اخبار پزشکی

با بدغذایی کودک چه کنیم؟ + معرفی روش‌های اساسی برای افزایش اشتهای کودک

تصور ذهنی ما درباره کودکان این است که همه آنها به طور ذاتی و طبیعی باید به غذا خوردن علاقه داشته باشند و زمانی که گرسنه شوند به راحتی سر سفره یا میز بنشینند تا غذایشان را بخورند اما حقیقت این است که برخی از کودکان برای این که به اندازه ای کافی غذا بخورند. نیاز به کمک والدین دارند. در واقع مشکل تغذیه و بدغذایی کودک، مشکل شایع و نگران کننده ای برای والدین است. در این مقاله قصد داریم شما را از مهم ترین دلایل بدغذایی کودکان و راهکارهای برخورد مناسب با این مشکل آگاه کنیم.


فهرست مطالب


علت بد غذایی کودک چیست؟

بدغذایی در کودک دلایل متفاوتی مانند مشکلات تغذیه‌ای، بازیگوشی و بی‌اشتهایی دارد.‌ در ادامه مهم‌ترین علت‌های این مشکل و توصیه‌های بیشتر را بیان می‌کنیم.

بدغذایی کودک
  • متورم شدن گلو
  • لجبازی کودک به دلیل عصبانیت والدین از نخوردن غذا
  • عدم گرسنگی
  • بیماری‌های عفونی یا وجود ویروس در بدن
  • استرس و تنش در محیط اطراف کودک
  • پرخوری در برخی وعده‌های غذایی
  • تقلید از افرادی که نسبت به رژیم غذایی و اضافه‌وزن خود حساس‌اند
  • بیش‌فعالی و بازیگوشی بیش ‌از حد
  • عدم میل کودک نسبت به خوردن برخی غذاهای خاص
  • وسواس شدید والدین برای غذا خوردن کودک
  • مشکلات گوارشی
  • حساسیت به برخی غذاها یا عدم علاقه کودک به طرز پخت آن‌ها
  • رویش دندان
  • راهی برای جلب ‌توجه والدین
  • عدم برنامه‌ریزی برای خوردن غذا در وقت مشخص
جالب و آموزنده  دکتر غدد کیست؟ + متخصص غدد در درمان چه بیماری هایی فعالیت دارد؟

آیا بدغذایی و بی ‌اشتهایی یک مفهوم دارند؟

افراد زیادی این ۲ اصطلاح را یک مفهوم می‌دانند در حالی که این‌طور نیست. اشتها در کودکان با توجه به فعالیت و نیاز آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد.‌ در حالی که بدغذایی دلایل مختلفی را در سنین متفاوت شامل می‌شود. در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم. درباره متخصص اطفال چه کار می کند بیشتر بخوانید.

بررسی علت بدغذایی کودک در سنین متفاوت

کودک در سال‌های اولیه رشد خود ممکن است به دلایل مختلف دچار بدغذایی شود که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

بدغذایی کودکان در یک‌سالگی

گذر از دوران نوزادی و پا گذاشتن به یک‌سالگی برای کودک شبیه ورود به یک دنیای جدید است. او در این زمان بیشتر از میل به غذا، علاقه به شناخت محیط اطراف دارد. این کنجکاوی روی سفره نیز خود را نشان می‌دهد.

همچنین با کاهش سرعت رشد، نیاز کودک به غذا نیز کم‌تر شده و نباید خیلی نگران این موضوع باشید.

بدغذایی کودکان در ۲ سالگی

در ۲ سالگی عواملی مانند قدرت‌طلبی، رشد دندان و درد آن‌ها زمینه‌ساز بدغذایی کودک می‌شود. همچنین کودک ممکن است در خوردن غذاهای جدید بی‌علاقگی نشان دهد. صبر و حوصله والدین در این شرایط مهم است.

بدغذایی کودکان در ۳ سالگی

در ۳ سالگی نیز مانند ۲ سالگی کودک به دلایل مختلف غذا نمی‌خورد با این تفاوت که عدم میل به غذا را بیان می‌کند.

بهتر است در وعده‌های غذایی مختلف از ۲ یا چند نوع غذا برای فرزندتان سرو کنید تا طبق علاقه خود یکی از آن‌ها را انتخاب کند.

جالب و آموزنده  متخصص اطفال چیست؟ + متخصص اطفال چه کار می کند؟

بدغذایی کودک در ۴ سالگی

قدرت‌طلبی کودک در این سن بیش از پیش شده و علاقه دارد که آزادانه برای خوردن یا نخوردن وعده غذایی خود تصمیم بگیرد.

بررسی راه‌کارهایی برای درمان بدغذایی کودک

برای رفع بدغذایی در کودک باید شناخت کاملی از عادت‌های غذایی فرزند خود داشته باشید و راه‌کارهای مناسبی با توجه به سن و علایق او در نظر بگیرید.

راه‌کارهای مهم که تاثیر مثبتی در غذا خوردن فرزند شما دارند به شرح زیر است:

عدم اصرار به کودک برای غذا خوردن

اصرار بیش‌ از حد برای غذا دادن به کودک می‌تواند تاثیر منفی روی او داشته باشد. در این شرایط لجبازی یا علاقه به جلب توجه باعث اصرار کودک بر نخوردن غذا می‌شود.

سعی کنید از مشاجره و دعوا بر روی غذا اجتناب کنید. زیرا این اتفاق باعث از بین رفتن اشتهای کودک نیز می‌شود. بهترین راه‌حل در این شرایط حفظ خونسردی و اجازه به فرزند برای ابزار گرسنگی و میل به غذا است.  البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله تنبلی روده چیست را بخوانید.

زمان‌بندی مناسبی برای فرند خود داشته باشید

رعایت زمان‌بندی مناسب برای سرو غذا علاوه بر کمک به رفع مشکلات گوارشی باعث می‌شود کودک در ساعات مقرر شده احساس گرسنگی کند و از میزان لجبازی او برای نخوردن غذا کاسته می‌شود.

بدغذایی کودک

دادن حق انتخاب به کودک را فراموش نکنید

حق انتخاب به معنی سوال پرسیدن از میل به غذا خوردن یا نخوردن کودک نیست. بلکه باید با پیشنهاد چند نوع غذا او را وادار به انتخاب و در نتیجه مشتاق به غذا خوردن کنید.

جالب و آموزنده  سیر تا پیاز آپاندیس و اختلالات آن

افزایش وعده‌های غذایی و کاهش حجم آن‌ها

برخی کودکان توانایی خوردن غذا در حجم بالا را ندارند. به همین دلیل بهتر است وعده‌های غذایی را بیشتر کرده و از حجم آن‌ها کم کنید.

از سرو غذای زیاد برای کودک بپرهیزید

بدغذایی کودک می‌تواند ناشی از سرو غذای زیاد برای او باشد. اگر بشقاب فرزند خود را از غذا پر کنید او در تمام مدت استرس تمام نشدن غذا را داشته و ممکن است اشتهای خود را از دست بدهد.

از کودک برای انجام آشپزی کمک بگیرید

البته منظور از این حرف، دادن کارهای سنگین یا خطرناک به کودک نیست. برای مشارکت می‌توانید کودک را همراه خود به خرید ببرید.

در تزئین غذا یا حین سرو غذا و در کارهای کوچکی که از پس آن‌ها برمی‌آید بخواهید که به شما کمک کند. این کار باعث علاقه فرزندتان به غذا خوردن می‌شود.

غذای کودک را با ظاهری زیبا سرو کنید

ممکن است بدغذایی کودک با استفاده از طرح‌های زیبا و خلاقه در سرو غذا از بین برود. زیرا اگر چشم به غذا جذب شود به احتمال زیاد میل غذا خوردن نیز به وجود می‌آید.

غذاهای متنوع را در برنامه غذایی کودک قرار دهید

توجه به مواد اولیه پخت غذا مهم است اما گاهی باید غذاهای جدیدی برای کودک تهیه کنید تا میل به غذا در او از بین نرود.

افزایش فعالیت بدنی کودک

اگر کودک شما علاقه‌ای به بازی و فعالیت زیاد نداشته و بیشتر وقت خود را با تلویزیون دیدن پر می‌کند طبیعی است که میل زیادی به خوردن غذا نداشته باشد.

جالب و آموزنده  معرفی بیماری پارکینسون

برای رفع این مشکل، بهتر است بازی‌های پرهیجان برای او انتخاب کرده و تا حد امکان خود شما نیز با او هم‌بازی شوید.

عدم استفاده از تنقلات قبل از غذا

استفاده از تنقلات به‌خصوص قبل از وعده غذا اصلی باعث از بین رفتن اشتها شده و طبیعی است که کودک علاقه‌ای به خوردن غذا نداشته باشد. در کنار این موضوع، برخی تنقلات مانند چیپس و پفک مشکلات گوارشی به‌همراه دارند که باعث بدغذایی کودک می‌شود. پس تا حد امکان از این مواد خوراکی برای فرزند خود تهیه نکنید.

بدغذایی کودک معضلی است که در بسیاری از کودکان دیده می‌شود. این مشکل معمولا به دلایلی مثل بی‌اشتهایی، لجبازی، مشکلات گوارشی، تورم گلو، محیط پراسترس و تنش‌زا، جلب توجه والدین، رویش دندان و سایر موارد اتفاق می‌افتد. برای درمان آن بهتر است از عادت‌های غذایی و علایق فرزند خود آگاه شوید تا راه‌حل مناسبی برای از بین بردن آن انتخاب کنید.

راه‌کارهایی مانند عدم اصرار زیاد برای غذا خوردن، دادن حق انتخاب به فرزند، برنامه‌ریزی برای وعده‌های غذایی، کاهش حجم غذا و افزایش تعداد وعده‌ها، تشویق کودک برای کمک به شما حین آشپزی و دیگر موارد این‌چنینی می‌توانند در این راه به شما کمک کنند

سخن پایانی

شما در این مقاله با علت بدغذایی کودکان آشنا شدید. همچنین از راهکارهای آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

راهکار های مناسب برای حل بی اشتهایی کودک چیست؟

سعی کنید از غذاهایی استفاده کنید که ظاهر زیبایی داشته باشند. از رنگ های شاد برای ظروف غذا و وسایل سفره استفاده کنید. هنگام پختن غذا از کودکان‌تان کمک بگیرید. مشارکت کردن در پخت غذا به آن‌ها انگیزه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا