درمان‌های دندانپزشکی

ایمپلنت دندان چیست؟ قیمت ایمپلنت دندان؟

ایمپلنت دندان چیست؟ قیمت ایمپلنت دندان چقدر است ؟در واقع ایمپلنت  نوعی ریشه دندان مصنوعی است که طی عمل جراحی در استخوان فک قرار داده می‌شود. ایمپلنت به جای ریشه طبیعی دندان، و به منظور ثابت نگه داشتن روکش دندان مصنوعی در استخوان فک کار گذاشته می‌شود. ایمپلنت به طور سنتی پیچ کوچکی از جنس تیتانیوم خالص یا آلیاژ آن است. البته، سازمان غذا و دارو (FDA) ایمپلنت زیرکونیا را هم برای این منظور تایید کرده است. زیرکونیا، نوعی ماده سفید سخت سرامیکی است و اخیرا طرفداران زیادی پیدا کرده است.

ساختار کامل ایمپلنت

دندان مصنوعی که بر پایه ایمپلنت دندان ساخته می‌شود از سه بخش زیر تشکیل شده است که هر کدام عملکرد مخصوص به خود را دارد:

  • پیچ یا ایمپلنت: این بخش به جای ریشه طبیعی دندان عمل می‌کند.
  • اباتمنت :این قطعه بین ایمپلنت و روکش (تاج دندان) قرار گرفته، آنها را به هم متصل می‌کند.
  • روکش یا تاج دندان: در بالای اباتمنت قرار می‌گیرد. شکل و رنگ آن به نحوی تنظیم می‌شود که با دندانهای طبیعی فرد مطابقت داشته باشد.

قیمت انواع ایمپلنت دندان

در بالا راجب به ایمپلنت دندان چیست توضیح دادیم اما به بررسی قیمت بپرداریم :

ایمپلنت  نسبت به سایر روشها گران‌تر و البته، موفقیت آمیزتر است.

اما قیمت انواع ایمپلنت یکسان نیست و تا زمانی که دانپزشک شما را معاینه نکرده باشد، برآورد دقیق هزینه ممکن نیست. قیمت ایمپلنت دندان به متغیر‌های زیر بستگی دارد:

  • سلامت عمومی دهان و دندان : هزینه ایمپلنت بستگی زیادی به وضعیت سلامت لثه و دندانهای موجود دارد.
  • وضعیت فعلی استخوان فک: گاهی کاشت ایمپلنت نیاز به عملیات اضافی مانند پیوند استخوان یا لیفت سینوس دارد که هزینه اضافی در بر خواهد داشت.
  • تعداد دندانهای نیازمند تعویض و تعداد ایمپلنت مورد نیاز: مثلا ایمپلنت دندان کامل پر هزینه تر است. یا، چند ایمپلنت تکی هزینه بیشتری نسبت به ایمپلنت‌های چند دندانی دارند.
  • محل ایمپلنت دندان (فک بالا، پایین، جلو یا عقب): هزینه دندانهای جلویی معمولا کمی بیشتر از دندانهای پشتی است.
  • کیفیت ایمپلنت: ارزانترین گزینه همیشه بهترین گزینه نیست.
  • جنس ایمپلنت: ایمپلنت تیتانیوم ارزانتر از زیرکونیا است.
  • نوع ایمپلنت: به عنوان نمونه، مینی ایمپلنت‌ها ارزانتر از ایمپلنت‌های معمولی هستند.
  • مکان: متناسب با قیمت زمین و اجاره بها، هزینه ایمپلنت در شهرهای بزرگ و مناطق بالای شهری قاعدتا بیشتر است.
  • ویژگیهای مربوط به دندانپزشک: تخصص و تجربه دندانپزشک می‌تواند بر هزینه ایمپلنت تاثیر بگذارد. بعلاوه، وقتی متخصصین متعددی در دسترس باشند، احتمالا به علت رقابت، هزینه‌ها کمی کاهش می‌یابد.
  • برای کسب اطلاعات و مشاوره می توانید با کلینیک دندانپزشکی آریانا  تماس داشته باشید.
جالب و آموزنده  جرم گیری دندان ، یکی از واجبات بهداشت دندان

۰۲۱۲۶۶۵۴۲۹۵

۰۹۳۷۷۹۵۹۰۰۰

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان طی یک جراحی سرپایی و چند مرحله ای انجام می‌شود و کل مراحل، بسته به روش به کار رفته، می‌تواند تا چند ماه طول بکشد. جراحی ایمپلنت توسط جراح فک و صورت، پریودنتیست یا متخصص پروتز صورت می‌گیرد.  کاشت ایمپلنت بسته به شرایط بیمار، شامل مراحل زیر است:

  1. معاینه دندان توسط دندانپزشک: هدف این معاینه ارزیابی میزان سلامت دندانها و استخوانی است که قرار است ایمپلنت را پشتیبانی کند. امروزه، استفاده از تصویربرداری سه بعدی با سی تی اسکن نتایج دقیق‌تری نسبت به تصاویر دو بعدی اشعه ایکس فراهم کرده است.
  2. کشیدن دندان: در صورتی که دندان آسیب دیده هنوز در دهان باشد، دندانپزشک آن را می‌کشد. کشیدن دندان روند کاشت دندان را طولانی می‌کند، اما در بعضی موارد، می‌توان کشیدن دندان و نصب ایمپلنت را در یک روز انجام داد.
  3. آماده سازی استخوان فک: اگر استخوان فک بیمار نازک، نرم یا ناکافی باشد، در این صورت پیوند استخوان ضروری است. استخوان پیوندی از بدن خود فرد برداشته می‌شود (معمولا از بخش دیگری از فک، ساق پا یا لگن). اما اگر لازم باشد، از گزینه‌های طبیعی اهدا کننده و مصنوعی نیز می‌توان استفاده کرد. پیوند استخوان موفقیت ایمپلنت را تضمین می‌کند و روند بهبود آن تا چند ماه طول می‌کشد.
  4. قرار دادن ایمپلنت: جراح ابتدا لثه را برش داده، سوراخهایی در استخوان فک ایجاد می‌کند. سپس ایمپلنت دندان را که قرار است به جای ریشه طبیعی دندان عمل کند، در عمق استخوان کار می‌گذارد.
  5. پیوند ایمپلنت و استخوان (استئواینتگراسیون): پس ازاینکه ایمپلنت درون استخوان فک جایگذاری شد، استخوان به تدریج با ایمپلنت اتصال برقرار می‌کند  که به آن “استئواینتگراسیون” گفته می‌شود. این فرایند به چهار تا شش ماه زمان احتیاج دارد. طی این مدت، ریشه مصنوعی به اندازه کافی محکم می‌شود تا بتواند تاج دندان مصنوعی را پشتیبانی کند. طی این مرحله، دندانپزشک با یک پروتز متحرک موقت جای خالی دندان را می‌پوشاند.
  6. قرار دادن اباتمنت: پس از رشد کافی استخوان و تکمیل فرآیند بهبودی، دندانپزشک یک اباتمنت را در بالای پیچ ایمپلنت قرار می‌دهد. اباتمنت باعث گسترده شدن ایمپلنت در بالای لثه می‌شود و به این ترتیب، قرار دادن تاج دندان را تسهیل می‌کند. پس از جایگذاری اباتمنت، اطراف آن توسط صمغ (Gum) بسته می‌شود. گاهی ایمپلنت و اباتمنت با یک عمل جراحی کار گذاشته می‌شوند.
  7. قرار دادن تاج (روکش دندان مصنوعی): پس از اتصال و قدرت گرفتن ایمپلنت در داخل استخوان، به نحوی که بتواند عمل جویدن را پشتیبانی کند، تاج دندان به صورت سفارشی در آزمایشگاه تولید می‌شود. تاج از نظر رنگ، شکل و اندازه با دندانهای طبیعی فرد مطابقت دارد و روی اباتمنت کار گذاشته می‌شود. تاج تنها قسمت قابل مشاهده دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت است و فضای خالی بین دندان ها را پر می‌کند. تاج می‌تواند سرامیکی، چینی یا فلزی باشد.

انواع ایمپلنت دندان از نظر شکل استخوان فک

جالب و آموزنده  از بوی بد دهان چه می‌دانید؟

بر اساس میزان استخوانی که قرار است از ایمپلنت پشتیبانی کند، ایمپلنت‌ دندانی دارای انواع متنوعی به شرح زیر  است:

ایمپلنت اندوستئال

ایمپلنت اندوستئال رایج‌ترین شکل ایمپلنت دندان است و زمانی از آن استفاده می‌شود که استخوان فک طبیعی بوده، به اندازه کافی پهنا و تراکم داشته باشد.

ایمپلنت ساب پریوستئال

استفاده از ایمپلنت ساب پریوستئال زیاد متداول نیست. این ایمپلنت دندان برای افرادی به کار می‌رود که استخوان فک آنها تحلیل رفته یا آنقدر کم عمق است که نمی‌تواند ایمپلنت اندوستئال را پشتیبانی کند. همچنین، در مواردی که فرد تمایلی به انجام عمل پیوند استخوان ندارد، می‌توان از این روش استفاده کرد.

ایمپلنت های زیگوماتیک

برای افرادی که دچار کمبود شدید استخوان فک هستند، می‌توان از ایمپلنت زیگوماتیک استفاده کرد. این ایمپلنت دندان بلند در نزدیکی استخوان گونه کار گذاشته می‌شود (زیگوما استخوان گونه است) و برای جایگزینی همه دندان‌های فک بالا به کار می‌رود.

مینی ایمپلنت ها

گاهی به دلایلی مانند تحلیل شدید یا پوکی استخوان فک، استفاده از یک ایمپلنت دندان معمولی ممکن نیست. در این موارد، می‌توان از مینی ایمپلنت استفاده کرد. مینی ایمپلنت‌ها ساختاری شبیه به ایمپلنت‌های سنتی دارند اما قطر آنها کمتر است. به همین دلیل برای تثبیت آنها در محل، استخوان کمتری مورد نیاز است. نصب مینی ایمپلنت‌ها مراحل کمتری دارد. از جمله اینکه نیازی به نصب اباتمنت و انتظار سه تا شش ماهه برای تثبیت ندارد.

ایمپلنت‌های زیرکونیا

در ایمپلنت دندان زیرکونیا استحکام فلز با مقاومت حرارتی سرامیک ترکیب شده و پایداری فوق العاده ای ایجاد کرده است. ایمپلنت زیرکونیا معمولاً دارای اباتمنت جداگانه نیست و با محیط زیست سازگار است. اگرچه این نوع ایمپلنت برای همه مناسب نیست، اما می‌تواند گزینه مناسبی برای بعضی از شرایط بالینی باشد.

جالب و آموزنده  انچه باید درباره ارتودنسی متحرک بدانید

ایمپلنت تک دندان

این نوع ایمپلنت دندان برای شرایطی که یک دندان از دست رفته باشد و فرد خواهان جایگزین کردن آن باشد، ایده آل است.  در این روش، یک روکش دندان به یک پیچ ایمپلنت متصل می‌شود.

بریج پشتیبانی شده با ایمپلنت

برای افرادی مناسب است که چند دندان خود را از دست داده اند. پل دندانی (بریج) جایگزین دندان طبیعی می‌شود و ایمپلنت برای آن نقش یک لنگر را ایفا می‌کند.

ایمپلنت‌های فوری

 نوع ایمپلنت دندان به نام “ایمپلنت یک‌روزه” معروف است. در این روش، بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت یک تاج موقت به آن متصل می‌شود و امکان مسواک زدن و غذا خوردن در همان روز فراهم می شود.

ایمپلنت دندان کامل

برای افرادی که همه دندانهای خود را از دست داده اند، می‌توان از این نوع ایمپلنت دندان استفاده کرد. برخلاف دندان مصنوعی سنتی، پروتزهای ایمپلنت، به طور دائمی در جای خود تثبیت می‌شوند.

ایمپلنتهای دندانی موقت

ایمپلنت دندان موقت در مواردی به کار میرود که در اثر ضربات یا سایر عوامل، اجزای درون دهان (لثه، دندان، استخوان) دچار آسیب جدی شده اند و بهبودی و ترمیم آنها نیازمند زمان است.

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

  • کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان فردی است که دارای لثه های قوی و سالم باشد. بعلاوه، استخوان فک او به اندازه ای کافی و محکم باشد که بتواند ایمپلنت را پشتیبانی کند. افرادی که دچار مشکلات زمینه‌ای دهان و دندان (مانند التهاب لثه یا تحلیل استخوان ناشی از آبسه دندانی) هستند، برای جراحی ایمپلنت مناسب نیستند. البته، در این قبیل موارد، بنا به تشخیص دندانپزشک، ممکن است قبل از کاشت تقویت استخوان فک انجام شود.
  • یکی از عوامل موثر در شکست ایمپلنت دندان سیگار کشیدن است. سیگار عملیات بهبود زخم را به خطر می‌اندازد .
  • دیابت کنترل نشده نیز بر روند بهبود زخم تاثیر می‌گذارد. میزان عفونت بعد از عمل و شکست ایمپلنت در دیابت کنترل نشده بیشتر است.
  • کاشت ایمپلنت برای کودکان در حال رشد هم مناسب نیست.
جالب و آموزنده  ایمپلنت فوری دندان جلو

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا