان شما فیک یا بی‌کیفیت باشد

از کرم آبرسانی استفاده می‌کنید که برند معتبر ندارد و یا آن را از فروشگاه‌های نامعتبر تهیه کرده‌اید، پس احتمال فیک یا بی‌کیفیت بودن این کرم وجود دارد. در ترکیبات کرم‌های تقلبی و فیک موادی وجود دارد که برای پوست مضر هستند و به جای آبرسانی به پوست شما، ممکن است آسیب‌های جبران‌ناپذیری به پوست وارد کنند.

۵- شاید تاریخ انقضای کرم آبرسان شما گذشته است

اگر مدتی از یک کرم‌آبرسان استفاده کرده‌اید و ناگهان پوست شما بعد از استفاده از همان کرم دچار سوزش شده است، احتمالا تاریخ انقضای کرم شما گذشته است. استفاده از کرم‌آبرسانی که تاریخ انقضای آن گذشته است، موجب تحریک شدید پوست و همچنین التهاب و سوزش پوست می‌شود. درباره‌ی ماموگرافی بدانید.

۶- کرم آبرسان با پوست شما سازگاری ندارد

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در زمان تهیه کرم‌های‌آبرسان به آن توجه کنید، سازگار بودن کرم با نوع پوست شما است. اگر پوست حساسی دارید، باید از کرم‌های‌آبرسان مخصوص پوست حساس استفاده کنید و برای پوست چرب یا خشک نیز به دنبال کرم‌های متناسب با پوست باشید. عدم سازگاری کرم با پوست می‌تواند موجب احساس سوزش و حتی بروز التهابات پوستی شود.

جالب و آموزنده  مراقبت های بعد از عمل ماموپلاستی چیست؟

۷- شاید پوست شما آسیب دیده است

اگر پوست شما به دلیل خشکی شدید، پوسته پوسته شده و یا به خاطر قرار گرفتن در معرض نور خورشید پوستتان سوخته است، ممکن است بعد از استفاده از کرم آبرسان احساس سوزش کنید. در واقع این موضوع مربوط به التهابات پوستی است و هیچ ارتباطی به کرم آبرسان ندارید.

۸- بیش از حد از کرم آبرسان استفاده می‌کنید

استفاده از کرم‌های آبرسان برای هیدراته کردن پوست بسیار ضروری است. اما اگر از همین کرم‌های مغذی و مفید بیش از اندازه استفاده کنید، ممکن است دچار مشکل شوید. گاهی اوقات استفاده بیش از حد از کرم‌های آبرسان موجب التهاب، سوزش و خارش پوست می‌شود.

بررسی علت سوزش پوست بعد از استفاده از تونر

تونر یکی از محصولات مراقبت پوستی می باشد که اغلب متشکل از آب و مواد معدنی است. بهترین زمان استفاده از تونر بعد از شوینده صورت و قبل از مرطوب کننده می باشد. این محصول انواع و اقسام مختلفی دارد که عبارت اند از: تونر روشن کننده پوست، آبرسان، لایه بردار، التیام بخش، کنترل چربی و … برخی از تونر های صورت علاوه بر تامین مواد مورد نیاز پوست خاصیت درمانی نیز دارند و تاثیر زیادی در کاهش مشکلات پوستی مانند آکنه، جوش، خشکی پوست دارند.

بیستر بخوانید: خواص زیره سیاه و تفاوت آن با زیره سبز

احساس سوزش صورت پس از استفاده از تونر به علت متعادل سازی ph پوست می باشد اما این موضوع تنها علت نیست بلکه ممکن است تونری که استفاده می کنید متناسب با نوع پوستتان نباشد و بیش از حد آن را خشک کند یا اینکه ممکن است شما ترتیب روتین پوستی را به درستی رعایت نکرده باشید و پس از تونر از یک مرطوب کننده مناسب جهت رطوبت رسانی به پوستتان استفاده نکرده باشید و پوست دچار کم آبی شده باشد. برخی از تونر ها حاوی الکل و اسید های آلفا هیدروکسی هستند که موجب سوزش پوست می شوند. تمام موارد ذکر شده می توانند علل سوزش صورت بعد از استفاده از تونر صورت باشند.

مواد تشکیل دهنده تونر

تونر ها معمولا از آب، عصاره های گیاهی و مرطوب کننده ها تشکیل شده اند. اما به صورت کلی مواد تشکیل دهنده تونر صورت بسته به نوعی که مصرف می کنید امکان دارد حاوی میزان معینی آب یا الکل، اتانول دناتوره، مرطوب کننده، مواد نگهدارنده، مواد اصلی، نرم کننده و … باشد. البته این موضوع به این معنا نیست که همه مواد ذکر شده در ترکیبات همه تونر ها وجود دارند. برای مثال در ترکیبات تونر مخصوص پوست خشک و حساس اتانول به کار نرفته است.

حساسیت و عملکرد سد پوستی

یکی از علل سوزش صورت پس از استفاده از تونر، حساسیت و اختلال در عملکرد سد پوستی می باشد که ممکن است تونر در این حساسیت تاثیر داشته باشد. سد طبیعی پوست یک سپر محافظ در برابر عوامل خارجی است. عواملی مانند لایه برداری بیش از اندازه، محصولات پوستی سنگین، عوامل محیطی و … می توانند سد پوستی را ضعیف کنند و همین امر باعث تحریک و سوزش صورت می شود.

چرا کرم آبرسان پوست را تیره میکند؟

اما چرا بعضی از افراد معتقدند که آبرسان پوست را تیره میکند؟ با توجه به مزایای که استفاده از این کرم دارد و تاثیری که در جوانسازی، بهبود گردش خون و شادابی کردن سلول ها می گذارد، قطعا نباید باعث تیرگی در پوست شود. پس باید مواردی که افراد از تیره شدن پوست به دلیل استفاده از آبرسان شکایت دارند، بررسی دقیق شود تا علت آن مشخص گردد. از اصلی ترین دلایلی که می توان در توضیح این موضوع که علت سیاه شدن پوست بعد از کرم زدن، بیان کرد، موارد زیر است:

جالب و آموزنده  عمل بینی فانتزی یا عروسکی؟

کرم آبرسان بی کیفیت

اصلی ترین دلیلی که باعث می شود کرم آبرسان باعث تیرگی پوست شود، کیفیت پایین محصول است. در فرمولاسیون این کرم ها، باید از مواد ضد حساسیت و آبرسان با کیفیت بسیار بالا استفاده شود تا بتواند خشکی پوست را برطرف کرده و به خوبی لایه های عمیق آن را آبرسانی کند. زمانی که از ترکیبات بی کیفیت در تولیدات استفاده می شود، این احتمال وجود دارد که خشکی و مشکلات پوستی تشدید شده و به مرور زمان تیرگی در بعضی نواحی به خصوص جاهایی از پوست که نازک تر است، ایجاد شود. این مساله اهمیت خرید بهترین کرم آبرسان صورت خارجی و ایرانی را آشکار می کند. به همین دلیل زمانی که برای مراقبت از پوست خود به دنبال یک کرم آبرسان هستید، حتما از محصولات شناخته شده و برندهای معتبر استفاده کنید.

آبرسان و تیرگی پوست خشک

کسانی که پوست خشکی دارند، بیش از دیگر افراد به کرم آبرسان نیاز دارند. اما به دلیل حساسیت بالایی که این جنس پوست دارد، نگرانی های زیادی در افراد برای استفاده از همه محصولات پوستی به وجود می آید. برای پوست های خشک، آیا کرم آبرسان پوست را تیره میکند و خشکی بیش از اندازه پوست دلیلی بر تیره شدن توسط آبرسان خواهد بود؟ پاسخ به این سوال قطعا منفی است، چراکه یک کرم آبرسان مخصوص خشک، باید طوری فرمولاسیون شود که بتواند نیازهای این نوع پوست را تامین کرده و شادابی و درخشش بیش تری به آن بدهد. استفاده از آبرسان و تیرگی پوست خشک به دلیل آن است که شما از محصول ناسازگار با جنس پوست خود استفاده کرده اید. معمولا بهترین کرم های آبرسان که متعلق به شرکت های شناخته شده لوازم آرایشی و بهداشتی هستند، مخصوص پوست خشک، چرب، مختلط و نرمال طراحی و فرمولاسیون می شوند. به این ترتیب شما می توانید محصولی که مناسب ساختار و جنس پوست شما تولید شده است را خریداری کنید. به این ترتیب خبری از استفاده از آبرسان و تیرگی پوست خشک و یا نگرانی در مورد آن وجود نخواهد داشت.

آبرسان و تیرگی پوست چرب

اما آیا استفاده از آبرسان و تیرگی پوست چرب حقیقت دارد؟ پاسخ به این سوال هم منفی است و اگر از کرم مخصوص پوست چرب استفاده کنید، مشکلاتی از جمله تیرگی یا آسیب های پوستی را مشاهده نخواهید کرد. عده ای به اشتباه فکر می کنند که به دلیل وجود چربی اضافی در این پوست ها، نیاز به مرطوب کننده و آبرسان نخواهد بود و استفاده از این محصولات می تواند سبب بروز مشکلاتی از جمله تیرگی شود. اما با قاطعیت می گوییم که پوست چرب هم به کرم آبرسان نیاز دارد و باید محصولی که مخصوص این جنس پوست تولید شده را خریداری کنید تا مشکلاتی از جمله چربی بیش تر پوست یا تیرگی در برخی نقاط بروز پیدا نکند.

به این ترتیب می توان گفت که تنها در صورتی پاسخ به سوال آیا آبرسان باعث تیرگی پوست می شود ؟ مثبت است که از محصولی بی کیفیت و تقلبی و یا نامناسب برای جنس پوست خود استفاده کنید. در غیر این صورت استفاده از کرم آبرسان نه تنها باعث شادابی بیش تر پوست می شود، بلکه به مرور زمان تیرگی و لک های پوستی را از بین خواهد برد.

با توجه به اینکه هدف اصلی کرم های آبرسان، تامین آب از دست رفته لایه های سلولی است، پس استفاده از آنها باعث می شود که رطوبت به عمیق ترین لایه های سلولی برسد. در این شرایط گردش خون در پوست بهبود پیدا می کند که اگر بخش هایی از مویرگ ها دچار تجمع سلول های خونی و در نتیجه تیره شدن پوست شده است، در طول زمان اصلاح خواهد شد. این نگرانی که آیا کرم آبرسان پوست را تیره میکند صحت ندارد و اگر شما از محصول باکیفیت و سازگار با پوست خود استفاده کنید، قطعا نتیجه عالی دریافت خواهید کرد. باید اشاره کرد که دلایل زیادی باعث تیرگی پوست می شوند و آبرسان نمی تواند به تنهایی و بدون ریشه یابی این موضوع، به درمان تیرگی های پوست بپردازد، اما بسیار کمک کننده خواهد بود.

جالب و آموزنده  بهترین کرم کلاژن ساز و جوان کننده صورت

در نتیجه، در صورتی که از کرم آبرسان بی کیفیت و تقلبی استفاده شود و یا محصول مناسب با جنس پوست خود را تهیه نکنید، ممکن است باعث ایجاد تیرگی روی پوست شوید. در غیر این صورت چنین امکانی وجود ندارد.

ایا بعد از استفاده از ابرسان باید صورت را شست؟

کرم های آبرسان اصل اغلب دارای ترکیبات اسید لاکتیک، اسید سیتریک، هیالورنیک اسید، آلوئه‌ورا و گلیسیرین هستند و به همین دلیل می توانید آبرسان با کیفیت را به راحتی انتخاب کنید. پس از استفاده از آبرسان نیازی به شستشوی صورت ندارید، زیرا هدف اصلی استفاده از کرم آبرسان‌، تامین رطوبت و آب مورد نیاز سلول‌های پوستی بوده و شما با شستن پوستتان بعد از مصرف آبرسان، باعث از بین رفتن لایه محافظتی و تخریب رطوبت می شوید. با شستن آبرسان اثرات این محصول از بین می رود و بنابراین بهتر است این تصور را کنار بگذارید و از شستن صورتتان پس از استفاده محصولات آبرسان خودداری کنید.

چرا آبرسان پوست را خشک میکند؟

آبرسانی پوست یکی از مهمترین و اصلی ترین اقدامات برای هیدراته نگه داشتن پوست هستش. کرم آبرسان برای حفظ و نگهداری پوست بسیار مهمه، استفاده بیش از حد از آبرسان ها باعث خشکی پوست میشه. اگه از کرم های آبرسان در زمان نادرست استفاده کنیم، در پوست بلعکس عمل می‌کنه، باید کرم آبرسان متناسب با پوست انتخاب و تهیه بشه.

اقدامات نادرست در مصرف کرم آبرسان :

  1. کرم آبرسان را هنگامی استفاده میکنین ک پوستتون کثیف هستش
  2. مراحل کرم زدن را اشتباه انجام میدین
  3. کرم آبرسان را از قبل روی پوست دست خود تست نمیکنین

عوارض استفاده از کرم آبرسان چیست؟

بسیاری از بیماران از انواع مختلف کرم­های آبرسان برای جلوگیری از چین و چروک و سایر علائم پیری استفاده می­کنند.

با این حال، اما این نارضایتی وجود دارد که استفاده از یک لایه صخیم آبرسان و مرطوب کننده عملکردی مثبت در سلامتی پوست نداشته و پوست آنها را کدر

و خشک کرده است. بدون تردید تشخیص اشتباه در مورد نوع پوست مهمترین عامل در افزایش عوارض کرم آبرسان است. مهمترین مشکلاتی که ممکن

است در اثر مصرف انواع مرطوب کننده یا آبرسان ایجاد شود عبارت است از:

۱. کدر شدن پوست

عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان به­گونه­ای است که بر اساس آن  پوست یک چرخه طبیعی برای بازسازی خود طی می­کند که در آن سلول­های مرده پوست می­ریزید و با سلول­های جدیدتر از لایه­های عمیق­تر جایگزین می­شود.

یکی از عوارض کرم آبرسان و مرطوب­کننده ­های قوی این است که در واقع روند این بازسازی را به تاخیر می­اندازد. مرطوب‌کننده‌ها می‌توانند پوست را برای مدتی کوتاه براق و صاف کنند و زیبایی پوست را افزایش دهند. اما با این روش، ما به پوست خود اجازه نمی­دهیم که مرحله بازسازی و حذف سلول­های مرده را انجام دهد. تجمع سلول­های مرده روی پوست موجب شده که رنگ پوست تیره­تر و کدرتر شود.

۲. بروز حساسیت های پوستی در اثر استفاده مداوم از آبرسان و مرطوب کننده

یکی دیگر از شایع­ترین عوارض کرم آبرسان این است که این محصول می­توانند سدی محکم در برابر عملکرد طبیعی پوست ایجاد کرده و فعالیت عادی آن را مختل کند. پوست اولین بخش از سیستم دفاعی بدن انسان بوده و از طریق ایجاد تعادل در میزان آب، لیپیدها و پروتئین­ها سدی محکم در برابر اشعه ماوراءبنفش، گرما، سموم و غیره ایجاد کرده و از بدن محافظت می­کند.

استفاده مکرر از لوسیون­های مرطوب­کننده که بر پایه آب تولید می­شوند یا کرم­ها و روغن­ها دارای پایه چربی می­تواند تعادل و عملکرد مجموعه آب/لیپید/پروتئین را مختل کند. نتیجه آن ایجاد لایه­ای با درصد اشباع بسیار پایین است که نمی­تواند از بدن در برابر اشعه­های خورشید، گرما و آلاینده­ها محافظت کند. در اغلب موارد مشاهده شده که پس از شستشو، پوست انسان حالت سفت، خشک و شکننده دارد.

جالب و آموزنده  بهترین کرم دور چشم ایرانی

۳. خشکی پوست یکی از عوارض کرم آبرسان

با توجه به تبلیغات برای استفاده از انواع مختلف کرم­های آبرسان و مرطوب کننده حتما متعجب می­شوید که بدانید استفاده مکرر از این نمونه محصولات می­تواند عملکرد بخش لیپیدی پوست را مختل کند. یکی از جدی­ترین عوارض کرم آبرسان به بخش بازخورد زیستی منفی آب و لیپیدهای موجود در مرطوب­ کننده‏‌­ها اختصای می­یابد.

استفاده مکرر از مرطوب­کننده­های قوی موجب شده پوست کمتر بتواند خود را هیدراته کرده بنابراین خشک می شود. اصلی ترین دلیل بروز این عارضه کاهش دو فاکتور مرطوب­کننده طبیعی NMF (مواد شیمیایی طبیعی پوست که می­تواند آب موجود در جو را برای افزایش رطوبت خود جذب کند) و گلیکوزامینوگلیکان­ها یا

GAGs (مرطوب­کننده طبیعی موجود در پوست که توسط سلول­های فیبروبلاست در عمق پوست تولید می­شوند) است. عوارض ناشی از مصرف بیش از حد مواد آبرسان در اغلب افرادی که در سنین ۲۰ سالگی یا کمتر از آن اقدام به استفاده از انواع کرم های قوی کرده­اند، جدی­‌تر است. در نتیجه، آنها ناچار هستند با افزایش سن از ترکیبات بسیار قوی یا سایر روش­های درمانی برای رفع خشکی پوست خود استفاده کنند.

۴. تشدید میزان چربی پوست با مصرف مداوم آبرسان و مرطوب کننده

یکی از مشکلات جدی که بسیاری از افراد از آن رنج می­برند سبوم یا چربی بسیار زیاد پوست است. سبوم بیش از حد می­تواند پوست را مستعد بروز جوش یا ابتلا به انواع التهاب­ها کند. بررسی­ ها نشان می­دهد آکنه و روزاسه دو بیماری التهابی بسیار کلاسیک پوستی است که به میزان سبوم و روغن پوست وابسته بوده و در شدت بروز این بیماری­ها در دوران بلوغ و نوجوانی بیشتر است.

با اطمینان می­توان گفت یکی از جدی­ترین عوارض کرم‌آبرسان این است که می­تواند شدت آکنه را افزایش دهد. میزان چربی طبیعی پوست در اثر مصرف انواع مرطوب­کننده­ها افزایش یافته و منفاقذ طبیعی پوست بازتر می­شوند که پیامد آن افزایش وخامت آکنه و جوش­های پوستی است.

۵. افزایش احتمال پیری پوست با مصرف آبرسان های قوی

بررسی­های طولانی مدت متخصصین زیبایی در مورد عوارض کرم‌آبرسان نشان می­دهد مصرف طولانی مدت آبرسان و مرطوب کننده­های قوی عملکرد معکوس داشته و می­تواند پوست شما پیرتر کند. در پوست نرمال انسان سلول­های فیبروبلاست مسئولیت تولید GAG (مرطوب­کننده پوست) را برعهده دارند. به‌علاوه، این سلول­ها می­توانند کلاژن و الاستین تولید کنند که به حفظ خاصیت ارتجاعی و کشسانی پوست کمک می‌کند. با استفاده مداوم از ترکیبات مرطوب­کننده در عملکرد طبیعی این سلول اختلال ایجاد می­شود.

اگر سلول­های فیبروبلاست کند شوند، در اثر مکانیسم بازخورد زیستی منفی با کاهش میزان تولید کلاژن و الاستین مواجه می شویم. در حالت های طبیعی این پدیده در اثر افزایش سن رخ می­دهد. اما با مصرف مواد آبرسان قوی این فرایند در سن­های کمتر حتی در دهه چهارم زندگی یا کمتر از آن رخ خواهد داد.

تاثیر کرم ابرسان بر لک صورت چیست؟

لک‌های پوستی صورت به هر نوع عارضه‌ای بر روی پوست صورت گفته می‌شود. این لکه‌ها می‌توانند آکنه، لک‌های تیره، قرمزی یا جوش صورت باشند. هر کدام از این لک‌های پوستی تحت تأثیر عوامل مختلفی ایجاد می‌شوند. به عنوان مثال آکنه یک بیماری شایه پوستی بوده که با تشکیل جوش، جوش‌های سر سیاه و سرسفید مشخص‌ می‌شود. آکنه زمانی اتفاق می‌افتد که فولیکول‌های مو با چربی، سلول‌های مرده پوست یا باکتری‌ها مسدود شده و در نتیجه باعث التهاب پوست و ظاهر شدن لکه‌های پوستی می‌شود. برخی لکه‌های تیره یا قرمزی نیز در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید، واکنش‌های آلرژیک یا تغییرات هورمونی ایجاد می‌شوند.

یکی از راه‌های موثر برای جلوگیری یا درمان لک‌های پوستی که همیشه توسط متخصصان پوست توصیه می‌شود، داشتن یک روتین مراقبت از پوست است. این روتین شامل پاکسازی ملایم، لایه ‌برداری، مرطوب سازی و محافظت پوست در برابر آفتاب می‌شود.

کرم‌های‌آبرسان برای بهبود سلامت پوست طراحی شده‌اند و هدف اصلی آن‌ها حفظ رطوبت در پوست است. این کرم‌ها حاوی ترکیبی از مواد هستند که در مجموع وظیفه آبرسانی را انجام می‌دهند. چهار عامل موثر که در ساخت کرم‌های آبرسان در نظر گرفته می‌شود، شامل موارد زیر است:

جالب و آموزنده  ماسک صورت خانگی برای جوش صورت

آبرسانی: کرم‌های آبرسان حاوی مواد مرطوب کننده پوست مانند اسید هیالورونیک، گلیسیرین و اوره هستند. این مواد قدرت بالایی در جذب مولکول‌های آب از محیط و انتقال آن به سلول‌های پوستی دارند؛ در نتیجه سطح آبرسانی را افزایش می‌دهند. به عبارتی دیگر این مواد به عنوان آهنربای رطوبتی عمل کرده و یک سد رطوبتی بر روی پوست ایجاد می‌کنند.

نرم کننده‌‌ها: نرم‌کننده‌ها جزء دیگری از کرم‌های‌آبرسان را تشکیل می‌دهند. آن‌ها فضای بین سلول‌های پوست را پر کرده و بافتی صاف و نرم را بر روی پوست ایجاد می‌کنند. این مواد با ایجاد یک لایه محافظ بر روی پوست، رطوبت را محبوس کرده و از هدر رفتن آب پوست جلوگیری می‌کنند. روغن‌ها مانند روغن جوجوبا یا کره شی و سیلیکون جزء نرم‌کننده‌های موجود در آبرسان محسوب می‌شوند.

پوشاننده‌ها: برخی از کرم‌های آبرسان حاوی عوامل پوشاننده یا انسدادی مانند وازلین، لانولین یا روغن معدنی هستند. پوشاننده‌ها یک سد فیزیکی بر روی پوست ایجاد می‌کنند، رطوبت پوست را حفظ کرده و از اتلاف آب از طریق اپیدرمی (TEWL) جلوگیری می‌کنند. پوشاننده‌ها با کاهش تبخیر آب به حفظ سطح آبرسانی و انعطاف پذیری پوست کمک می‌کنند.

هنگامی که بر روی پوست خود کرم‌آبرسان استعمال می‌کنید، مواد موجود در آن به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و با افزایش سطح آبرسانی، پوست را شاداب و تازه می‌کند. استفاده منظم از کرم‌های آبرسان از خشکی پوست جلوگیری کرده و باعث افزایش خاصیت ارتجاعی و سفتی بافت پوست می‌شود.

چگونه کرم‌های آبرسان می‌توانند لکه‌های پوستی را برطرف کنند؟

خشکی صورت و عدم آبرسانی کافی می‌تواند باعث بروز بسیاری از لکه‌های پوستی شود؛ از طرفی دیگر چربی‌های اضافی نیز می‌تواند باعث بروز جوش‌های مختلف شود. اما کرم‌های آبرسان با مرطوب کردن بافت پوست می‌توانند لکه‌های پوستی را رفع کنند. در ادامه به کارکرد کرم‌های آبرسان بر روی هر کدام از مشکلات پوستی اشاره کرده‌ایم:

خشکی پوست:

زمانی که رطوبت کافی به پوست نرسد، سطح آن خشک شده و بافت خشن و قرمزی بر روی پوست نمایان می‌شود. استفاده روزانه از کرم‌های‌آبرسان همیشه پوست را مرطوب نگه می‌دارد و از خشکی پوست جلوگیری می‌کند. این نوع کرم‌ها با حفظ تعادل رطوبت پوست، باعث لکه‌های پوستی ناشی از خشکی می‌شوند و پوست را نرم‌تر، صاف‌تر و انعطاف‌پذیرتر می‌کنند.

آکنه:

شاید استفاده از کرم‌های‌آبرسان برای پوست‌های مستعد آکنه غیر منطقی به نظر برسد، اما برخی از کرم‌های آبرسان به طور خاص برای این نوع پوست‌ها فرموله شده‌اند. همان‌طور که در بسیاری از فروشگاه‌ها دیده‌اید، کرم‌های آبرسان زیادی برای پوست‌های چرب و مستعد جوش و آکنه وجود دارند. کرم‌های‌آبرسانی که برای پوست‌های چرب طراحی می‌شوند، حاوی ترکیباتی مانند هیالورونیک اسید هستند. این ترکیب بدون مسدود کردن منافذ یا تشدید آکنه، پوست را آبرسانی می‌کنند. با مرطوب نگه داشتن پوست، این کرم‌ها به تنظیم تولید چربی کمک کرده و از خشک شدن بیش از حد پوست جلوگیری می‌کنند.

هایپر پیگمنتاسیون یا تولید بیش از حد رنگدانه‌های پوستی:

افزایش تولید ملانین در پوست باعث ایجاد لکه‌های پوستی تیره رنگ می‌شود. برخی از موادی که در کرم‌های‌آبرسان استفاده می‌شود، خاصیت روشن‌کنندگی دارند و می‌توانند در محو کردن این لکه‌های پوستی موثر باشند. موادی مانند نیاسینامید یا ویتامین C از خواص روشن‌کنندگی برخوردار هستند و به سرکوب سنتز ملانین کمک می‌کنند. در نتیجه باعث یکنواخت شدن رنگ پوست و کاهش لکه‌های تیره می‌شوند. علاوه بر این، ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند و می‌تواند آنزیم‌هایی که باعث تولید ملانین می‌شوند، مهار کند.

قرمزی و التهاب پوستی:

کرم‌های آبرسانی که حاوی ترکیبات تسکین‌دهنده هستند، برای پوست‌های ملتهب و حساس گزینه ایده‌آلی محسوب می‌شوند. این مواد تسکین‌دهنده شامل آلوئه‌ورا، بابونه، عصاره چای سبز و… می‌شود. این مواد همگی دارای خواص آرام‌بخش و ضد التهابی هستند و هنگامی که به صورت موضعی بر روی پوست استفاده شوند، پوست‌ها را تسکین داده و قرمزی و التهاب آن را کاهش می‌دهند.

جالب و آموزنده  لیزر کربن چیست و چه فوایدی برای پوست دارد؟ + بررسی پاکسازی و لایه برداری پوست با لیزر کربن

عواملی که باید هنگام انتخاب یک کرم آبرسان در نظر بگیرید

نوع پوست: قبل از انتخاب کرم‌آبرسان باید، به نوع پوست خود توجه داشته باشید. کرم‌های آبرسان تنوع زیادی دارند و هر کدام برای پوست خاصی مانند پوست خشک، چرب، حساس و مختلط طراحی شده‌اند. بنابراین برای دریافت بهترین نتیجه از کرم‌آبرسان خود ، نمونه متناسب با پوست خود را تهیه کنید.

مواد تشکیل دهنده: به مواد به کار رفته در کرم‌آبرسان توجه کنید. به دنبال مواد مرطوب کننده کلیدی مانند اسید هیالورونیک، گلیسیرین، سرامیدها، کره شی یا روغن‌های طبیعی مانند روغن جوجوبا یا روغن آرگان باشید. این مواد به جذب و حفظ رطوبت در پوست کمک می‌کنند و آن را مرطوب و انعطاف پذیر نگه می‌دارند.

محافظت از SPF: اگر محافظت در برابر آفتاب برای شما اولویت دارد، کرم‌آبرسان با SPF داخلی (فاکتور محافظت در برابر آفتاب) را انتخاب کنید. کرم‌های دارای SPF به محافظت از پوست شما در برابر اشعه‌های مضر UV و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از نور خورشید، از جمله پیری زودرس و تغییر رنگ پوست کمک می‌کند. همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، یکی از علت‌های اصلی بروز لکه‌های پوستی در معرض بودن نور خورشید است. پس توصیه می‌کنیم به دنبال کرم‌های آبرسان SPF 30 یا بالاتر باشید.

حساسیت و آلرژی: اگر پوست حساس یا آلرژی‌های شناخته شده‌ای دارید، در مورد محرک‌های احتمالی در کرم‌های‌آبرسان احتیاط کنید. عطرها، رنگ‌ها و برخی مواد نگهدارنده می‌توانند حساسیت‌های آلرژیک ایجاد کنند. برای به حداقل رساندن ریسک آلرژی و تجریک، گزینه‌های بدون عطر یا ضد حساسیت را انتخاب کنید.

بافت و جذب: بافت و میزان جذب کرم را در نظر بگیرید. برخی از افراد فرمول‌های سبک وزن و جذب سریع را ترجیح می‌دهند، در حالی که برخی دیگر به کرم‌های غلیظ‌تر برای حفظ رطوبت بیشتر نیاز دارند. بافتی را انتخاب کنید که روی پوست شما احساس راحتی ایجاد کند و با ترجیحات شخصی شما مطابقت داشته باشد.

مزایای اضافی: برخی کرم‌های آبرسان، علاوه بر وظیفه اصلی خود، دارای خواص اضافی هستند. هنگام انتخاب کرم‌های آبرسان به دنبال این مزایای اضافی باشید. به عنوان مثال، اگر پوست پیری دارید، کرم‌آبرسان با خواص ضد پیری یا موادی مانند پپتیدها و رتینول را انتخاب کنید. اگر پوست مستعد آکنه دارید، به دنبال گزینه‌های غیر کومدوژنیک (غیر مسدود کننده منافذ) برای جلوگیری از جوش زدن باشید.

سخن پایانی

در این مطلب به تأثیر کرم‌آبرسان بر لک صورت و مزیت‌های آن پرداختیم. همان‌طور که اشاره شد، کرم‌های آبرسان به دلیل داشتن موادی همچون نرم‌کننده‌ها، آبرسان‌ها و پوشاننده‌ها باعث جلوگیری از خشکی پوست و تقویت آن می‌شوند. هر کرم آبرسان دارای مواد مخصوصی است که می‌تواند برای جلوگیری از لکه‌های پوستی مفید باشد.

سوالات متداول

کرم آبرسان چیست؟

کرم آبرسان پوست حاوی مواد آبرسانی است که در جذب رطوبت و آب به سطح پوست موثر هستند. کرم آبرسان دارای مواد روان کننده است که عملیات هیدراتاسیون (Hydration) را برای پوست انجام می دهند. این مواد تشکیل دهنده هستند که در محصولات آبرسان نقش مهمی ایفا می کنند.
کرم های آبرسان برای درمان خشکی، زبری، پوسته پوسته شدن، خارش پوست استفاده می شوند. همچنین این کرم ها باعث جذب رطوبت از لایه های دیگر پوست و افزایش رطوبت لایه اپیدرم می شود. بنابراین می توان گفت فواید کرم آبرسان برای انواع پوست بسیار مهم است.

بهترین زمان برای استفاده از کرم های آبرسان چه موقع است؟

تحقیقات نشان می دهد که استفاده روزانه دوبار از محصولات آبرسان برای سلامت پوست امری ضروری است. متخصصان پوست معتقدند بهترین زمان استفاده از کرم های آبرسان زمانی است که پوست خیس باشد به این صورت کار کرم های آبرسان برای نفوذ به پوست راحت تر است. بهتر است صبح ها و شب ها قبل و بعد از خواب پوست خود را بشویید و لایه ای از کرم آبرسان را روی پوست مرطوب خود قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا