اخبار دندانپزشکی

درباره کاشت مو + فیلم کاشت مو

کاشت موی سر از جمله اعمال زیبایی مهم و پر طرفدار در بین عموم مردم می باشد. بسیاری از افراد به دلایل موروثی یا بالارفتن سن دچار ریزش مو می شوند که موجب کاهش اعتماد به نفس آنها می شود. کاشت موی سر که یکی از جراحی های پرطرفدار در دنیا است برای این دسته از افراد بسیار مناسب است و باعث بازگشت موهای از دست رفته آنها می شود. کاشت مو به معنی جابه جایی فولیکول های مو از قسمت پر تراکم به نواحی کم تراکم است.

کاشت موی سر برای افرادی که دچار ریزش مو شده اند مانند معجزه است و باعث رشد مجدد موها می شود. اگر شما نیز دچار ریزش مو و طاسی شده اید، می توانید با مراجعه به متخصصان پوست و مو و افراد باتجربه در این زمینه ، کاشت مو انجام دهید. میدانیم که کسانی که عمل کاشت موی سر را بنابر دلایل ارثی و ریزش مو انجام میدهند ، در بسیاری مواقع تمایل به انجام اعمال زیبایی مرتبط مانند کاشت ابرو نیز خواهند داشت . کاشت موی سر با روش های مختلفی انجام می شود و پزشک معالج شما با توجه به سن شما و عواملی که در این زمینه مهم هستند، یکی از روش ها را برای شما استفاده کند. برای آشنایی با کاشت مو و روش های انجام آن، با این مقاله همراه شوید.


فهرست مطالب


کاشت مو چیست؟

کاشت مو روشی درمانی است که در آن جراح پلاستیک یا پزشک متخصص پوست و زیبایی، فولیکول‌های مو را به ناحیه طاس سر فرد متقاضی منتقل می‌کنند. در این روش جراح معمولاً موها را از پشت یا کنار سر به جلو یا بالای سر حرکت می‌دهد یا از روش پیوند مو استفاده می‌کنند. همچنین کاشت مو معمولاً در کلینیک‌های زیبایی با بی حسی موضعی انجام می‌شود، پس بعید است که شما در طول جراحی دردی را احساس کنید.

کاشت مو یک جراحی سرپایی بوده و در اغلب موارد نیازی به بستری شدن فرد مراجعه کننده نیست، اما این کار باید در اتاق عمل‌های تجهیز شده و با ابزارهای تخصصی انجام شود تا با رعایت اصول بهداشتی، احتمال بروز عفونت پس از انجام این عمل کاهش یابد. پیوند مو رایج‌ترین نوع از جراحی کاشت مو است. در این روش پزشک متخصص شما، تکه‌های کوچکی از پوست سر را که حاوی فولیکول‌های سالم هستند برش می‌دهد و به قسمت نیازمند کاشت منتقل می‌کند. گاهی اوقات پزشکان از یک پانچ کوچک و گرد برای برداشتن پوستی که حدود ۱۰ تا ۱۵ تار مو دارد استفاده می‌کنند.

جالب و آموزنده  آشنایی با پوسیدگی دندان جلو + بررسی دلایل پوسیدگی دندان و درمان با لیزر

این روش می‌تواند چندین ساعت طول بکشد. اکثر افراد در طول جراحی بیدار می‌مانند و از از داروهای بیهوشی استفاده نمی‌شود؛ همچنین پزشک شما قبل از انجام این جراحی داروهایی را برای بی حس کردن پوست سر شما استفاده می‌کند. با توجه به اینکه ریزش مو اغلب در ناحیه جلو و فرق سر اتفاق می‌افتد و این دو ناحیه بسیار در زیبایی و ظاهر افراد مؤثر هستند، خیلی از افراد به دنبال روشی برای رفع این مشکل می‌باشند. روش پیوند موی طبیعی، یکی از روش‌های زیبایی و درمانی برای رویش مجدد موها در ناحیه طاسی است.

فیلم کاشت مو

معرفی انواع روش کاشت مو

نتایج حاصل از کاشت مو در افراد متفاوت بوده و ممکن است افراد نسبت به یکی از روش‌های کاشت مو نتایج بهتری دریافت کنند. بنابراین، برای انتخاب مناسب‌ترین‌ روش‌ کاشت مو، بهتر است به یک پزشک متخصص زیبایی مراجعه کرده و درباره مناسب‌ترین روش کاشت مو برای شما مشاوره داشته باشید.

پس از اینکه تصمیم به کاشت مو گرفتید، پزشک سر شما را معاینه می‌کند. سر شما نباید به هیچ عنوان شوره، جوش و یا تاول داشته باشد در غیر اینصورت باید قبل از انجام جراحی کاشت مو برطرف شوند. نسبت به نوع طاسی سر شما، جنس مو و میزان تراکم درخواستی، و مناسب ترین روش کاشت توسط پزشک انتخاب خواهد شد. در ادامه، شما را با روند کار و جزئیات چند مورد از انواع روش کاشت مو آشنا می‌کنیم.

کاشت مو به روش نوار (F.U.T)

در روش کاشت مو FUT، پس از استفاده از بی حسی موضعی، یک نوار باریک حاوی فولیکول‌های مو از قسمت پشت سر شما برداشته می‌شود، سپس گرافت‌هایی با ۱ تا ۴ مو از این نوار برش داده می‌شوند و برای پیوند به بخش‌های مورد نظر منتقل شده و جایگزین می‌گردند.

کاشت مو به روش (F.I.T)

در روش کاشت مو FIT، روند پیوند مو کمی طولانی‌تر است و گرافت‌های برداشته شده باید در زمان کمتر از ۴ ساعت بر روی بخش‌های مورد نظر پیوند شوند، از این رو احتمال از بین رفتن فولیکول‌های مو به صفر می‌رسد. یکی از معایب این روش که در FUT وجود ندارد، بحث سرعت عمل پایین آن است که چند روز زمان لازم دارد تا تمامی گرافت‌ها برداشته و پیوند مو به طور کامل انجام شود.

کاشت مو به روش (S.U.T)

این روش کاشت مو، یکی از پیشرفته‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های کاشت مو در سال‌های اخیر است. در این روش، استفاده از دستگاه‌های مذکور موجب می‌شود تا برداشت گرافت‌ها با دقت بسیار بالایی انجام شود و در نتیجه، احتمال آسیب دیدن و از دست رفتن سلول‌های پیوندی به حداقل ممکن می‌رسد.

کاشت مو

کاشت مو به روش (H.R.P)

انجام جراحی و ترمیم مو با استفاده از روش HRP، درد و ناراحتی بیشتری نسبت به دیگر روش‌های کاشت مو دارد. در این روش عمل جداسازی و جایگزینی فولیکول‌های مو کاملاً توسط دستگاه‌های پیشرفته انجام شده و می‌تواند تا حدود ۱۴ هزار تار مو را انتقال دهند، همچنین در این روش، بانک مو از خود فرد تهیه نمی‌شود ولی از موهای طبیعی مشابه با ویژگی‌های ظاهری فرد مراجعه کننده استفاده خواهد شد. 

جالب و آموزنده  ایمپلنت دندان و پیوند استخوان

کاشت مو به روش (MF.I.T)

در روش پیوند مو به صورت طبیعی، موهای پشت و کناره‌های سر مراجعه کننده، برداشته شده و در نواحی طاس یا کم مو شامل وسط سر، سبیل، ریش و ابرو کاشته می‌شوند. امروزه با پیشرفت علم پزشکی این کار به دو روش میکروسرجری (MF.U.T) و روش دیگر (MF.I.T) انجام می‌شود. طریقه کاشت موهای برداشته شده در هر دو روش FIT و FUT یکسان است و موها در هر دو روش به صورت میکروگرافت کاشته می‌شوند و اختلاف این دو روش تنها در نوع برداشت موها است. در روش FIT بجای ایجاد برش در نواحی پشت سر، موها به صورت دانه‌ای و با استفاده از دستگاه خاصی و به صورت بسیار ظریفی برداشته می‌شوند.

روش انجام کاشت مو از بدن

پایه و اساس کاشت BHT همان کاشت مو به روش FIT یا FUE است که در آن‌ها گرافت‌های مو به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه‌های اتوماتیک به صورت دانه‌ای برداشت می‌شوند. این گرافت‌ها معمولا از نواحی زیر ریش، سینه و شکم برداشته می‌شوند و بعد از آن به صورت دانه‌ای در ناحیه مورد نظر قرار می‌گیرند. معمولا پزشکان برداشت از موهای بدن را به عنوان آخرین گزینه در نظر می‌گیرند و این روش را بیشتر برای افرادی به کار می‌برند که بانک موی ضعیفی دارند و موهای این ناحیه نمی‌تواند جوابگوی منطقه طاسی آن‌ها باشد.

با توجه به تفاوت‌هایی که بین موهای سر و بدن وجود دارد در کاشت مو به روش BHT نکاتی وجود دارد که عدم توجه به آن‌ها می‌تواند بر روی نتایج کاشت تاثیر منفی بگذارد. مراحل پیوند موهای بدن به موهای سر تفاوتی با کاشت مو به روش SUT و FUE ندارد؛ اما در نظر گرفتن نکات زیر در زمان کاشت باعث می‌شود که شما به همه نتایج دلخواه خود برسید.

  • موها باید در فاز درست قرار گرفته باشند : به طور کلی موهای بدن ما دارای فازهای مختلف رویشی هستند که در زمان برداشت موها باید توجه ویژه‌ای به آن‌ها شود. اگر توجه کرده باشید موهای بدن هرگز از حد مشخصی بلندتر نمی‌شوند؛ این موضوع به این دلیل است که فاز استراحت یا تلوژن آن‌ها بسیار طولانی‌تر از موهای سر است. نکته مهم اینکه برداشت موها در فاز استراحت کار بسیار غلطی است و باعث می‌شود که حجم گرافت‌های آسیب دیده بالا برود و در نهایت فرد به نتایجی که در نظر داشته است نرسد. نکته مهم اینکه هنگامی که موهای شما بلند هستند، تشخیص اینکه گرافت‌ها اکنون در کدام فاز قرار گرفته‌اند کار مشکلی است. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند که سه تا چهار روز قبل از کاشت موهای خود را بتراشید تا بتوان گرافت‌هایی که در فاز آناژن قرار دارند را تشخیص داد.
  • گردش خون نسبتا یکسانی با پوست سر داشته باشد : شرایط خون‌رسانی به بخش‌های مختلف بدن مانند شکم، سینه، بازوها و پاها با سر تفاوت دارد؛ به همین دلیل زمانی که پزشک شما را برای کاشت مو به روش BHT مناسب تشخیص می‌دهد باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشد. اگر گرافت‌ها در ناحیه‌ای قرار داشته باشند که سرعت خون‌رسانی به آن بیشتر از پوست سر است، زمانی که در ناحیه گیرنده قرار می‌گیرند، مواد مغذی کافی دریافت نمی‌کنند و به همین دلیل وارد فاز رشد نمی‌شوند. با توجه به همین موضوع همواره تلاش می‌شود که موها از نواحی نزدیک‌تر به سر مانند ریش‌ها، اطراف گوش یا پشت گردن برداشته شوند تا هم از نظر گردش خون و هم از نظر مشخصات ظاهری شباهت زیادی به موهای سر داشته باشند.
جالب و آموزنده  آیا سونوگرافی بارداری خارج از رحم را نشان می دهد؟

کاشت مو به روش تکثیر

کاشت موی طبیعی بدلیل برداشت فولیکول های موی سر، کاری تخصصی و دردناک محسوب می شود. در کاشت مو با استفاده از روش تکثیر پیاز مو، فولیکول های کمی برداشت شده و در آزمایشگاه های مخصوص پرورش داده خواهد شد. پس از پرورش فولیکول ها، وارد فاز زایشی شده و با کاشت روی سر، تراکم موها را افزایش خواهند داد.

فولیکول های برداشت شده از سطح سر، در آزمایشگاه به طور مصنوعی دستکاری شده و سلول های آن دست خوش تغییرات می شود. مزایای این روش تکثیر نسبت به دیگر روش های کاشت مو بیشتر بوده و ظاهری کاملا طبیعی دارد.

کاشت مو به روش تکثیر پیاز مو، دلیل حساسیت بالایی که در روند تکثیر سلول ها داشته؛ کمتر کلینیک زیبایی وجود داشته که این عمل ترمیمی را انجام می دهند. انجام کاشت مو به روش تکثیر پیاز مو، نیازمند آزمایشات تخصصی قبل از عمل بوده که تحت نظر پزشک متخصص انجام می شود.

کاشت مو ب روش میکروگرافت

موهای روی پوست سر به صورت خوشه‌ای رشد می‌کنند. این خوشه‌ها حاوی یک تا سه فولیکول مو هستند که جراحان ترمیم مو، به آن‌ها گرافت می‌گویند. میکروگرفت به مجموعه‌ای از گرافت‌های کوچک‌ و منفرد گفته می‌شود که به دلیل ویژگی‌هایی که دارند در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند. کاشت مو به روش میکروگرافت در حال حاضر یکی بهترین تکنیک‌هایی است که برای ترمیم موهای از دست رفته استفاده می‌شود. در فرآیند درمان میکروگرافت، از ناحیه مودار پشت گوش یا پشت سر برای برداشت مو استفاده می‌شود.

این عمل با کمترین دخالت دست و با دستگاه‌های اتوماتیک انجام می‌شود و به همین دلیل نسبت به سایر روش‌ها به زمان کمتری نیاز دارد. این روش گرافت‌های کوچک و منفرد را به جای گرافت‌های کامل مورد استفاده قرار می‌دهد. از آنجایی که کل عمل تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، احساس درد زیادی در این عمل وجود ندارد.

جالب و آموزنده  تفاوت های ارتودنسی کودکان و بزرگسالان و توصیه های هر کدام

کاشت مو به روش سلول های بنیادی

حتماً تا به حال اسم سلول‌های بنیادی به گوشتان خورده است، اما درباره ماهیت این سلول‌ها چه می‌دانید؟ سلول‌های بنیادی در واقع سلول‌هایی هستند که پتانسیل تبدیل شدن به انواع سلول‌های بدن را دارند. این سلول‌ها به‌اصطلاح سلول‌های غیرتخصصی نام دارند؛ چرا که فعالیت خاصی در بدن را بر عهده ندارند. طبق تحقیقاتی که در اخیرا انجام شده است، نقص در سلول های بنیادی یکی از مهمترین دلایل ریزش مو به شمار می رود. بدین ترتیب استفاده از روش کاشت مو با استفاده از سلول های بنیادی در دستور کار قرار گرفته و این روش نیز توانسته است نتایج بسیار مثبتی را به دست آورد.

کاشت مو

معمولا استفاده از سلول های بنیادی برای ترمیم بخش های مختلف بدن انسان در سال های اخیر بسیار موثر واقع شده و این موضوع باعث شده تا بتوان برای ترمیم طاسی سر نیز از سلول های بنیادی کمک گرفت. سلول های بنیادی به طرز معجزه آسایی می توانند در ترمیم بافت های مختلف بدن از جمله موها تاثیر گذار باشند. همچنین می توانند جایگزین بسیار مناسبی برای سلول های آسیب دیده شوند. افرادی که به دلیل مشکل ژنتیکی یا هر دلیل دیگری با ریزش مو مواجه بوده، می توانند از کاشت مو به روش سلول های بنیادی استفاده نمایند.

به خاطر کیفیت بسیار بالایی که این روش داشته، می تواند تغییر و تحولات بسیار گسترده ای در آینده ­ی کاشت مو ایجاد نماید. این موضوع باعث شده تا بسیاری از روش های کاشت مو حذف شوند و سلول های بنیادی جایگزین آن ها شود. با این حال یک خصیصه مهم این سلول‌ها را از سایر سلول‌های بدن متمایز می‌کند؛ قابلیت تقسیم و تکثیر و تبدیل شدن انواع سلول‌های بدن. با تقسیم این سلول‌ها و جایگزین شدن آنها با سلول‌های قدیمی و مرده می‌توان بافت آسیب دیده را ترمیم کرد.

کاشت مو از ریش

در صورت داشتن ریش پرپشت می‌توان از پیوند ریش برای افزایش تراکم کلی مو برای کاشت مو در موارد ریزش موی پیشرفته و شدید استفاده کرد. ثابت شده است که کاشت مو از ریش به سر، یک پیوند قابل اعتماد است.

برای برداشت پیوند ریش، فقط از ناحیه زیر چانه و قسمت بالای گردن به عنوان ناحیه اهداکننده استفاده می‌شود. پیوند ریش عمدتاً حاوی فولیکول‌های تک مو است، اما گاهی اوقات ممکن است حاوی FUهای دو مو نیز باشد. پیوندهای ریش باید در بین پیوندهای موی سر در ناحیه گیرنده پیوند شده و فقط برای افزایش تراکم استفاده شود. یعنی کاشت مو از ریش به سر، منطقه خاصی را پوشش نمی‌دهد. نواحی خاصی مانند خط موی جلویی و ناحیه راس فقط باید پیوند موی سر را دریافت کنند.

جالب و آموزنده  انواع پوسیدگی دندان و شناخت مراحل آن

کاشت مو برای زنان چگونه است؟

بسیاری از زنانی که دارای الگوی ریزش موی منتشر هستند داوطلبان خوبی برای پیوند مو نیستند زیرا این افراد دارای ذخایر مو (بانک مو) در بخش پشتی سر یا سایر مناطق بدن نیستند. با این‌حال مواردی وجود دارد که به کمک پیوند مو برای زنان بهبود قابل‌توجهی در ظاهر آن‌ها ایجاد می‌شود:

  • الگوی ریزش مو مردانه در زنان : یکی از دلایل شایع ریزش مو در زنان است که موهای جلو، بالا و فرق سر دچار ریزش می‌شود و موهای پشت و کناره‌های سر باقی می‌ماند.
  • خط رشد مو بالاتر از حد معمول به‌صورت ارثی : این حالت موجب می‌شود که زنانگی چهره فرد کم‌تر شود، بنابراین پیوند مو یک انتخاب عالی برای این بیماران است.
  • ایجاد خط رویش موی زنانه برای افراد ترا جنسیتی : پیوند مو به‌عنوان مهم‌ترین مرحله تبدیل جنسیت مرد به زن(MTF) برای ایجاد غالب صورتی با ویژگی‌های زنانه در نظر گرفته می‌شود.
  • ریزش مو(طاسی) ناشی از زخم – هنگامی‌که ریزش مو به دلیل آسیب به سر و جراحی ایجاد شده است، پیوند مو می‌تواند روی زخم را بپوشاند و آن را غیرقابل رؤیت کند.
  • ریزش مو پس از عمل جراحی کشیدن پوست صورت : ریزش مو در ناحیه شقیقه‌ها در این زنان غیرمعمول نیست. به‌علاوه ممکن است جای زخم این جراحی ریزش مو را واضح‌تر جلوه دهد.
  • ریزش مو(طاسی) کششی – این ریزش مو به دلیل کشش بیش‌ازحد مو برای فرم دادن و بافتن، دم‌اسبی‌های محکم و بافت‌های حصیری ریز از کف سر ایجاد می‌شود. کاشت مو می‌تواند موهای ازدست‌رفته در مناطق کشش را تا زمانی که فرد علت ایجاد این ریزش را متوقف کند، بازگرداند.
  • تریکوتیلومانیا : نوعی بیماری است که فرد تمایل به کندن موهای سر، ابروها یا سایر نقاط بدن دارد. علائم آن شامل کندن ناخودآگاه موها و وجود تکه‌های بدون مو در سر است. این بیماران باید روان‌درمانی شوند، اما هرگونه ریزش موی مداوم می‌تواند با کاشت مو درمان شود.

بررسی نتیجه کاشت مو بعد از سه ماه

طی چند سال اخیر کاشت مو به یکی از روش‌های زیبایی تبدیل‌شده که مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. اما این مسئله غیرممکن است. چون این روش هر چقدر هم با ظرافت و دقت زیاد صورت بگیرد دارای دوره نقاهت بوده که باید به‌خوبی گذرانده شود تا شخص بتواند نتایج کاشت را به‌خوبی و به‌طور رضایت‌بخش مشاهده کند.

جالب و آموزنده  تفاوت بریج و ایمپلنت دندان چیست؟

متخصص با در نظر گرفتن تعداد فولیکول‌های موردنظر، دلیل ریزش مو و شدت طاسی یک روش مناسب را برای فرد متقاضی انتخاب می‌ کند. اما در حالت کلی تمامی روش‌ها دارای دوره نقاهت و یکسری عوارض از قبیل ورم و قرمزی در ناحیه پیوند خواهند بود. البته بیان کردن این‌موضوع خالی از لطف نیست که شدت این عوارض و دوره نقاهت در هر یک از روش‌های کاشت مو براساس سیستم بدن متغیر و متفاوت است.

خیلی از افراد بعد از کاشت به دلیل تورم و قرمزی احساس ناخوشایندی دارد. اما باید بگوییم این موارد کاملاً طبیعی بوده و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست. مدت ‌زمان بهبود و ترمیم این عوارض ده روز بوده که پس ‌از آن پوست به حالت اولیه بازمی‌گردد. پس‌از کاشت مراقبت‌های لازم باید تا ۲ هفته بعد از ایمپلنت به‌طور دقیق صورت بگیرد. چون در این هنگام احتمال خیلی زیادی وجود دارد که زخم ایجاد شده روی پوست سر عفونت کرده و برای شخص دردسرساز شود.

عزیزانی که در نتایج کاشت مو در سه ماه اول شاهد ریزش مو هستند، باید بگوییم در بازه زمانی ۲ الی ۴ هفته مو دچار یک سری ریزش خواهد شد که این امر کاملاً طبیعی بوده و مربوط به روند استراحت فولیکول هاست. اما متأسفانه برخی افراد تصور می‌کنند این ریزش ناشی از شکست ایمپلنت و بی‌اثر شدن کاشته‌ است که این مسئله کاملاً غلط بوده و این ذهنیت براساس عدم آگاهی شکل‌گرفته است. درحقیقت زمانی‌که فولیکول‌ها در مرحله استراحت هستند، رویش موی جدید صورت نگرفته بلکه این شوک سبب ریزش مو شده که به‌طور طبیعی تا سه ماه ادامه دارد.

بر خلاف سه ماه اول پس‌از کاشت که فولیکول‌ها در حال استراحت هستند، در سه ماه دوم این فولیکول‌ها از حالت استراحت بیدار شده و مرحله رشد فعال می‌شود. به‌طور تقریبی ۵۰ تا ۷۰ درصد نتایجی که مربوط به پیوند مو هست در این مرحله قابل‌تشخیص و مشاهده است.

 در مراحل انتهایی مربوط به کاشت نتیجه پایانی ایمپلنت به‌خوبی مشخص‌شده و فرد از داشتن موهای بسیار پر پشت برخوردار می‌شود. توجه داشته باشید در طول سه ماه نام‌برده‌شده فرد باید از مصرف دخانیات خودداری کرده و تغذیه بسیار مناسبی داشته باشد و با آرامش و لطافت تمام با موهای خود رفتار کند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با کاشت مو آشنا شدید. همچنین از انواع روشهای کاشت مو آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا